Haberler

Eskişehir Afet Riskli Alan Mağdurları Derneği Başkanı Engin Açıklaması

Eskişehir Afet Riskli Alan Mağdurları Derneği Başkanı Mustafa Engin, "İnsanların yıllardır oturduğu evi terk ederek, yeni bile olsa başka bir eve geçmesi, öncelikle bu mahallelerde oturan yaşlıları etkileyecek." dedi.

Engin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kentsel dönüşüm çalışmalarının son 10 yılda Türkiye'nin birçok kentinde yaşandığını belirterek, bu çalışmaların Eskişehir'de de başladığını söyledi.

Kentlerin bir bütün olduğunu vurgulayan Engin, kentsel dönüşümün ise kentlerin bir kısmında yapılmak istenen bir çalışma olduğunu anlattı.

Engin, Eskişehir'de afet riskli alanların belirlenmesiyle ilgili kafalarda soru işaretleri olduğunu dile getirerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Neden bu mahalleler seçilmiştir, hangi riskli unsur bu mahallelerin seçilmesine neden olmuştur, bu seçimi kim yapmış, bu seçime kim karar vermiştir. Bu seçim bir teknik iştir. Seçim yapılırken hangi çalışmalar yapılmıştır. Yıllardır insanların oturduğu bir yerden başka bir ortama geçmesinin kolay değildir. Yıllardır oturduğu evi terk ederek, yeni bile olsa başka bir eve geçmesi, öncelikle bu mahallelerde oturan yaşlıları etkileyecektir. Tüm bu nedenler düşünüldüğünde, yukarıdaki sorulara Mamure, Hacı Seyit, Mustafa Kemal Paşa, Işıklar, Yeni Mahalle, Kurtuluş, Deliklitaş ve İhsaniye mahallelerinde oturanların açık ve net cevap almaları gerekmektedir."

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Engin Eskişehir Türkiye Politika Haberler

Bakmadan Geçme

Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title