Haberler

Eskişehir Bakan Avcı 'Oyun Başlasın' Etkinliğinde

Bakan Avcı 'Oyun başlasın' etkinliğinde

Hakan TÜRKTAN- Saadet YÖRÜKÇÜ / ESKİŞEHİR, (DHA) - KÜLTÜR ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Eskişehir'de 'Oyun başlasın' adı altında düzenlenen İlkokullar arası Spor Şenliği'ne katıldı.

Eskişehir Milli Eğitim Müdürlüğü ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen eski çocuk oyunlarının günümüze uyarlanmasının gerçekleştiği '2'nci Geleneksel İlkokullar arası Spor Şenliği' Atatürk Stadyumu'nda yapıldı. Etkinliğe Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı ile Eskişehir Valisi Azmi Çelik de katıldı. Çocuklarla sohbet edip şakalaşan bakan Avcı törende yaptığını konuşmada şunları söyledi:

"Çocuklarımıza sağlıklı bir hayat için sporun önemini vurgulayan, sporun onlar için yaşam kültürü haline gelmesine vesile olan, ilimiz amatör spor kulüplerine lisanslı sporcu alt yapısı oluşturmaya hizmet eden, aynı zamanda beden eğitimi öğretmenlerine ve antrenörlere sınırlı da olsa istihdamı alanı oluşturan bu projeyi çok anlamlı ve mühim bulduğumu ifade etmek istiyorum. Sevgili çocuklar; yapılan araştırmalar, sporun büyüme çağındaki çocuklar için hem beden hem de ruh sağlığı açısından çok olumlu katkılar sağladığını, çocukların sosyalleşmesine ve iyi bir kişilik geliştirmesine müspet tesirleri olduğunu göstermektedir. Bu nedenle size sağlanan bu güzel imkanlardan azami faydalanmanızı umut ediyorum."

ESOGÜ'DEKİ TOPLANTIYA KATILDI

Bakan Avcı daha sonra Eskişehir Osmangazi Üniversitesi'nde (ESOGÜ) düzenlenen 'Gençlerle Kültür Buluşması' toplantısına katıldı. Avcı burada yaptığı konuşmada Türkiye'nin son 15 yılda pek çok alanda güzel işler başardığını söyleyerek şöyle devam etti:

"Birçok alanda performanslar ikiye üçe katlandı. Sağlıkta, ulaşımda, alt yapıda, şehircilikte pek çok alanda güzel neticeler alındı. Ama eğitim ve kültür alanlarında bu ölçüde başarılı olunup olunmadığı tartışma konusu. Böyle bir tartışmanı kaynağında da öncelikle şu var. Örnek verdiğimiz alanlar ulaşım sağlık altyapı gibi alanlar başarının gözle görülebildiği ölçülebildiği niceliksel olarak rakamsal olarak büyüklükler olarak ifade edilebildiği alanlar. Şu kadar bin kilometre yol yaptık dediğiniz zaman herkes anlar. Ama özellikle eğitim ve kültür alanındaki işler bunlar kadar somut ve hemen görülebilir nitelikte değildir."

ŞEKER FABRİKASI'NI ZİYARET ETTİ

Nabi Avcı toplantının ardından Eskişehir Şeker Fabrikası'nı ziyaret edip işçilerle birlikte yemek yedi. Avcı burada yaptığı konuşmada da şöyle dedi:

"Eskişehir Şeker Fabrikalarının tarihi değerinin hepimiz farkındayız. Hükümette, Maliye Bakanı ve Başbakan da farkında. Dolayısıyla biz hükümet düzeyinde bu konunun takipçisiyiz. Emine hanım anlık, sürekli takipte. İnşallah hem geçici statüsünde çalışan işçi kardeşlerimizin statülerinin iyileştirilmesi için hem de fabrikanın daha verimli hale gelmesi için alınacak tedbirler konusunda çalışmalarımız son safhaya gelmiş durumda. Hep birlikte Türkiye'yi büyütmeye devam edeceğiz. Bunlar engelli koşularla oldu. Engellerle boğuşa, boğuşa bu hale geldik. İnşallah 16 Nisan'dan sonra ayağımızda ki prangalar engeller kaldırılmış olarak her alanda Türkiye'yi bulunduğumuz yerden çok daha ileri noktalara taşımak için el birliği ile çalışacağız."

(

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Milli Eğitim Müdürlüğü Nabi Avcı Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title