Haberler

Eskişehir'de 113 Bin Yavru Sazan Suya Bırakıldı

Eskişehir'de, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından 113 bin yavru sazan iç sulara bırakıldı.

Eskişehir'de, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından 113 bin yavru sazan iç sulara bırakıldı. Müdürlükten yapılan açıklamaya göre, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının 2016 yılı Balıklandırma Programı kapsamında Eskişehir'e tahsis edilen 113 bin adet yavru sazan balığı, Akdeniz Su Ürünleri Araştırma Üretim ve Eğitim Enstitüsü Müdürlüğü Kepez Ünitesi tarafından üretildi. Söz konusu balıklar, Günyüzü-1, Günyüzü-2 ve Mercan göletleri, Sarıcakaya Beyyayla Göleti, Alpu Özdenk Göleti, Sivrihisar Bahçecik ve Oğlakçı göletleri ile Balıkdamı, Mihalıççık Sazak-1 ve Ahurköy göletleri, Çifteler Sakarya Nehri, Beylikova Kızılcaören ve Halilbağı göletleri, İnönü Dutluca-1 ve Dutluca-2 göletlerine bırakıldı.

Ortalama ağırlıkları 2 gram civarında olan sazan yavrularının ancak 3-4 yıllık bir süre sonunda avlanabilir asgari boy limiti olan 40 santimetreye ulaşabileceklerinin tahmin edildiğini bildirildi.

Kaynak: AA / Güncel

Eskişehir Akdeniz Günyüzü Kepez Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title