Haberler

Eski Vekil Demirel, Köy Okulları İçin Mücadele Veriyor

Eski Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bursa Milletvekili Kemal Demirel, açtığı resim sergisiyle kapanan köy okullarının ne hale geldiğini ve taşımalı eğitim sisteminde yaşanan sıkıntılara dikkat çekmek istiyor.

Eski Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bursa Milletvekili Kemal Demirel, açtığı resim sergisiyle kapanan köy okullarının ne hale geldiğini ve taşımalı eğitim sisteminde yaşanan sıkıntılara dikkat çekmek istiyor.

CHP 22. ve 23. Dönem Bursa Milletvekili olan Kemal Demirel, gezdiği köylerde köy okullarının ne hale geldiğini fotoğrafladı. Fotoğrafladığı yerlerde taşımalı eğitim gören öğrencilerle ve aileleriyle görüşen Demirel, elde ettiği verileri Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne sunarak köy okullarının yeniden canlandırılması için destek bekliyor. Demirel'in çekmiş olduğu fotoğraflardan oluşan fotoğraf sergisi, Çankaya Çağdaş Sanatlar Gösteri Merkezi'nde ziyaretçilerini bekliyor.

Demirel, bu çalışma için yaklaşık 20 il ve 410 köy gezdiğini belirterek, "Taşımalı eğitime geçtikten sonra köy okullarının ne hale geldiğini ve şu anda ne durumda olduğuyla ilgili bu çalışmayı yapıyorum. Oralarda almış olduğum görüntüleri, fotoğrafları sergiyle herkesin görmesini ve bu konudaki düşüncelerimi aktarmak üzere bu sergiyi açtım. Kimi okullar ahır olmuş, kimi okullar samanlık olmuş, çöplük olmuş. Ben bu okullar Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde araştırma önergesi vererek, taşımalı eğitime geçildikten sonra okulların ne hale geldiğini, köylerde gezdiğimde çocuklarla ve aileleriyle yaptığım görüşmeleri oraya aktardım" dedi.

Bu sergisinin 9. Olduğunu ifade eden Demirel, "Özellikle 1.,2.,3.,4. sınıf çocuklar, köylerinde okumak istediklerini, servislerde sıkıntı yaşadıklarını, yolların bozuk olduğunu, servisi kaçırdıklarında okula gidemediklerini, kış şartlarında servis kalkmadığı için okula gidemediklerini söylediler. Ben de taşımalı eğitimin tekrar gözden geçirilmesi ve en azından 1.,2.,3.,4. sınıfların köylerinde okumalarını istiyorum. Bununla ilgili imza kampanyası başlattık. Çok yoğun ilgi var. Daha yeni başladık ama yaklaşık 5 bin imza topladık. Taşımalı eğitime geçtikten sonra kapanan okulların sayısı yaklaşık 15 bin. Taşınan öğrenci sayısıda 850 bini aşkın. Taşımalı eğitimde trafik kazalarında hayatını kaybeden öğrenci sayısı 70'i aşkın" diye konuştu. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Kemal Demirel Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title