Haberler

Eski Milletvekili Galip Demirel Son Yolculuğuna Uğurlandı

Eski Milletvekili Galip Demirel son yolculuğuna uğurlandı ANKARA Üniversitesi Cebeci Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde solunum yetmezliği nedeniyle vefat eden 18'inci Dönem Malatya Milletvekili ve eski bakanlardan Güldal Akşit'in babası Galip Demirel toprağa verildi.

Eski Milletvekili Galip Demirel son yolculuğuna uğurlandı

ANKARA Üniversitesi Cebeci Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde solunum yetmezliği nedeniyle vefat eden 18'inci Dönem Malatya Milletvekili ve eski bakanlardan Güldal Akşit'in babası Galip Demirel toprağa verildi. Galip Demirel'in naaşı, İçişleri Bakanlığı'ndaki törenin ardından Kocatepe Camii'ne getirildi. Demirel için burada düzenlenen törene, ailesi ve yakınlarının yanı sıra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı İsmet Yılmaz, Başbakan Ahmet Davutoğlu, Başbakan Yardımcıları Bülent Arınç ve Ali Babacan, İçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, MGK Genel Sekreteri Seyfullah Hacımüftüoğlu, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Binali Yıldırım, Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar, Emniyet Genel Müdürü Celalettin Lekesiz, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ve eski bakanlardan İdris Naim Şahin, Mehmet Keçeciler ile vatandaşlar katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu, cami avlusunda Demirel'in kızı, eski bakanlardan Güldal Akşit ile oğlu Savunma Sanayii Müsteşar Yardımcısı Serdar Demirel'e taziyelerini iletti. Akşit, Erdoğan ve Davutoğlu'na babasının hayatının anlatıldığı birer kitap hediye etti. İçişleri eski Bakanlık Müsteşarlığı da yapan Demirel'in naaşı, kılınan cenaze namazının ardından tören mangasının omuzlarında TBMM'ye ait cenaze aracına konulmak üzere götürülürken Erdoğan ve Davutoğlu da naaşın ardından cenaze aracına kadar yürüdü. Galip Demirel'in cenazesi daha sonra Karşıyaka Mezarlığı'nda toprağa verildi.

PROTESTOCU GÖZALTINA ALINDI

Öte yandan Erdoğan ile Davutoğlu, camiden ayrılırken cenazeye katılan vatandaşlardan biri, protesto sözleri sarf etti. Polis tarafından kimliği alınarak alandan uzaklaştırılan kişi, adının Abdullah Gezer olduğunu ve 83 yaşında olduğunu söyledi. Gezer, eski polis emeklisi olduğunu söylemesine karşın polislere avukatlık tanıtım kimliğini verdi. Bu sırada elindeki Kur'an'ı da gösteren Gezer, Yolsuzlukla ilgili ayet var dedi. Erdoğan ve Davutoğlu'na karşı protestoda bulunan Gezer'e tepki gösteren biri kadın iki erkek, Gezer'in üzerine yürüyerek Ne şov yapıyorsun terbiyesiz adam Bir tane yolsuzluk yapmayan mı vardı eskilerden, kimseyi yolsuzluk deyip suçlayamazsın. Bizi yolsuzluk deyip suçlayamazsınız diye bağırdı. Sivil polisler, Gezer'in üzerine yürüyen kişileri uzaklaştırdı. Daha sonra Gezer, Sana ayet hatırlatıyorum. Eski hırsızım ben, benim mezar taşımda öyle yazıyor diye tepkisini sürdürdü. Gezer, daha sonra Cumhurbaşkanı'na hakaretten gözaltına alınarak polis aracıyla Çankaya Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Serdar Demirel Güldal Akşit Malatya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title