Haberler

Eski Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Elvan Açıklaması

Eski Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, CHP'nin seçim beyannamesiyle ilgili olarak "İki gün önce seçim beyannamesini açıkladılar.

Eski Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, CHP'nin seçim beyannamesiyle ilgili olarak "İki gün önce seçim beyannamesini açıkladılar. Bana göre o seçim beyannamesi değil, Türkiye'yi batırma beyannamesidir" değerlendirmesinde bulundu.

Eski Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı ve AK Parti Antalya Milletvekili adayı Elvan, Demre ve Finike ilçelerinde AK Parti'nin 25. dönem milletvekili adayları tanıtım toplantılarına katıldı.

Toplantılarda konuşan Elvan, Türkiye'nin en büyük yatırımcı bakanlığı olan Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı görevinden sonra Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun kendisinin Antalya'dan milletvekili adayı olmasını istediğini söyledi.

Ana muhalefet partisinin önde gelen isimlerinden bir tanesinin, bol keseden atma sürecinden önce "Muhalefet her zaman bol keseden atabilir" dediğini ifade eden Elvan, iktidarda ise böyle bir şeyin olmadığını dile getirdi.

Elvan, Türkiye'de ve dünyada bol keseden atan partilerin hiçbir zaman uzun ömürlü ve istikrarlı olmadığını anlatarak, şöyle konuştu:

"CHP yıllardan beri mücadele ediyor. Halk destek veriyor mu? Vermiyor. Çünkü, 'Sen de halen vesayetin izleri var. Sen halen milletle bütünleşemedin. Sen hala eski siyaset anlayışını devam ettirip, bol keseden atıyorsun' diyor. İki gün önce seçim beyannamesini açıkladılar. Bana göre o seçim beyannamesi değil, Türkiye'yi batırma beyannamesidir. Lafla peynir gemisi yürümüyor. Her ailenin bir bütçesi olduğu gibi devletin de bir bütçesi var. Ama biz ne yaptık? İktidara gelir gelmez, 'Önce istikrarı sağlayacağız, ekonomiyi iyileştireceğiz ve daha sonra fiziki altyapı yatırımlarını yapmaya başlayacağız' dedik. Özellikle 2005-2006 yılından sonra inanılmaz bir hızla Türkiye'yi şantiyeye çevirdik. Sadece Karayolları Genel Müdürlüğü'nün Türkiye'de 2 bin 200'ün üzerinde şantiyesi var. Hangi ile giderseniz gidin, hangi ilçeye giderseniz gidin tüm bakanlıklarımızın harıl harıl çalıştığını görüyorsunuz. Türkiye'nin imarı, büyümesi için çalışıyorlar. Biz o dönemdeki rantiyeyi şantiyeye dönüştürdük. Bugüne kadar aşağı yukarı 650 katrilyon liralık yatırım gerçekleştirdik."

"Güçlü Türkiye'yi birlikte inşa edeceğiz"

Koalisyon dönemlerinde bakanların yaya üst geçitlerini açtığını ileri süren Lütfi Elvan,  şu anda ise yüzlerce tesis ve yol bitmiş olmasına karşın, açılışını yapacak zamanlarının olmadığını söyledi. Elvan, açılışlara, temel atmalara gidemediklerinin altını çizerek "Bu sizin vermiş olduğunuz güçlü destek sayesinde oldu. O sizin dik duruşunuzla oldu. Sizinle inanılmaz bir uyum sağlayan, sizinle bütünleşen, sizinle kalkan, sizinle koşan bir AK Parti var. Sizinle koşan bir liderimiz var. Sayın Cumhurbaşkanımıza buradan selamlarımızı gönderiyoruz. Yine, gece gündüz çalışan sayın Başbakanımıza da selamlarımızı gönderiyoruz. Çok yol katettik. Bundan sonra ki süreçte de daha katedeceğimiz çok yol var. O güçlü Türkiye'yi birlikte inşa edeceğiz" diye konuştu.

AK Parti'nin bir ideoloji partisi değil, hizmet partisi olduğunu vurgulayan Elvan, ana muhalefetin ise bir ideoloji partisi yolunda devam ettiğini savundu. Elvan, ana muhalefetin başarılı olamadığını ve olamayacağını ifade ederek, "Onların çok farklı bir dünyaları var. Bizim dünyamızla buluşmaları gerekiyor. Milletle bütünleşmeleri gerekir" dedi.

-Antalya projeleri

Antalya'nın batısının önemli yol sorunları bulunduğunu dile getiren Elvan, artık bu sorunları çözmenin zamanının geldiğini vurguladı. Elvan, bu yıl Tekirova-Kumluca arasında bölünmüş yol yapımına başlayacaklarını aktararak, Kumluca-Kalkan arasının da projesine başladıklarını bildirdi.

Bu projenin sahil yolundan değil, ilçenin kuzey kısmında yapılacağını anlatan  Elvan, içerisinde tüneller bulunacağını ve bir tünelin uzunluğunun 8 kilometre olacağını ifade etti. Elvan, bölgeye havalimanı yapılması için çalışma başlatıldığını da belirterek, ilçelere çok sayıda yat ve kruvaziyer limanı yapılacağını kaydetti.

Kaynak: AA / Yerel

Ak Parti Antalya Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title