Haberler

Eskişehir - Bakan Avcı Stadyumda Kent Meydanını Tanıttı

Bakan Avcı stadyumda kent meydanını tanıttı MİLLİ Eğitim Bakanı Nabi Avcı Eskişehir Atatürk Stadyumu'nun, yapımı devam eden 33 bin kişilik stadyumun tamamlanmasından sonra yıkılıp yerine kent meydanı yapacağını söyledi.

Bakan Avcı stadyumda kent meydanını tanıttı

MİLLİ Eğitim Bakanı Nabi Avcı Eskişehir Atatürk Stadyumu'nun, yapımı devam eden 33 bin kişilik stadyumun tamamlanmasından sonra yıkılıp yerine kent meydanı yapacağını söyledi.

Bakan Nabi Avcı, Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna ile birlikte yapılacak olan kent meydanıyla ilgili olarak Atatürk Stadyumu'nda basın toplantısı düzenledi. Saha içerisine getirilen Kent Meydanı maketi üzerinde basın mensuplarına bilgi veren Bakan Avcı, meydanın 3 yılda tamamlanmasının hedeflendiğini belirtti. Meydanın Türk Dünyası Vakfı tarafından 20 milyon lira harcanarak 3 yılda tamamlanacağını söyleyen Avcı şöyle konuştu:

"Proje alanı 56 bin 400 metrekare olup 22 bin 500 metrekaresi yeşil zeminden oluşmaktadır. Peyzaj ağırlıklı bir proje olan kent meydanı projesi için 12 bin 275 metrekarelik bir alan meydana ayrılmıştır. Meydanın altındaki 15 bin metrekarelik alana 550 araç kapasiteli otopark yapılacak. Bu şekilde şehrimizin park sorununun çözümüne de önemli bir katkı sağlanmış olacaktır. Meydanın sağ tarafında belli bir hat üzerinde uzanan bin metrekarelik kapalı mekanlar mevcuttur. Bu mekanlar kütüphane, müze, spor kulübü, danışma, çok amaçlı salon, kafeler gibi Eskişehirlilerin sosyal ihtiyaçlarına cevap verecek yapılardır. Meydanda yer alan Millet Bahçesi ise Türk Dünyasının güzelliklerini simgeleyen muhtelif çiçeklerle bezenmiş, huzurun adresi, nadide bir köşe olacaktır. "

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Güngör Azim Tuna Eskişehir Nabi Avcı Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title