Haberler

Eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Elvan Açıklaması

Eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, "Devlet içerisinde bir devlet yapısı oluşturmak mümkün değil. Buna kimse izin veremez. Ne biz izin veririz ne de başkaları izin verir" dedi.

Eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, "Devlet içerisinde bir devlet yapısı oluşturmak mümkün değil. Buna kimse izin veremez. Ne biz izin veririz ne de başkaları izin verir" dedi.

AK Parti Antalya milletvekili adayı Elvan, seçim çalışmaları kapsamında, Antalya Gazeteciler Cemiyetini (AGC) ziyaret etti. Cemiyet Başkanı Mevlüt Yeni ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel tarafından karşılanan Elvan, cemiyet binasındaki sergi salonunu gezdi.

Elvan, burada yaptığı konuşmada, siyasetçilerle gazetecilerin benzer özelliklerinin bulunduğunu, her ikisinin de gecesi, gündüzü ve tatilinin olmadığını söyledi.

Gazetecilerin 24 saat olayları takip etme zorunluluğu bulunduğunu dile getiren Elvan, "Zor ve meşakkatli, fedakarlık gerektiren bir meslek. Eğer severek yapmıyorsanız sürdürmeniz mümkün değil" dedi.

Elvan, AK Parti'den önce 26 olan havaalanı sayısını 52'ye çıkarttıklarını, mayıs ayında açılacaklarla sayının 54'e yükseleceğini bildirdi.

Son 10-12 yılda yurtiçi yolcu sayısının yaklaşık 9 kat arttığının altını çizen Elvan, "Bir taraftan havaalanı yapılırken, diğer taraftan havacılık sektörü rekabet ortamına açıldı. Fiyatlar aşağıya çekildi. Bunun getirdiği avantajlarla havayolu, halkın yolu haline geldi" diye konuştu.

Antalya'nın, kendine benzer Avrupa ülkeleriyle kıyaslandığında, denizin yeterince kullanılamadığını gördüklerini anlatan Elvan, yat ve kruvaziyer limanlarıyla bunu değerlendireceklerini ifade etti.

"Devletin içerisinde ikinci devlet olmaz"

Genel seçimlerde tüm siyasi partilere başarı dileyen Elvan, seçim sürecinin demokrasi şöleni olarak geçmesini temenni etti.

Seçimlerin insanların birbirlerini kucakladığı, severek kampanyalarını yürüttüğü, kavgasız, dövüşsüz, güzel sözlerin söylendiğ bir ortamda gelişmesini temenni eden Elvan, "Olması gereken de budur. Seçimler, demokrasi şölenidir. Demokrasinin en büyük nimetlerinden biridir" dedi.

Bir gazetecinin, "Dün gerçekleşen Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısında 'paralel yapı'nın iç ve dış güvenlik tehdidi tanımlamasıyla "Kırmızı Kitap" olarak bilinen MGK Siyaset Belgesi'ne eklenmesinin ardından, bu konuda mücadelede hızlanma olacak mı?" şeklindeki sorusu üzerine Elvan, şöyle konuştu:

"Devletin içerisinde ikinci devlet olmaz. Devlet tekdir. Her bir vatandaşımız, tüm sivil toplum kuruluşları devlete saygı duymak zorundadır. Devlet içerisinde bir devlet yapısı oluşturmak mümkün değil. Buna kimse izin veremez. Ne biz izin veririz ne de başkaları izin verir. O nedenle herkesin yasalara, anayasamıza, kanunlara, kurallara uyması gerekir. Yaşanan süreçlere biliyorsunuz. Artık o süreçleri yaşamak istemiyoruz. Herkes kendi görevini yapmalı. Devlet içinde bir hiyerarşi vardır. Herkes o düzene uymak ve kurallara uygun hareket etmek zorundadır."

"İstikrarın ve büyümenin devam etmesi gerekir"

Elvan, bir gazetecinin, merkezi ABD'nin başkenti Washington'da bulunan ve basın özgürlüğü konusunda çalışmalar yapan düşünce kuruluşu Freedom House'un yıllık raporunda Türkiye'nin son beş yılda Tayland ve Ekvador'un ardından basın özgürlüğünde en hızlı gerileyen üçüncü ülke olarak gösterilmesiyle ilgili düşüncelerini sorması üzerine, bunun gerçeği yansıtmadığını söyledi.

Amerika, Fransa ve Almanya'da olaylar olurken, basının yeteri miktarda görüntü alamadığına dikkati çeken Elvan, şöyle devam etti:

"Gezi olayları olduğunda CNN, İstanbul'dan 24 saat yayın yaptı. Peki Amerika'da, Fransa'da olaylar olduğunda CNN canlı yayın yaptı mı? Hayır. Yayın yasağı koydular mı? Koydular. Dünyanın hangi ülkesinde bu kadar çok yayın yapan şirket, ulusal kanal, yerel kanal var? İngiltere, Almanya ve Fransa'ya gidiyorsunuz. Televizyonu açtığınızda kaç kanalı izliyorsunuz? Türkiye'de herkes düşüncesini ifade edebiliyor, söyleyebiliyor. Sabahtan akşama kadar partimize saldıran kanallar var. Bir engelleme söz konusu mu? Değil. Bunu çarpıtmaya çalışıyorlar."

Elvan, sözlerini şöyle tamamladı:

"Gazeteci kimliği olup hapishanede bulunanlara bakıldığında, acaba bu ne yaptı diye? Gazetecilikten mi hapse girdi? Bunun içinde adam öldüren, kaçakçılık yapan var. Bunların hepsini zaman zaman Adalet Bakanlığımız paylaşıyor. Bu, Türkiye'ye yönelik karalama kampanyasında başka bir şey değil. Türkiye büyümeye, güçlenmeye devam ediyor. Bunun farkında olun. Avrupa'nın ekonomisi daralıp ve küçülürken, Türkiye büyüyor, güçleniyor. Bu istikrarın ve büyümenin devam etmesi gerekir."

Ziyaretin ardından AGC Başkanı Yeni, Elvan'a cemiyet flaması hediye etti.

Kaynak: Anadolu Ajansı- AkHaber.com / Güncel

Antalya Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title