Haberler

Eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Elvan

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Elvan'ın toplantının yapılacağı salona gelişi- Katılımcılarla selamlaşması - Salondan genel görüntü - Lütfi Elvan'ın konuşması - Katılımcılardan detaylar Eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Elvan: - "Dünya ticareti ve ekonomisinin batıdan doğuya doğru kaydığını düşündüğünüzde Akdeniz ve Mersin'in konumu, önemi daha da artıyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Elvan'ın toplantının yapılacağı salona gelişi- Katılımcılarla selamlaşması - Salondan genel görüntü - Lütfi Elvan'ın konuşması - Katılımcılardan detaylar Eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Elvan: - "Dünya ticareti ve ekonomisinin batıdan doğuya doğru kaydığını düşündüğünüzde Akdeniz ve Mersin'in konumu, önemi daha da artıyor. Bizim öncelikle Mersin'de alt yapıyı geliştirmemiz gerekiyor" Eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, "Dünya ticareti ve ekonomisinin batıdan doğuya doğru kaydığını düşündüğünüzde Akdeniz ve Mersin'in konumu, önemi daha da artıyor. Bizim öncelikle Mersin'de alt yapıyı geliştirmemiz gerekiyor" dedi.Elvan, seçim çalışmaları çerçevesinde merkez Yenişehir ilçesindeki Dia Center'da sivil toplum kuruluşu yöneticileri ve iş adamlarıyla düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, Mersin'de eksik olan tek noktanın bir hedefe birlikte odaklanılamaması olduğunu söyledi. Bir hedefe yürürken birlikte hareket edilmediği takdirde o ilin gelişmesi ve kalkınmasının çok zor olacağını ifade eden Elvan, Mersin'in tüm katmanlarıyla birlik ve beraberlik içerisinde hareket etmesi halinde başarıyı yakalayabileceğini belirtti. Bir ilin nasıl gelişip kalkınacağını kendisinin iyi bildiğini ve bu konuda yıllarca çalıştığını aktaran Elvan, "Bana göre, Mersin stratejik ve potansiyel olarak İstanbul'dan sonra Türkiye'nin ikinci önemli ilidir" diye konuştu. Adana ve Mersin'in iki talihsiz kent olduğunu vurgulayan Elvan, şunları kaydetti: "Adana'ya baktığınız zaman çarpık pir yapılaşma ve kentleşme mevcut. Mersin de aynı şekilde. Bu kadar güçlü alt yapıya sahip bir ili bir potansiyeli harekete geçirmemiz lazım. İnanıyorum ki bu irade var bizde. Çünkü bu kadar güçlü alt yapıya ve donanıma sahip çok fazla bir ilimiz yok. Dünya ticareti ve ekonomisinin batıdan doğuya doğru kaydığını düşündüğünüzde Akdeniz ve Mersin'in konumu, önemi daha da artıyor. Bizim öncelikle Mersin'de alt yapıyı geliştirmemiz gerekiyor. Bana göre, kalkınma için 4 temel ilke vardır. Bunlar, nitelikli insan alt yapısı, güçlü bir ulaşım, girişimcilik ruhu ile sahiplenme duygusudur. Mersin benim ilim ve Mersin için bir şeyler yapmak istiyorum. Hep birlikte, 'Mersin'in gelişmesini, kalkınmasını istiyorum' demeliyiz. İşte bu ruhla saydığım 4 maddenin bir bütün olarak o ilde o bölgede bulunması halinde o il ve bölgeyi kimse tutamaz."

Kaynak: AA / Güncel

Akdeniz Mersin Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title