Haberler

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Davasında Beraat Kararı

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nde bazı ihalelere fesat karıştırıldığı ve kamu zararına neden olunduğu iddiası ile açılan davada yargılanan ve aralarında Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’in de bulunduğu 23 sanık beraat etti.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nde bazı ihalelere fesat karıştırıldığı ve kamu zararına neden olunduğu iddiası ile açılan davada yargılanan ve aralarında Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'in de bulunduğu 23 sanık beraat etti.

Cumhuriyet Başsavcılığı'na gelen ihbar üzerine 28 Ocak 2013 tarihinde düzenlenen operasyon sonrasında, haklarında 'İhaleye fesat karıştırma ve zimmet' suçlarından dava açılan 23 kişinin yargılanmasına, 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi. Duruşmada taraf avukatları hazır bulundu.

"SAVUNMA YAKLAŞIK 1 SAAT SÜRDÜ"

Bir önceki duruşmada savcının verdiği 27 sayfalık mütalaaya karşı savunmayı, sanık avukatları adına Avukat Turgay Kazan yaptı. Yapılan savunma mahkeme heyetine yazılı olarak verildi. Sanık avukatları adına Kazan'ın savunması yaklaşık 1 saat sürdü.

MAHKEME SAVUNMA SONRASINDA ARA VERDİ

Yapılan savunmalar sonrasında mahkeme heyeti duruşmaya kısa bir ara verdi. Yeniden başlanan duruşmada savcı söz isteyince, sanık avukatları savunma sonrasında savcının konuşamayacağını ifade ederek, duruma tepki gösterdi. Bunun üzerine savcıya söz hakkı verilmedi.

BİRLEŞTİRİLEN 6 DOSYADA SANIKLAR HAKKINDA BERAAT KARARI VERİLDİ

Görülen son duruşmada kararı açıklayan mahkeme heyeti, öncelikle davanın açılmasının ardından hayatını kaybeden Mustafa Mansız'ın yargılanmasının düşürülmesine karar verdi. Mahkeme heyeti, 'Edimin İfasına Fesat Karıştırma', 'İhaleye Fesat Karıştırma' suçlarından yargılanan 23 sanığın beraatlarına oy çokluğu ile karar verdi. Öte yandan, mahkeme heyeti bir dosya kapsamında ihaleyi onaylayan 6 kişiye 6'şar bin TL para cezası verdi.

SANIK AVUKATLARI HAKİMİN MUHALEFET ŞERHİNE TEPKİ GÖSTERDİ

Oy çokluğuyla kabul edilen beraat kararının ardından aksi yönde karar veren bir hakimin muhalefet şerhini yazdırmasından sonra duruma tepki gösteren sanık avukatları, savunmalarının beklenmeden muhalefet şerhinin yazılmasının hukuka aykırı olduğunu savundu. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Başsavcılığı Alaaddin Yılmaz Eskişehir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title