Haberler

Bursa Eski Valisi Şahabettin Harput ve 18 Şüpheli Adliyeye Çıkarıldı

Güncelleme:

Fethullahçı Terör Örgütüne yönelik yürütülen operasyonda yakalanan Bursa eski Valisi Şahabettin Harput ve şüpheli 18 kişi sorgularının ardından adliyeye sevk edildi.

Bursa'da FETÖ/PYD operasyonun 28 Temmuz'da gözaltına alınan Bursa eski Valisi Şahabettin Harput ile aralarında iş adamlarının da bulunduğu toplam 19 şüpheli, polisteki sorgulamalarının ardından geniş güvenlik önlemleri altında adliyeye sevk edildi.

6 BUÇUK YIL VALİLİK YAPTI

Bursa Cumhuriyet Savcılığı tarafından yürütülen soruşturmada gözaltına alınan, Bursa'da 6.5 yıl valilik yapan ve bir dönem İçişleri Bakanlığı Müsteşarlığı görevinde de bulunan Şahabettin Harput'un adliyeye getirilirken sakallarının uzadığı ve bitkin olduğu görüldü. Gözaltına alındığında elleri arkadan kelepçelenen Harput'un adliyeye getirilirken önden kelepçeli olduğu görüldü.

Eski Vali Harput ile birlikte aralarında Şentürkler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sami Şentürk'ün de bulunduğu toplam 19 şüpheli de adliyeye sevk edildi.

HİMMET TOPLUYORDU

Eski Vali Şahabettin Harput hakkındaki, Gülen Cemaati'ne bağlı Özel Bahar Hastanesi'ne İl Özel İdaresi'ne ait binayı usulsüz vermek ve döneminde kurulan ve emekli olduktan sonra yönetiminde görev aldığı kapatılan Orhangazi Üniversitesi'nin kuruluşundaki usulsüzlüklerin yanı sıra yeni iddialar da eklenmişti.

"POLİS VE VERGİ MEMURLARI SİZİ RAHAT BIRAKMAYACAK"

İddiaya göre, Vali Harput'un, haftanın her perşembe günü yanında polis ve vergi dairesi müdürleri ile ziyaretine gittiği bir iş adamı ile öğle yemeği yediği, daha sonra ise Fethullah Gülen Cemaati'nin kasası olarak bilinen ve halen aranan Cansun Sarayıldız'ın adamlarını bu iş adamına gönderdiği iddia ediliyor. İş adamından, 'Vermezseniz, polis ve vergi memurları sizi rahat bırakmayacak' mesajı vererek 'Himmet' adı altında para aldıkları da iddialar arasında yer alıyor.

Bursa'daki FETÖ/PDY soruşturması kapsamında gözaltına alınan Bursa eski Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya, geçen hafta çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İçişleri Bakanlığı Şahabettin Harput Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne? Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın 2023-2024 sezonu Avrupa gelirleri Bilmeceler ve Cevapları 2022: En Zor Bilmece Soruları Nelerdir? Zor, Kolay, Komik, İlginç, Eğlenceli, Yeni, Uzun, Kısa Bilmeceler ve Cevapları! 1 Ekim hangi burç? Ekim'in 1'i hangi burçtur? 1 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 1 Ekim hangi burca ait? Halving ne demek? Kriptoda halving anlamı nedir? İstanbul'da Pazar günü trafiğe kapatılacak yollar! Hafta sonu hangi yollar trafiğe kapalı olacak? Organ bağışı caiz mi? Diyanete göre Organ bağışı günah mı? Sabahattin Ali kimdir? Sabahattin Ali kaç yaşındaydı, nereli? Sabahattin Ali eserleri! Sabahattin Ali hayatı ve biyografisi! Turgut Uyar kimdir? Turgut Uyar eserleri, hayatı ve biyografisi Arif Nihat Asya kimdir? Arif Nihat Asya hayatı ve biyografisi Karacaoğlan kimdir? Karacaoğlan eserleri, hayatı ve biyografisi Karacaoğlan kimdir? Karacaoğlan eserleri, hayatı ve biyografisi Fuzuli kimdir? Fuzuli şiirleri ve eserleri nelerdir? En güzel Fuzuli şiirleri! Fuzuli hayatı ve tüm kitapları Namık Kemal kimdir? Namık Kemal şiirleri nelerdir? Doğum günü ne zaman? Namık Kemal eserleri ve tüm şiirleri!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title