Haberler

Bakan Avcı, Eskişehir'de Şücaaddin Veli Anma Etkinliklerine Katıldı

Güncelleme:

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Eskişehir'de düzenlenen Uluslararası 22. Seyyid Sultan Şücaaddin Veli Anma etkinliklerine katıldı.

Bakan Avcı,Şücaaddin Veli anma etkinliklerine katıldı

MİLLİ Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Eskişehir'de düzenlenen Uluslararası 22'inci Seyyid Sultan Şücaaddin Veli Anma etkinliklerine katıldı. Bakan Avcı, "Bugün, burada çok fazla konuşmamak gerektiğini ve işimize bakmamız gerektiğini söylemek istiyorum. Seyit Sultan bu toprakları bize vatan kılan velilerin, evliyaların bize emanet ettiği bir vazifeyi bize hatırlatıyor" dedi.

Eskişehir Valiliği, Türk Dünyası Vakfı ile Şücaaddin Veli Kültür ve Turizm Derneği tarafından düzenlenen ve 2 gün sürecek olan Uluslararası 22'inci Seyyid Sultan Şücaaddin Veli Anma etkinlikleri, Büyükşehir Belediyesi Atatürk Kültür Sanat ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen ' Horasan'dan Balkanlara Şücaaddin Veli Kültürü' adlı panel ile başladı. Panelin açılış törenine Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, Ak Parti Milletvekili Salih Koca, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz ile çok sayıda kişi katıldı.

Bakan Nabi Avcı yaptığı konuşmada, "Bugün sadece bir külliyenin restorasyonu ve onun gölgesinde düzenlenen bir panel için birlikte değiliz. Bugün aslında bir mananın, Horasan'dan Balkanlar'a uzanan bir imanın, bir gayretin ve büyük bir himmetin buluşturduğu bir camiayız. Hakikaten bugün, burada çok fazla konuşmamak gerektiğini ve işimize bakmamız gerektiğini söylemek istiyorum. Çünkü benden önceki değerli konuşmacılar söylediler. Seyit Sultan bu toprakları bize vatan kılan velilerin, evliyaların bize emanet ettiği bir vazifeyi bize hatırlatıyor" dedi.

"ALEVİ- BEKTAŞİ DERGAHLARI DİYANET'E BAĞLANSIN"

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz da Diyanet işleri Başkanlığı'nın 3 Mart 1924'de kurulduğunu belirtti. 3 Mart 1924'den 30 Kasım 1925'e kadar Türkiye'deki tüm Alevi, Sünni, Bektaşi, dini hayatın yönetiminin Diyanet İşleri Başkanlığı'na devredildiğini söyleyen Yılmaz, "Ama 30 Kasım 1925'de çıkarılan 677 sayılı yasa ile bunun önü kapandı ve dergahlar ve Hacı Bektaşi ocakları bu işin dışında tutulmuş oldu. Akademik kimliğimle ben buradan bir çağrıda bulunuyorum. Bu yasanın tadil edilerek yeniden bütün Alevi-Bektaşi dergahlarını da, ocaklarını da yeniden Diyanet İşleri Başkanlığı teşkilatı altında yer almasını talep ediyorum" dedi.

Bakan Nabi Avcı, panelin ardından Eskişehir'in Seyitgazi İlçesi'ne bağlı Arslanbeyli Köyü'nde Şücaaddin Veli Külliyesi'nin restorasyon çalışmalarının tamamlanması nedeniyle düzenlenen törene katıldı. Yapılan konuşmaların ardından restorasyonu tamamlanan Şücaaddin Veli Külliyesi'nin açılış kurdelesi kesildi. Kurdele kesiminin ardından sağanak halinde yağmurun yağınca halk oyunları gösterileri iptal edildi.

GÖRÜNTÜ GEÇİLİYOR

Haber-Kamera: Hakan TÜRKTAN- Saadet YÖRÜKÇÜ/ESKİŞEHİR, (DHA) -

(Tür: Yurt)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Diyanet İşleri Başkanlığı Eskişehir Nabi Avcı Horasan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title