Haberler

Eskişehir 7'nci Kattan Düşen Ecrin'i Kurtaran Kahraman İşçi Ameliyata Alındı

Eskişehir'de 7'nci kat penceresinden düşen ve dün hastaneden taburcu edilen 4 yaşındaki Ecrin Esen'i havada tutarak ölümden kurtaran temizlik işçisi 41 yaşındaki Şükrü Deniz, 'Buerger hastalığı' nedeniyle sol kolunda ameliyata alındı.

Eskişehir'de 7'nci kat penceresinden düşen ve dün hastaneden taburcu edilen 4 yaşındaki Ecrin Esen'i havada tutarak ölümden kurtaran temizlik işçisi 41 yaşındaki Şükrü Deniz, 'Buerger hastalığı' nedeniyle sol kolunda ameliyata alındı.

Gökmeydan Mahallesi Cumhuriyet Bulvarı'ndaki Şahin Sitesi'nde 28 Kasım 2014 tarihinde kaldırımı süpüren temizlik işçisi Şükrü Deniz, ayakkabıları, sonra da kendisi düşen minik Ecrin Esen'i havada tutup birlikte yere yuvarlandı. Şükrü Deniz yaralanmazken, Ecrin ambulansla Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Hastanesi'ne kaldırıldı. Hastanede gerekli tedavisi tamamlanan Ecrin dün taburcu oldu.

Minik Ecrin'i kurtaran evli 3 çocuk babası Şükrü Deniz, damarlarındaki tıkanıklık nedeniyle bugün Opr.Dr. Muharrem Şenel tarafından Eskişehir Özel Sakarya Hastanesi'nde ameliyata alındı.

Kalp ve Damar Cerrahisi uzmanı Opr.Dr. Muharrem Şenel ameliyat öncesi yaptığı açıklamada Şükrü Deniz'in eski hastası olduğunu belirterek şu bilgileri verdi Şükrü Deniz, kendisi minik Ecrin'i kurtarmasıyla gündeme gelen kahraman bir hastamız. Şükrü Deniz benim çok eski bir hastam. Kendisinde Buerger hastalığı dediğimiz daha çok 20'li, 40'lı yaşlarda görülen gençlere özgü, pek iyi seyretmeyen bir damar tıkanıklığı rahatsızlığı var. 9 yıl önce ayaklarındaki yaralarından, 2 yıl önce de sağ el parmaklarındaki yaralardan dolayı ameliyatlarını yapmıştık. Hastamızın sol kolunda bir sorun var. Sol elide oldukça soğuk, beyazlamış durumda ve kan dolaşımı iyi değil ve şikayetleri var. Tabii bu şikayetlerin temelinde hastamızın çalışma ortamının çok büyük bir payı var. Bir de sigarayı da henüz bırakamamış durumda .Bu hastalık sigarayla özellikle çok ilişkili bir hastalık. Sigarayı azaltmış ama kendisi söz verdi bundan sonra kesinlikle içmeyecek.

Opr.Dr.Muharrem Şenel, Şükrü Deniz'in hastalığı gereği soğuk ortamda kalmaması ve iş ortamının değişmesi gerektiğini söyledi. Şenel şöyle devam etti Hastamız temizlik şirketinde çalışıyor. Görevi gereği gece- gündüz demeden soğuk ortamda çalışmak zorunda. Tabii bu ortamda çalışması kendisine ne kadar zararlıysa minik Ecrin için de o kadar yararlı olmuş ve minik Ecrin'in hayatını kurtarmış. Yalnız hastamız Şükrü Deniz, minik Ecrin'in hayatını kurtarırken normalde kendi hayatını da tehlikeye atmış. Çünkü yukarıdan büyük bir ivme kazanarak hızla düşen çocuk kilosunun kat kat ağırlığıyla düşen çocuğu tutmaya çalışmış ve orta derece bir göğüs travması da geçirmiş kendisi. Biz şimdi bu hastamızı bir sonra ameliyata alacağız. Sol elindeki damar tıkanıklığı olayını rahatlatmaya çalışacağız. Ama bu sadece bizim ameliyatımızla olacak bir iş değil, Öncelikle Şükrü'nün kesinlikle sigarayı bırakması gerekiyor. ve özellikle de iş ortamının değiştirilmesi gerekiyor. Çünkü soğukla da yüzde yüz ilişkili bu hastalık. Eğer soğuk bir ortamda çalışmaya devam ederse, veya çalıştırılmaya devam ederse, hastamızın iş hayatı özellikle tehlikeye girer. Çünkü bu hastalıkta soğuk ortamda el ve ayaklarında kangrenler gelişip santim santim eli ayağı kesilebilir. Hem ellerinden hem ayaklarından olabilir. Onun için öncelikle iş ortamının düzeltilmesi gerekiyor, sadece ameliyat yeterli değil.

BAŞBAKAN DAVUTOĞLU İLE GÖRÜŞTÜ

Kahraman işçi Şükrü Deniz de geçen Pazar günü Eskişehir'e gelen Başbakan Ahmet Davutoğlu ile görüştüğünü belirti. Davutoğlu'na rahatsızlığından söz ederken başka bir iş konusunda istekte bulunduğunu ifade eden Deniz şunları söyledi

Başbakanımız beni tebrik etti. Ben başbakanımızdan bir ricada bulundum. 'Buerger hastasıyım, rahatsızım. Sizden bir şey isteyebilir miyim' dedim. 'Tabii, buyurun söyleyin' dedi. Ben dedim buerger hastası olduğum için beni uygun bir işe yöneltirseniz sevinirim, memnun olurum dedim ve kendisi vali beyimize 'Vali bey arkadaşımızı uygun bir işte değerlendirilelim' diye söyledi. Ben çok sevindim, mutlu oldum. Ben böyle bir işi sadece hastalığım için istiyorum. Benim de 3 tane çocuğum var. Bunlara bakmak zorundayım. Şimdiki çalıştığım iş de iyi bir iş, rahat bir iş ama ben soğukta çok etkileniyorum. O yüzden istiyorum. Böyle bir ricada bulundum, memnun olurum yardımcı olurlarsa, sevinirim.

Şükrü Deniz, bir basın mensubunun Ecrin hastaneden taburcu oldu, siz hastaneye girdiniz, bu konuda ne diyeceksiniz sorusu üzerine Bu daha önceden düşündüğüm bir şeydi. Bazı şirketimizin değişiklikleri oldu. Onun yerine oturması için beklemiştim. Daha önce de doktorumuzla görüşmüştüm zaten bu ameliyat çok önceden konuşulmuş düzenlenmiş bir şey, Ecrin'e olanlarla bir bağlantısı yok dedi.

Deniz, Ameliyata gireceksiniz neler hissediyorsunuz sorusuna da Doktorumuza güveniyorum. Daha iyi olacağımı düşünüyorum yanıtını verdi.

GÖRÜNTÜ GEÇİLİYOR

Haber-Kamera Eyüp KELEBEKESKİŞEHİR, (DHA)-

(Tür: Yurt)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Ahmet Davutoğlu Muharrem Şenel Gökmeydan Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title