Haberler

Eskişehir - Bakan Avcı: Herkesin Sustuğu Yerde Türkiye Susmaz

Bakan Avcı: Herkesin sustuğu yerde Türkiye susmaz

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı Mısır'ın bir önceki seçilmiş cumhurbaşkanı Muhamed Mursi için verilen idam kararına batılı ülkelerin tepki göstermediğini söyleyerek, "Herkesin sustuğu bir yerde Türkiye'nin susmadığını ve susmayacağını herkesin bilmesi gerekir" dedi.

Seçim çalışmaları için Eskişehir'in Beylikova ilçesine giden Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Kaymakamlık binasında muhtarlarla biraraya geldi. Daha sonra Ak Parti ilçe binasında kadınlarla görüşen Bakan Avcı daha sonra Alpu ilçesine geçti. Alpu Belediyesi'ni ziyaret eden Bakan Nabi Avcı'ya Belediye Başkanı Rafet Demirtaş gümüş işlemeli baston hediye etti. Bakan Avcı gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Bir gazetecinin Mısır'ın bir önceki seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'ye verilen idam kararını nasıl değerlendirdiğini sorması üzerine Bakan Avcı şöyle konuştu: "Yassı Ada rezaleti ile buna benzer bir dramı veya kepazeliği yaşamış bir ülke olarak Mısır'ın durumuna gerçekten üzülüyoruz. Halkın seçtiği bir cumhurbaşkanının, bir siyasi kadronun, bir askeri darbeyle tavsiye edilmeye kalkışılması dünyanın her yerinde adıyla söylersek askeri darbedir ve demokrasi karşıtı bir harekettir. Bütün demokrat olduklarını iddia edenlerin bu konudaki tavırları, çok net bir şekilde ortaya koymaları beklenir. Fakat ilginç bir biçimde batı ülkeleri özellikle başka zaman demokratlığı kimseye bırakmayanların Mısır'daki anti demokratik gidişe ses çıkarmamaları, göz yummaları, görmezlikten gelmeleri gerçekten hem üzücü hem de ibret vericidir. Türkiye, en yetkili ağızlardan sayın Cumhurbaşkanının, sayın Başbakanın, sayın Dışişleri bakanının söylemleriyle bu konudaki tavrını net bir biçimde ortaya koymuştur ve bundan sonrada aynı şekilde koymaya devam edecektir. Türkiye, cuntanın böyle bir insanlık suçu işlememesi için her türlü girişimi yapmaya devam edecektir, yapmalıdır. Türkiye'ye yakışan budur. Herkesin sustuğu bir yerde Türkiye'nin susmadığını ve susmayacağını herkesin bilmesi gerekir."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Muhammed Mursi Nabi Avcı Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Turgay Şirin kimdir? Memleket Partisi Ardahan Çıldır Belediye Başkan Adayı Turgay Şirin Kaç yaşında, nereli? Yıldırım Öztuğ kimdir? Memleket Partisi Afyonkarahisar Dazkırı Belediye Başkan Adayı Yıldırım Öztuğ Kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yakaryılmaz kimdir? Memleket Partisi Adıyaman Yaylakonak Belediye Başkan Adayı Hüseyin Yakaryılmaz Kaç yaşında, nereli? Hayriye Yıldız kimdir? Zafer Partisi Isparta- Atabey Belediye Başkan adayı Hayriye Yıldız kaç yaşında, nereli? Berat Doğan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Aksu Belediye Başkan adayı Berat Doğan kaç yaşında, nereli? Oğuz Emre Gökal kimdir? Zafer Partisi Hatay- Yayladağı Belediye Başkan adayı Oğuz Emre Gökal kaç yaşında, nereli? Akaryakıt fiyatları 3 haneli rakamlara mı çıkıyor? Cumhurbaşkanlığı ne dedi? Suphi Yıldız kimdir? Zafer Partisi Hatay- Samandağ Belediye Başkan adayı Suphi Yıldız kaç yaşında, nereli? Salih Savaşlı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Reyhanlı Belediye Başkan adayı Salih Savaşlı kaç yaşında, nereli? Abdullah Kadayıf kimdir? Zafer Partisi Hatay- Payas Belediye Başkan adayı Abdullah Kadayıf kaç yaşında, nereli? Serhan Yıldırımhan kimdir? Zafer Partisi Hatay- Kırıkhan Belediye Başkan adayı Serhan Yıldırımhan kaç yaşında, nereli? Cengiz Kırgın kimdir? Zafer Partisi Hatay- İskenderun Belediye Başkan adayı Cengiz Kırgın kaç yaşında, nereli? SURİVOR KİM ELENDİ? Survivor All Star 2024 adaya kim veda etti? OY SAYIMINDA İFTAR MOLASI OLACAK MI? YSK iftar arası kararında ne dedi? Vatandaşa yumruk atan Belediye Başkanı kim? Vatandaşa neden yumruk attı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title