Haberler

Sağlığına Kavuşan Ayşe Teyze Başkan Dündar'ı Ziyaret Etti

Güncelleme:

Osmangazi Belediyesinin desteği ile eski sağlığına kavuşan Parkinson hastası Ayşe Tura, Başkan Dündar'ı ziyaret etti.

Osmangazi'de Hizmet Sınır Tanımıyor

Keles'e bağlı Karaardıç Köyünde, 8 yıl önce yakalandığı Parkinson hastalığından, Osmangazi Belediyesi'nin yardımları ile kurtulup yeniden eski sağlığına kavuşan 64 yaşındaki Ayşe Tura, eşi Zahit Tura ile birlikte Başkan Mustafa Dündar'ı makamında ziyaret edip teşekkür etti.

Osmangazi Belediyesi'nin hizmetleri klasik belediye yatırımları ile sınırlı kalmayıp, Bursa'nın en ücra köyüne kadar ulaşmaya devam ediyor. Eşi Zahit Tura'nın kardeşi Adem Tura'nın, tarla dönüşü traktörünün devrilmesi sonucu meydana gelen kazayı görüp üzülen Ayşe Tura, bir süre sonra rahatsızlandı. Elleri, ayakları tutmaz olan, yürüme ve konuşma güçlüğü çeken Ayşe Tura, eşi ile gittiği doktorda Parkinson hastalığına yakalandığını öğrendi. Her geçen gün rahatsızlığı artan, 8 yıl boyunca ilaç tedavisi gören Ayşe Tura'nın yardımına Osmangazi Belediyesi yetişti.

Daha önce Keles'e bağlı Kıranışıklar köyünde Parkinson hastası olup, Osmangazi Belediyesinin girişimleri sonucu özel bir televizyon kanalındaki 'Doktorum' programına çıkan ve tedavi olan Hüsamettin Geyik'in katıldığı programı seyreden Ayşe Tura'ın eşi Zahit Tura, Osmangazi Belediye Başkanından kendilerine de yardımcı olmasını istedi. Ekonomik durumları yetersiz olduğu için İstanbul'daki özel bir hastanede gerçekleştirilecek ameliyat ve hastane masraflarını karşılayamayan aileye, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, gerekli maddi yardımda bulunarak Ayşe Turan'ın ameliyatla yeniden eski sağlığına kavuşmasına yardımcı oldu.

Geçtiğimiz Ocak ayında gerçekleşen ameliyatın ardından, kendilerine maddi ve manevi desteğini esirgemeyen Başkan Dündar'ı, eşi ile birlikte makamında ziyaret etti. Osmangazi Belediye Başkan Yardımcısı Halil Döner'inde katıldığı ve duygu dolu anların yaşandığı görüşmede, Başkan Dündar'a teşekkür eden Ayşe Tura, "8 yıl boyunca hastalıkla mücadele ettim. Yürüyemiyordum. Ellerimi kullanamadığım için eşim yemeğimi yedirip suyumu içiriyor, hatta başımın örtüsünü bile o bağlıyordu. Televizyonda izlediğimiz programın ardından eşim, başkanımızdan bize de yardımcı olmasını istemiş. Onların desteği ile İstanbul'daki özel bir hastaneye giderek önce kontrollerimizi yaptırdık. Geçtiğimiz Ocak ayında da ameliyat oldum. Çok şükür, bu gün artık eskisi gibi yürüyebiliyor, kendi ellerimle yemeğimi yiyip, suyumu içebiliyorum. Benim, yeniden eski sağlığıma kavuşmamda maddi ve manevi desteğini esirgemeyen başkanımızı ziyaret ederek, kendisine teşekkür etmek istedim. Allah kendisinden razı olsun" dedi.

Ayşe Tura ile eşi Zahit Tura'yı makamında ağırlayan Başkan Mustafa Dündar, yıllardır hastalığın pençesinde kıvranan Ayşe Tura'nı tedavi sürecinin başarıyla tamamlanmış olmasını görmenin kendisini çok sevindirdiğini söyledi. Dündar, "Ayşe teyzemiz, uzun yıllar evde, eşi ve yakınlarının bakımına muhtaç yaşamak zorunda kalmış. Eşi, maddi imkansızlıklar yüzünden ameliyatını yaptıramadıklarını, kendilerine yardımcı olmamızı istedi. Bizler de bu duruma duyarsız kalamazdık. İstanbul'da gerçekleştirilecek olan ameliyat, hastane ve konaklama masraflarını karşılamada kendilerine yardımcı olduk. Bizler, kim olursa olsun, nerede yaşarsa yaşasın, ihtiyaç sahibi olan vatandaşımıza yardımı insani bir görev olarak kabul ediyoruz. Bu gün, Bursa'nın en ücra köyünde, Keles'in Karardıç köyünde yaşayan Ayşe teyzemizin yeniden eski sağlığına kavuştuğunu görmek, eşi ile birlikte bizleri ziyaret etmesinden son derece mutluluk duydum. Kendisine, eşi, çocukları ve torunları ile sağlıklı, mutlu bir yaşam diliyorum" dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Mustafa Dündar Keles Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title