Haberler

Eski Tarsus Belediyesi Binası Öğrenci Yurdu Oluyor

Mersin'in Tarsus ilçesinde kenti oteline dönüştürülen eski belediye binası öğrenci yurdu oluyor.

Tarsus Belediye Meclisi Ekim ayı toplantısını gerçekleştirdi. Mülkiyeti Tarsus Belediyesine ait olan Küçükminare Mahallesi'nde bulunan Kent Oteli olarak düzenlenen eski belediye binasının Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü'ne yurt olması kaydıyla 10 yıl süreyle bedelsiz olarak tahsisi yapılması için Belediye Başkanı Şevket Can'a yetki verilmesi oy birliğiyle kabul edildi.

Tarsus'ta faaliyet gösteren amatör spor kulüplerine, kulüp başı 1.500,00 TL nakdi yardım yapılması yine oy birliğiyle kabul edildi.

Konut veya ticari amaçlı kullanılmak üzere 20'den fazla bağımsız bölümün bulunduğu bir veya birden fazla yapıdan oluşmuş parsellerde, Belediye Temizlik İşleri Müdürlüğünün öngördüğü sayıda yeraltı konteyner temin edilerek, kendi parsel sınırları içerisinde yer alması, Temizlik İşleri Müdürlüğü'nün öngördüğü projeye göre vaziyet planında belirlenmeden inşaat ruhsatı verilmemesi ve yapı kullanma izni aşamasında vaziyet planında belirlenen yeraltı konteynerlerinin imalatının yapılmış olmasının aranması ile ilgili teklifin Temizlik, Çevre ve Sağlık Komisyonuna havale edilmesi de oy birliğiyle kabul edildi.

Komisyonlardan gelen evrakların görüşülmesinin ardından dilek ve temenniler bölümüne geçildi.

Belediye Meclis üyeleri sorularına cevap veren Belediye Başkanı Şevket Can, yapılan ve yapılacak hizmetler hakkında bilgi verdi. Can, "Berdan birinci etap ihalesini gerçekleştirdik. İnşallah bu ay içerisinde temelini atmayı düşünüyoruz. Yaklaşık 150 dönümlük bir alanda çalışmaya başlayacağız. Zorbaz vakfı ile ilgili mahkeme kararı çıktı. Ülküköy Alışveriş Merkezini artı Burhanoğulları Konağını Zorbaz Vakfına, oradan da yaklaşık 85 dönüm Tozkoparan zahit mahallesindeki yeşil alan ve yaklaşık 2 kata imarlı 16 dönümlük alan Tarsus Belediyesinin tapulu malı olacak. Bu yaklaşık 1,5 senedir uğraştığımız trampa işiydi. Bunlarla ilgili son noktaya geldik. Hedefimiz D-400 yolundan Devlet Bahçeli bulvarına kadar ırmağın kenarından baraja kadar sağlı sollu gitmek. Emin adımlarla ilerliyoruz. Eshab-ı Kehf'in düzenlemesi ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Devlet Demiryolları ile ilgili projeyi takip etmeye devam ediyorum. Kalkınma Bakanımız ve Ulaştırma Bakanımızla görüştüm. Yine söylüyorum bu şehir hepimizin, araç geçişlerinde sıkıntı yok ama yaya geçişlerinde sıkıntı var. Dediğimiz proje uygulandığı zaman 100 dönüme yakın yeşil alan elde etmiş olacağız. Hatta Ulaştırma Bakanımız buranın ticari alanda olabileceğini söyledi. Doğrudur. Yeter ki dediğimiz alanı yer altına alın şeklinde görüşme yaptık. Mevcut köylerle ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Aşiyan 2 düğün salonun olduğu yerin yan tarafındaki alana gazilerimize ve engelli vatandaşlarımıza maliyetine konut projemizle ilgili çalışmayı başlattık. İnşallah ilerleyen günlerde bu projeyi sizlere takdim edeceğiz. Güneş enerjisi projemizle ilgili çalışmada sona yaklaştık. Lisansları almıştık. Teknik şartnamelerin çıkması yakın. Yaklaşık 15 güne kadar güneş enerjisi yapımını öz kaynaklarımızla ihaleye gireceğiz" şeklinde konuştu. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yurtlar Kurumu Şevket Can Mersin Tarsus Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title