Haberler

Müezzinoğlu: Kan Ürünlerinden İlaç Üretebilen Bir Türkiye Olacağız

Güncelleme:

Eskişehir'de 1081 yataklı Şehir Hastanesinin temel atma törenine katılan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Sağlık alanında güçlü bir tüketici olduk." dedi.

Bakan Müezzinoğlu: Kan ürünlerinden ilaç üretebilen bir Türkiye olacağız

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ile birlikte Eskişehir'de1081 yataklı Şehir Hastanesi'nin temelini atan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Sağlık alanında güçlü bir tüketici olduk. Biz artık sağlık alanında tüketici olmaktan çıkarak kan ürünlerinden ilaç üretebilen bir Türkiye olacağız. İnşallah kanseri de kanser ilacını da ve gen analizleri yapabilen sistemi de Amerika'dan ve İngiltere'den sonra kuran üçüncü ülke olacağız" dedi.

Eskişehir'in 71 Evler Mahallesi'ne yapılacak olan Şehir Hastanesi'nin temelinin atılması nedeniyle tören düzenlendi. Akşam saatlerinde yapılan törene Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Vali Güngör Azim Tuna, Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Yılmaz Büyükerşen, AK parti Milletvekili Salih Koca, CHP Milletvekili Cemal Okan Yüksel ile çok sayıda kişi katıldı. Tören alanına birlikte gelen bakanlar Nabi Avcı ve Mehmet Müezzinoğlu

kalabalığı selamladı, engellilerle tokalaştı.

BİZ ESERLERİMİZLE KONUŞUYORUZ

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Eskişehir Şehir Hastanesi'nin Bilecik ve Kütahya'daki hastalara da hizmet vereceğini söyledi. Avcı'dan sonra kürsüye gelerek konuşma yapan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu sağlık alanında başarılı işler yapıldığını anlatarak şöyle devam etti:

"Biz dedik ki milletimizin derdini paylaşalım.. Hastane önlerinde sürünmesin. Gece yarılarında hastane bahçelerinde kuyrukta bekleyen değil, bilgisayarından randevu alarak uzman doktoruna ulaşabilen ve her türlü sağlık hizmetini alan bir ülke olalım dedik. Onun için fiziki mekanları iyileştirmek için çok gayret sarf ettik. Bu anlamda çok da engellerle karşılaştık. Bazen şu cümleyi söyledik 'Şeytan taşlamaktan abdest almaya vakit bulamıyoruz' dedik. Şu şehir hastaneleriyle ilgili çektiğimiz sıkıntıları bir Allah bilir bir de sayın Cumhurbaşkanımız bilir. Anayasa Mahkemelerine gitmeler, yürütmeyi durdurma kararı aldırmalar, ondan sonra utanmadan, sıkılmadan bu hastanenin temeli Afyon'a taşındı diyenler birazcık yüzleri kızarsa var ya onları affedeceğim ama ne yazık ki yüzleri de kızarmıyor. Utanmıyorlar ve sıkılmıyorlar. İftira atmaya, dedikodu yapmaya devam ediyorlar. Ama onlar ne yaparsa yapsınlar merkep ölür kalır semeri, insan ölür kalır eseri. Biz eserlerimizle konuşuyoruz. "

ATATÜRK'ÜN GÖLGESİNDE YAN GELİP YATIYORLAR

Siyaseti millet ve ülkenin geleceği için yaptıklarını, Atatürk'ün muasır medeniyet hedefi vasiyetine sahip çıktıklarını söyleyen Müezzinoğlu, 'Bazıları Atatürk'ün gölgesine yan gelip de yatıyorlar. Bazıları, onun adını kullanarak sefa sürüyorlar. Ama biz milletle beraber yürüyoruz. 2002 yılında Eskişehir'de 7 ambulans vardı. Şimdi 47. Ambulanslarımız vızır vızır, 47 tane ambulansımız 24 saat hizmetiniz de mi' Şahit misiniz? Ambulans helikopterlerimiz hizmetinizde mi? Ambulans uçaklarımız hizmetinizde mi? Ey Atatürk'ten geçinenler biraz utanın ya biraz utanın" dedi.

