Haberler

Eski Ulaştırma Bakanı Yıldırım Açıklaması

Halil Şahin - Eski Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Cumhuriyet tarihinde engellilere yönelik en büyük sosyal destek bütçesini hükümetlerinin verdiğini söyledi.

Halil Şahin - Eski Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Cumhuriyet tarihinde engellilere yönelik en büyük sosyal destek bütçesini hükümetlerinin verdiğini söyledi.

Binali Yıldırım, İzmir'in Menemen ilçesindeki Sabahat Akşiray Otistik Çocuklar Eğitim Merkezi'nin Engelliler Haftası dolayısıyla düzenlediği etkinlikleri izledi. Etkinlikte merkezin öğretmen ve öğrencilerinin hazırladığı gösteriler sunuldu. Güneş Aykol adlı otistik öğrencinin İstiklal Marşı'nın tamamını ezbere okuması izleyenlerce büyük alkış aldı. Programda Türkiye'nin otistik çocuklardan oluşan ilk ritm grubu da gösteri sundu.

Gösterilerin sonunda konuşan Binali Yıldırım, zihinlerdeki engellerin kaldırılmasının önemini vurgulayarak, "Zihinlerden engel kalktığında nelerin yapılacağının küçük örneğini burada gördük. Ülkemizin, devletimizin büyüklüğünü, bir kez daha sosyal devlet olma yönünde kat ettiği mesafeye şahit oldum" dedi.

Engellilere yönelik en kapsamlı düzenlemelerin AK Parti hükümeti zamanında yapıldığını, engelliler için özel yasa hazırlandığını ifade eden Yıldırım, şöyle konuştu:

"Cumhuriyet tarihinde engellilere yönelik en büyük sosyal destek bütçesini hükümetimiz verdi. 200 milyon liradan 4, 5 milyar liraya varan bütçeyle evde bakım hizmetleri, engelliler için eğitim kurumları açma gibi hizmetleri vatandaşlara iletiyoruz. Amacımız, engellilerimizi hayatın içine dahil etmek. Birey olarak da sivil toplum kuruluşları olarak da üzerimize görevler düşüyor. Devletin her yere, herkese elini uzatması ideal, ancak uygulamada bu yüzde 100 gerçekleşemiyor. Sadece İzmir'de 12 bin aileye evde bakım ücreti ödüyor devlet. 8 yıl önce böyle bir şey yoktu. Engelli diye gördüğümüz bireyler o evi ayakta tutar hale geldi. Bu tür okulların yatılı hizmet vermesine mevzuat engeli olduğunu biliyorum. Bunu değiştirmek, yatılı olacak şekilde bir yapıyı kurmak için elimden gelen gayreti göstereceğim. "

Ulaştırma Bakanlığı görevinde engellilere yönelik geçen yıl Ekim ayından itibaren "Ulaşımda, iletişimde, hayatın her yerinde ben de varım" diye kampanya başlattıklarını belirten Yıldırım, bu kampanyayla amaçlarının engellileri iş hayatına kazandırmak olduğunu ifade etti.

Yıldırım, engelsiz havaalanı projesini de başlattıklarını bildirerek, Sabiha Gökçen Havaalanı'na gelen bir engellinin hiçbir destek almadan bütün işlerini kendisinin yapabildiğini söyledi. Yıldırım, "Engelliler için Braille alfabesiyle kart bastırdım. İzmir'deki görme engellilere Braille alfabesi ile mektup yazıp düşüncelerini, isteklerini sordum. Engelliler ayrıcalıklı muamele istemiyor, fiziki ihtiyaçlarının göz ardı edilmemesini bekliyor. Trenlerde, engelli refakatçiler için ayrılan ücreti kaldırdık. Uçaklarda da bir refakatçinin ücretsiz taşınması için mücadele ediyoruz" dedi.

Binali Yıldırım, Dore Müzik tarafından okula yaptırılan müzik atölyesinin de açılışını yaptı. Dore Müzik yetkililerine teşekkür plaketi verdi. Yıldırım, Şengül Özelgönenli adlı otistik öğrencinin seslendirdiği şarkiyi dinledi, velilerle bir süre sohbet etti.

- İZMİR

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title