Haberler

Eski Spor Genel Müdür Vekili Ömer Altınsoy'a Şok

Ercan ATA - ANKARA / DHA Bugün spor genel müdür yardımcılığı görevini yürüten Ömer Altınsoy, Samsun Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü görevini yaptığı yıllarda, beden eğitimi öğretmeni ve judo antrenörü Saadettin Ekinci'ye iftira attığı gerekçesi ile Samsun 2. İdare mahkemesi tarafından hapis ve tazminat cezasına çarptırıldı.

Ercan ATA - ANKARA / DHA

Bugün spor genel müdür yardımcılığı görevini yürüten Ömer Altınsoy, Samsun Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü görevini yaptığı yıllarda, beden eğitimi öğretmeni ve judo antrenörü Saadettin Ekinci'ye iftira attığı gerekçesi ile Samsun 2. İdare mahkemesi tarafından hapis ve tazminat cezasına çarptırıldı.

Kısa bir dönem Spor Genel Müdürlüğü görevine vekaleten bakan ve bugün spor genel müdürlüğü görevine resmen atanan Ömer Altınsoy, Samsun Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü görevini yürüttüğü yıllarda, judo milli takım eski antrenörü Sadettin Ekinci'ye hakaret ettiği gerekçesiyle hakkında dava açılmıştı.

DSİ Judo Antrenörü Sadettin Ekinci'ye şeref ve haysiyetini rencide edici, manevi kişiliğine yönelik baskı, yıldırma veya saldırı niteliğinde söylemlerde bulunduğu gerekçesi ile Sadettin Ekinci tarafından açılan dava sonuçlandı. Mahkeme Altınsoy'a 75 gün hapis ve 10 bin TL tazminat ödemeye mahkum etti.

Samsun 9. Asliye Ceza Mahkemesinde görülen dava sonunda Ömer Altınsoy 2 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı. Ceza 5 yıl içinde aynı suçu tekrar edilmemesi kaydıyla paraya çevrilip ertelenmişti.

Bu gelişmenin üzerine Sadettin Ekinci, 2. İdare Mahkemesine onur ve saygınlığına zarar verdiği gerekçesi ile 10 bin TL tutarında yeniden tazminat davası açtı.

Mahkeme ceza kararını verirken, "Olayda dosyadaki bilgi ve belgeler Samsun 9. Asliye Ceza Mahkemesi kararın birlikte değerlendirmesinden Ömer Altınsoy'un Samsun Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü görevi ifa ettiği esnada hukuken geçerli ve kabul edilebilir herhangi bir neden ve dayanak olmaksızın beden öğretmeni olan davacının, şeref, onur ve saygınlığına zarar verecek tarzda kişilik haklarına saldırı niteliğindeki söylemlerin sabit olduğu, kamu hizmetinin yürütülmesi esnasında kamu görevlisi tarafından kullanılan ifadelerin hizmet kusuru kapsamında kaldığı anlaşılmaktadır.

Bu durumda, davalı idarece davacının fizik yapısını zedeleyen, yaşama ve kazanma gücünün azalması sonucu doğuran şeref ve haysiyetini rencide edici, manevi kişiliğine yönelik baskı, yıldırma veya saldırı niteliğindeki söylemler nedeniyle oluşan zarar karşılı olarak kullanılan ifadelerin niteliği ve etkileri dikkate alınarak belirlenen 10.000.00TL manevi tazminatın davacıya ödenmesi sonucuna varılmaktadır" denildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ekinci Samsun Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title