Haberler

Eski ve Yeni Başkanlar Mahkemelik Oldu

Afyonkarahisar'ın Sandıklı İlçesi'nde Belediye Başkanı AK Partili Mustafa Çöl ile eski Belediye Başkanı MHP'li İsmail Elibol'un makam odasındaki tartışması mahkemelik oldu.

Afyonkarahisar'ın Sandıklı İlçesi'nde Belediye Başkanı AK Partili Mustafa Çöl ile eski Belediye Başkanı MHP'li İsmail Elibol'un makam odasındaki tartışması mahkemelik oldu.

10 Kasım Pazartesi günü Başkan Mustafa Çöl'ü makamında ziyaret eden eski Belediye Başkanı MHP'li İsmail Elibol, Sandıklı Çevre Yolu üzerinde yapımı tamamlanan fabrikasının, toplu konutların yanında bulunan evinin ve babası İbrahim Elibol adına yaptırdığı caminin plan tadilatı ve ruhsat işlemlerinin hızlandırılmasını istedi. Başkan Çöl ise iddiaya göre Sandıklıspor üzerindeki 500 bin TL'lik borç senedinin işlemden çekilmesini istedi. Bu isteğe sinirlenen Elibol, makam odasının kapısını çarparak binayı terk etti. Bu olayın ardından Başkan Mustafa Çöl, savcılığa suç duyurusunda bulundu.

FABRİKAYA PANKART ASTI

Bu gelişme üzerine İsmail Elibol, fabrikasına 'Afyonkarahisar'ın en büyük tarım fabrikasına oturum vermeyen yerel yönetimleri kınıyoruz' yazısının yer aldığı dev pankart astı. Elibol ayrıca, satılığa çıkardığı Sandıklı Organize Sanayi Bölgesi'ndeki fabrikasına da 'Sandıklı'da yatırım yapmama kararı aldık. Satılıktır' yazısı astırdı.

AFYONKARAHİSAR'IN EN BÜYÜK TARIM FİRMASIYIZ

Kapasitesi ve imalatıyla Afyonkarahisar'ın en büyük tarım firması olduklarını belirten İsmail Elibol, şöyle konuştu:

"Bir dönem önce Sandıklı belediye başkanlığı yaptım. Kendi isteğimle aday olmadım. Yaptığım yatırıma defalarca başvurmama rağmen oturum alamıyorum. Artık bundan sonra mahkeme yoluyla oturum alacağım. Yatırımcıya bu kadar eziyet çektirilmesini de dini yönden de etik bulmuyorum. Belediye başkanına sorduğumda Sandıklıspor ile ilgili bana ait olmayan bir alacak senedinden dolayı oturum vermediğini söyledi. Bölge idare mahkemesine gideceğiz. Tazminatıyla beraber belediye başkanından alacağım parayı nasip olursa fakir fukaraya dağıtacağım. Bir tane eksiğim, bir tane hatam, bir tane yanlışım yok."

Kendisine yapılan uygulamanın siyasi olduğunu belirten Elibol, "Evimin oturumu verilmedi. Yine Antalya yolu üzerindeki satış mağazamın önünden yol geçiyor gerekçesiyle önü kazıldı. İnşaatlarım mühürlendi. Hükümetimiz istihdamı artıracak çalışmalar yapıyor. 3 tane çöp konteyneri, 2 tane otobüs durağı yapmakla Sandıklı'ya hizmet olmuyor. Sandıklı'ya yatırım gelmesinin önünü de açmak gerekiyor" dedi.

İşyerine yazdığı yazıyla tepkisini dile getiren Elibol, "Bu tür şeylerin haber ve reklam konusu olmasını sevmiyorum ama rahmetli babamın adına cami yaptırdım, bu caminin oturumunu 3 ayda zor alabildik. Bunun yanında bahçesi ile ilgili plan tadilatı var, hala onu alamadık. Artık bu iş siyasetten de çıktı. Sandıklı'da ticaret odası başkanlığı ve belediye başkanlığı yaptım, ama hiç kimseye bu kadar zorluk çıkarmadım. Artık yoruldum Sandıklı'da hizmet etmekten, lafından, dedikodusundan. Çocuklarımı da büyük şehirlerde yetiştirmek, büyük şehirlere yatırım yaptırmak istiyorum. Bu nedenle organize sanayide bulunan işyerimi de satılığa çıkardım" diye konuştu.

Başkan Mustafa Çöl ise konunun yargıya yansıdığını, mahkeme süreci sonrası daha geniş basın açıklaması yapacağını belirtti. - Afyonkarahisar

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Sandıklıspor Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title