Bakan Müezzinoğlu, Türkiye'de her gün 1 milyon 150 bin hastanın hastanelere şifa bulmaya gittiklerini ve bu hastanelerde 10 binlerce ameliyat yapıldığını söyledi. Müezzinoğlu, "Ak Parti olarak önümüze çıkan bütün engelleri, kurulan bütün tuzakları aşarak hizmetleri yapmaya devam ediyoruz. Çünkü biz Almanya'da ne varsa Türkiye'de de o olacak diyoruz. Almanların başardığını bu millet rahatlıkla başarır milletimize gençlerimize inanıyoruz. Temeli atığımız hastane 1081 yatak ama 1250 yatak kapasiteli olacak. Şu basit matematiği hepimiz yapabiliriz. Bin 100 yatak kapasiteli kabul edelim. Bu hastanenin kapalı alanı 290 bin metre kare yani bir yatağa düşen kapalı alan 250 metre kare. Ben soruyorum size 250 metre kare dairede oturan var mı içinizde. Benim Ankara'daki 110 metrekare, İstanbul'daki 170 metre kare" diye konuştu.

SIRTIMIZI MİLLETE DAYADIK

Önümüzde 1 Kasım seçimlerinin iyi bir fırsat olduğunu ifade eden Mehmet Müezzinoğlu, "Elinizi vicdanınıza koyarak, aklınızla da analizini i yaparak bu ülkenin yarınlarına vicdani kararınızı verin. O kararın başımızın üstünde yeri vardır. Biz asla Anayasa mahkemelerinin kurduğu o tuzaklara sırtımızı dayamadık. Biz millete sırtımızı dayadık. Milletini geleceğini milletle beraber, milletin ortak aklıyla, milletin vicdanıyla şekillendirerek geldik, yine yolculuğumuzu milletin vicdanıyla yapmaya devam edeceğiz" dedi.

ÜÇÜNCÜ ÜLKE OLACAĞIZ

Türkiye'nin acil hizmetlerde başarılı olduğunu söyleyen Müezzinoğlu, ".Almanya'da bu acil hizmetleri yok, İngiltere'de bu acil hizmetleri yok. İngiltere ve Fransa'nın yakaladığı sağlık hizmeti sunumunu Türkiye olarak başardık. Ama bir eksiğimiz var. Sağlık alanında güçlü bir tüketici olduk. Biz artık sağlık alanında tüketici olmaktan da çıkarak ilacı, kanser ilacı üretebilen, kan ürünleri üretebilen ve insülin gibi kronik hastalık ilaçlarını üretebilen bir ülke olmak için Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı'nı, Kanser Enstitüsü'nü, Biyoteknoloji Enstitüsünü, Kronik Hastalıklar Enstitüsü'nü kurduk ve artık kan ürünlerinden ilaç üretebilen bir Türkiye olacağız. ve inşallah kanseri de kanser ilacını da ve gen analizleri yapabilen sistemi de Amerika'dan ve İngiltere'den sonra kuran üçüncü ülke olacağız" diye konuştu.

VİNÇ KAZASINDA YARALANANI HASTANEDE ZİYARET ETTİ

Yapılan konuşmaların ardından bakanlar Nabi Avcı, Mehmet Müezzinoğlu, Vali Güngör Azim Tuna, Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ve milletvekilleri butona basarak hastanenin temelini attı.

Temel atma törenin ardından Bakan Müezzinoğlu ve Avcı Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Hastanesi'nde tedavi gören Suudi Arabistan'daki vinç kazasında yaralanan bir kişiyi ziyaret etti. Müezzinoğlu hastane çıkışında gazetecilere "Dün sabah itibariyle gerek vinç kazasında yaralanan hacılarımız gerekse son bayram günü yaralanan hacılarımızdan 24 hacımızı Ankara'ya getirdik. Ankara'da Atatürk Eğitim Araştırma Hastanemizde 7, Yeni Mahalle Eğitim Araştırma Hastanemizde 7, Eskişehir'de, Çorum'da ve Konya'da da birer hastamız diğer hastanelerde tedavi gören hastalarımız var. Genel itibariyle tüm hastalarımız uzman ekiplerin olduğu merkezlerde tedavileri yapılıyor" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Mehmet Müezzinoğlu Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title