Haberler

Eskişehir´De 200 Kişi Tekel İşçileri İçin Yürüdü

Eskişehir'de Çalışma Yaşamındaki Sorunlar ve Tekel İşçilerinin Durumuna Dikkat Çekmek Amacıyla Yaklaşık 200 Kişi Yürüyüş Yaptı.

Eskişehir'de çalışma yaşamındaki sorunlar ve TEKEL işçilerinin durumuna dikkat çekmek amacıyla yaklaşık 200 kişi yürüyüş yaptı.

Kızılay İş Merkezi önünde toplanan Türk-İş, DİSK ve KESK üyeleri Hamamyolu Caddesi'nden yürüyerek Vardar İş Merkezi önüne geldi. Sık sık "Zafer direnen emekçinin olacak", "Devlet güdümlü sendikaya hayır", "Yaşasın iş, ekmek özgürlük mücadelemiz", "Yaşasın sınıf dayanışması" ve "Zam, zulüm, işkence işte AKP" şeklinde slogan attı.

KESK Dönem Sözcüsü Ergün Uzun, eylemin Türkiye genelinde gerçekleştiğini söyledi. Uzun, kalabalığa hitaben yaptığı konuşmada şunları kaydetti: "Bugün ülkemizde emekçilerin yarısı kayıt dışında, kuralsız, güvencesiz çalışıyor. Biz özgürlük, eşitlik, barış ve demokrasi istiyoruz. Maden kazalarının kader olarak görülmediği bir ülke istiyoruz. Yarınlarımıza güvenle bakmak için işsizliğin ve yoksulluğun kökünün kazınmasını istiyoruz. Biz sokaklarında linç çetelerinin hüküm sürdüğü bir ülke, ırkçı, ayrımcı, şoven, cinsiyetçi ideolojilerin kuşattığı bir devlet istemiyoruz. Biz, milyonlarca emekçinin insanlık dışı bir asgari ücret dayatması altında yaşadığı, eğitim ve sağlık hizmetlerinin paralı hale getirildiği, emeklerin geçim sıkıntısından bezdirildiği bir ülke istemiyoruz. Özgür, eşitlikçi, barışçı demokratik bir ülkede yaşamak, çocuklarımıza onurlu bir gelecek sunmak için bugün grevdeyiz."

Yapılan konuşmaların ardından kalabalık, davul-zurna eşliğinde halay çekip oynadıktan sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

(

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title