Haberler

Eski RP'li Milletvekili Bekaroğlu, İhsanoğlu'na Destek Verdi

Güncelleme:

Eski Refah Partili (RP) milletvekillerinden Mehmet Bekaroğlu, Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'nu desteklediğini açıkladı. Swiss Otel'de, İhsanoğlu ile bir araya gelen Bekaroğlu, görüşmenin ardından basın mensuplarına açıklamada bulundu.

Bekaroğlu, İhsanoğlu'nun, Türkiye'nin önemli değerlerinden biri olduğunu ve kişiliğine kimsenin itirazının bulunmadığını söyledi.

"TÜRKİYE'DE MÜTHİŞ BİR KUTUPLAŞMA VAR"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, giderek tek adam yönetimine, fiili bir başkanlık sistemine doğru Türkiye'yi taşıdığını iddia eden Bekaroğlu, "Bu sistemi alacağı oya göre resmileştirecek. Gerginlik üzerine kurmuştur, Türkiye'de müthiş bir kutuplaşma vardır. Bir siyasetçi, entelektüel, bu ülkede yaşayan bir insan olarak, ben bundan endişe ediyorum" dedi.

"ERDOĞAN ÇOK İYİ BİR İNSAN AMA..."

Bekaroğlu, İhsanoğlu'nun ise parlamenter sistemi savunan bir aday olduğunu belirtti. Parlamenter sistemin Türkiye için en uygun sistem olduğunu savunan Bekaroğlu, "Sayın Erdoğan çok iyi bir insan olabilir ama neticede insan. Eğer onu başka güç, kuvvet uyarmayacaksa, denetlemeyecekse yanlış yapar, bugüne kadar yaptığı onlarca yanlış gibi" değerlendirmesinde bulundu.

"PARLAMENTER SİSTEMİ SAVUNDUĞU İÇİN İHSANOĞLU'NU DESTEKLİYORUM"

Bekaroğlu, "İhsanoğlu'nun parlamenter sistemi savunuyor olması, buna uygun bütün Türkiye'nin cumhurbaşkanı olacağını ve halk adına seçilmiş hükümetleri, hatta devlet kurumlarını denetleyeceğini düşündüğümden dolayı kendisini destekliyorum" diye konuştu.

İHSANOĞLU TEŞEKKÜR ETTİ

Ekmeleddin İhsanoğlu da Türk siyasi hayatının önemli simalarından Bekaroğlu'nun bir entelektüel olarak da çok kıymetli olduğunu kaydetti.

Bekaroğlu'nun, toplumun kanaat önderleri arasında önemli bir yerinin olduğunu belirten İhsanoğlu, verdiği destek dolayısıyla teşekkür etti.

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Ekmeleddin İhsanoğlu Mehmet Bekaroğlu Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler? Fenerbahçe ligden çekildi mi? Fenerbahçe ligden çekilecek mi, neden çekiliyor?
500

Yorumlar (32)

eski msp li:

Erbakan sağ olsaydı. utançtan yüzü kızarırdı.

11
35
yanıtYanıtla
aliali-ibrahim07@hotmail.com:

Hocam niye yüzü kızarsın ki? Üstüne basa basa söylüyorum: Erbakan Hoca hayatta olsaydı kesinlikle ve kesinlikle Erdoğan''ın cumhurbaşkanlığını desteklemez, hatta tüm gücüyle karşısında olurdu.

yanıt0
yanıt0
ALPEREN:

OYLARIMIZ İHSANOĞLUNA

20
25
yanıtYanıtla
ŞİAR:

SAADET PARTİLİYİM,OYUM HARAM YEMEYEN EKMELEDDİN BEY E.

20
14
yanıtYanıtla
ordulumkarayigit52@gmail.com:

saadetli kardeşlerim yazık size üzülüyorum

yanıt0
yanıt0
CCC:

çokmu önemli sen kimsin benim sevenim kariyerim senden fazla bırakın yalakalığı ak parti seni almadı messfe koydu karıştır dur yapabilirsen atı alan üsküdarı geçdi BENDE TAYYİP BEY e oy verecem nasipse

9
23
yanıtYanıtla
ali yıldızscana53@hotmail.com:

hadi ordan o kuş beyninle kime kandırıyosun ccc koymuş millet seni mhp li sanıcak hiçbir ülkücü milliyetçiliği ayakları altına alan milli duyguları bitiren ülkeyi soyan bölen adama oy vermez

yanıt0
yanıt0
dost:

münafık Bekaroğlu basiretsiz adam memleket 80 yılda yüzdü yüzdü anca kuyruğa gelebildi bu adamlardan kurtulabilmek için bre basiretsiz vela havle yaa

11
17
yanıtYanıtla
Yasar:

Bir oy degil mi? Kime verirsen ver.

7
19
yanıtYanıtla
pınarrsenaaa_ank@hotmail.com:

aynen öyle sen oy vermesen kimse seçilemezdi yani

yanıt0
yanıt0
Tüm 32 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title