Haberler

Eskişehir'de 200 Kişi Barış İçin Yürüdü

Eskişehir'de yaklaşık 200 kişi, 1 Eylül Dünya Barış Günü nedeniyle düzenlenen yürüyüşe katıldı.

Eskişehir'de yaklaşık 200 kişi, 1 Eylül Dünya Barış Günü nedeniyle düzenlenen yürüyüşe katıldı. Yürüyüş ve yapılan konuşmalardan sonra gruptakilerden bazıları yere yatarak 'Barış yazısı' yazdı.

İstiklal Mahallesi Porsuk Bulvarı'nda akşam saatlerinde toplanan kalabalık 'Silahlar sussun, insanlar ölmesin' ve' Barış İstiyoruz hemen şimdi. Silahlar sussun' yazılı pankartlar açarak yürüyüşe geçti. Ellerinde beyaz balonlarla yürüyen kalabalık sık sık 'Savaşa hayır, barış hemen şimdi' diye slogan attı. Kalabalık Espark Alışveriş merkezi'nin İsmet İnönü Caddesi tarafından geçerken burada bulunan Ali İsmail Korkmaz heykelinin önünde bir süre durdu. DİSK Bölge Temsilcisi Bayram Kavak, heykelin avuçlarına pet şişedeki suyu doldurdu. Gruptakiler 'Ali İsmail korkmaz ölümsüzdür' ve 'Ali'nin katili AKP'nin polisi' şeklinde slogan atarak Espark Alışveriş Merkezi'ni Üniversite Caddesi tarafındaki ön kapısının önüne kadar yürüdü. Burada Eskişehir Barış Bloku adına basın açıklamasını yapan DİSK Bölge Temsilcisi Bayrak Kavak şöyle dedi:

"Ülkemiz başta olmak üzere Ortadoğu'da ve dünyanın farklı bölgelerinde savaşlar, kapitalistlerin karı uğruna çıkarılmaya devam etmektedir. Savaş dört bir yanımızı sararken kaybettiğimiz canlar bir daha geri gelmemek üzere bizlere veda ederken ne yazık ki birileri hala oy hesabı yapmaya, oturdukları koltukları daha da sağlamlaştırıp iktidarlarını perçinlemeye çalışıyorlar. Geride bıraktığımız genel seçimlerden istediği sonucu alamayanlar yitirdiğimiz canlarımızı, akan kanlarımızı ve eriyip giden umutlarımızı hiçe sayarcasına istedikleri rejimleri, yeniden seçimleri bize dayatıyorlar. Oysa bizler seçimlerden buyana her gün işçilerimizi, askerlerimizi, öğrencilerimizi, gençlerimizi yani vatandaşlarımızı kaybediyoruz, şehit veriyoruz. Dünya barış gününde ölmek değil yaşamak, savaş değil barış istiyoruz."

Yapılan konuşmalardan sonra gruptakilerden bazıları yere yatarak 'Barış yazısı' yazdı. Kalabalık, ellerindeki beyaz balonları gökyüzüne bıraktıktan sonra dağıldı. - Eskişehir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ali İsmail Korkmaz Dünya Barış Günü Eskişehir Politika Güncel Haberler

title