Haberler

Eski Milli Futbolcu Ümit Karan'dan Otizmli Çocuklara Destek

Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu’nun davetlisi olarak Balıkesir’e gelen eski milli takım oyuncusu ve Galatasaraylı futbolcu Ümit Karan, Balıkesir Özel Eğitim Uyguluma Merkezi tarafından düzenlenen Dünya Otizm Farkındalık Günü etkinliğine katıldı.

Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu'nun davetlisi olarak Balıkesir'e gelen eski milli takım oyuncusu ve Galatasaraylı futbolcu Ümit Karan, Balıkesir Özel Eğitim Uyguluma Merkezi tarafından düzenlenen Dünya Otizm Farkındalık Günü etkinliğine katıldı. Karan, otizmin simgesi olan mavi beyaz balonları otizmli çocuklarla beraber gökyüzüne bıraktı.

Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu'nun davetlisi olarak Balıkesir'e gelen eski milli takım oyuncusu ve Galatasaraylı futbolcu Ümit Karan, yoğun ilgiyle karşılandı. Ümit Karan otizmli öğrenciler tarafından hazırlanan gösterileri beğeni ile izledi.

Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu yaptığı konuşmada, "Çocuklar bizim servetimiz onların eğitilmesi her şeyimiz. Otizmli kardeşlerimizi son zamanlarda hükümetimiz, başta Sayın Cumhurbaşkanımız ve hanımefendi olmak üzere herkesin bütün çocuklarımızın eğitilmesi konusunda engelli, engelsiz, otizmli, down sendromlu ve diğer özel eğitime ihtiyaç duyan bütün yavrularımızın eğitimi konusunda hakikaten çok ciddi mesafeler aldık. Bundan 12 yıl öncesini kıyasladığımız zaman geldiğimiz noktada mesafe aldık ama gideceğimiz noktalar var. Bu kurumda öğrencilerimize her türü eğitim veriliyor. Eskiden bu öğrenciler eve kapanır, dışarı çıkamıyordu, eğitimden noksan bırakılıyordu. Hamd olsun bugün gelinen noktada bütün fert ve öğrencilerle ilgileniliyor, onların topluma kazandırılması için kendi ayakları üzerinde durabilmesi ve toplumun içinde onların kabullenilerek sahip çıkılması ve bizlerle beraber hayatlarını idame ettirmeleri noktasında ciddi gayretler sarf ediliyor. Emeği geçen herkesi kutluyorum. Bugün eski milli takım oyuncusu ve Galatasaraylı futbolcu Ümit Karan bizlerle kendisini gençlerimizle buluşturacağız. Kendisi futbolu bıraktıktan sonra da boş durmuyor, gençlerimize sporu sevdirmek ve yönlendirme konusunda ciddi gayretleri var. Altıeylül ilçemizde bugün de bizlerle beraber" dedi.

"Bizim hiçbir zaman bu kadar güzel madalyalarımız olmadı"

Yüzme şampiyonu Batuhan Ay'a ödülünü Garnizon Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Kemal Turan'ın vermesinin ardından konuşan eski milli takım oyuncusu ve Galatasaraylı futbolcu Ümit Karan, "Bizim hiçbir zaman bu kadar güzel madalyalarımız olmadı, bütün öğretmenleri tebrik ediyorum büyük başarı elde ettiniz. Burada olmaktan çok mutluyum. Özellikle belediye başkanımıza da çok teşekkür ediyorum buraya destek verdikleri için, o yüzden geleceğimize iyi yatırım yapmamız gerekiyor, çok mutlu ve çok gururluyum" dedi.

"Onları hiç bir zaman engelli görmedim"

Otizmli öğrencilerin hazırladığı gösterilerin ardından sergi açılışına katılan Karan, "Benim eşimin ablası psikolog, otizmle ilgili psikologluk yapıyor. Her zaman destek vermemiz gerektiğini düşünüyorum özellikle bu hafta çok önemli bir hafta. Ben onları hiç bir zaman engelli görmedim, hiç bir zaman engel tanımadığımız için. Balıkesir'de olmaktan mutluyum belediye başkanımıza da teşekkür etmek lazım, önderlik edecekler ki böyle programlara katılalım. Spor camiası olarak her zaman arkasındayız, destek veriyoruz. İnşallah herkes bunu örnek alır ve daha çok etkinlik olur. Özel günler değil her gün bizim için önemlidir" şeklinde konuştu. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Zekai Kafaoğlu Ümit Karan Altıeylül Balıkesir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title