Haberler

Eskişehir CHP İlçe Belediye Başkan Adayları Tanıtım Toplantısı

Eskişehir’de Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) tarafından 'İlçe Belediye Başkan Adayları Tanıtım Toplantısı' düzenlendi.

Eskişehir'de Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) tarafından 'İlçe Belediye Başkan Adayları Tanıtım Toplantısı' düzenlendi.

Odunpazarı Meydanı'nda düzenlenen programda 14 ilçenin belediye başkan adayları açıklandı. Programda bir konuşma yapan Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı ve Başkan adayı Yılmaz Büyükerşen, Eskişehir'e bağlı 14 ilçe ve bu ilçelere bağlı yaklaşık 400 köy olduğunu, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nin bu köylerle hudutlarının genişlediğini ifade etti. Büyükerşen, "Büyükşehir'in hizmet hudutları, Doğu'da Ankara, Kuzey'de Bolu, Batı'da Bilecik, Güney'de Kütahya, Afyonkarahisar ve Konya'dan oluşuyor. Bu bölgede 14 ilçenin ikisi merkezde, bu ilçelere bağlı 400'e yakın köy var. 'Artık biz de Eskişehirliyiz, Eskişehirli olmakla gurur duyuyoruz' diyebilecekleri yeni bir idari bağlantının içerisinde olacaklar. 400 köy içerisinde bir ucu 170 kilometre ortada olan mahallelerim var. Hizmet hudutlarımız genişledi. Ben büyük mutluluk duyuyorum. Bugüne kadar Eskişehir'de yapmış olduğumuz hizmetlere sizlerin ısrarı üzerine yenilerini ilave etmek üzere yeniden aday oldum. İsteklerinizi yerine getirdim" dedi.

Eskişehir'e bağlı köyleri dolaştığını belirten Yılmaz Büyükerşen, köylülerin yıllarca çok ihmal edildiğini anlattı. Büyükerşen, "Köy can çekişiyor. Köylü yoksul, köylü fukara. Öyle ki kendilerine ekecekleri tohumları bile dışarıdan almaya ikna etmek için yerli buğday ekmeyi yasak eden bir hükümetle karşı karşıya köylülerimiz. Köylerdeki gençler şehre akın ediyorlar. Köyde sadece yaşlılarımız kalmış. Camiyle kahve arasında zaman tüketiyorlar. Türkiye giderek yoksullaşıyor. Bizi besleyen köylerimiz ve ilçelerimizdir. Ben iktisat hocasıyım, ancak köylülerimizin bu durumda olduklarını bilmiyordum. Benim büyük endişem 15-20 sene sonra köylerde insan kalmayacak. İnşallah bu yeni sistem içerisinde Eskişehir Büyükşehir Belediyesi olarak, köylere de elimizi uzatacağız. Köylü kalkınmaya muhtaçtır. İnşallah yerel seçimlerden sonra genel seçimlerde de iktidar olursak, tarım bölgelerinin en uç bölgesine kadar hizmet götürmekle yükümlüyüz. Bunu unutmayınız" diye konuştu.

Ardından konuşma yapan Tepebaşı Belediye Başkanı ve Başkan adayı Ahmet Ataç ise, CHP'nin iktidar sinyallerini verdiğini dile getirdi. Ataç, "Yerel seçimde Eskişehir'de sıkıntı olmayacak. Eskişehir'i Eskişehirli başkanlar idare edecek. En büyük dileğimiz şu; iktidar yürüyüşümüz buradan başlıyor. Önce Eskişehir, daha sonra Türkiye'yi alacağız. Yolumuz açık olsun" şeklinde ifade etti.

CHP Eskişehir Milletvekili ve Odunpazarı Belediye Başkan adayı Kazım Kurt ise, CHP'nin yerel yönetimlerde iktidar olmak için düğmeye bastığından söz etti. Kurt, "30 Mart'ta aydınlık bir Odunpazarı'nı hep birlikte oluşturmak için yola çıktık. Eskişehir yarım kalan tarafını tamamlamalı. Odunpazarı mutlaka CHP'nin olmalı. Odunpazarı Belediyesi'ni demokratik yöntemle yönetelim" diye belirtti.

Programda ilçelerin belediye başkan adayları ise şu şekilde açıklandı:

"Alpu Belediye Başkan Adayı Gürbüz Güller, Beylikova Belediye Başkanı Adayı Yalçın Komşu, Çifteler Belediye Başkan Adayı Sabahattin Çarkacı, Günyüzü Belediye Başkan Adayı Ese Ildız, Han Belediye Başkan Adayı Erdal Şanlı, İnönü Belediye Başkan Adayı İsmail Karaköse, Mahmudiye Belediye Başkan Adayı İshak Gündoğan, Mihalıççık Belediye Başkan Adayı İsmail Hakkı Yavuz, Sarıcakaya Belediye Başkan Adayı Necdet Çekin, Seyitgazi Belediye Başkan Adayı Mesut Atlı, Sivrihisar Belediye Başkan Adayı Fikret Aslan"

Toplantıya CHP Meclis Üyesi Gaye Usluer, CHP İstanbul Milletvekili Müslim Sarı, CHP Bursa Milletvekili Kemal Ekinci de katıldı. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Cumhuriyet Halk Partisi Eskişehir Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title