Haberler

Eski Milletvekili Ali Güngör: "Bahçeli Türk Milletinden Özür Dilemeli"

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli tarafından 2000 yılında 'Rahşan Affı'na muhalefet ettiği için partiden ihraç edilen eski Milletvekili Ali Göngör, "Sayın Bahçeli'nin bizim o dönemdeki konuşmalarımızdan daha sert tepki gösteriyor olmasının"...

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli tarafından 2000 yılında 'Rahşan Affı'na muhalefet ettiği için partiden ihraç edilen eski Milletvekili Ali Göngör, "Sayın Bahçeli'nin bizim o dönemdeki konuşmalarımızdan daha sert tepki gösteriyor olmasının inandırıcı olabilmesi için 57. hükümet döneminde ortak olduğu veballerle alakalı olarak Türk milletinden özür dilediğini duymak gerek" dedi.

İmralı görüşmeleri ile başlayan çözüm sürecine en sert tepkiyi veren siyasi lider olan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, benzer bir durumda bir milletvekilini partisinden ihraç etmişti.

Kamuoyunda 'Rahşan Affı' olarak bilinen 'Şartla Salıverme ve Erteleme Yasası' 22 Aralık 2000'de Rahşan Ecevit'in önerisiyle çıkarılmış, öneriye ret oyu veren ve neden ret oyu verdiğini açıklayan MHP İçel Milletvekili Ali Güngör açıklamalarından dolayı partisinden ihraç edilmişti. Bahçeli'nin sert eleştirilerini hatırlatan Ali Güngör, MHP Genel Başkanı'nı samimi bulmadığını söyledi. Türkiye'nin içinden geçtiği sürecin vicdan sahibi bu milletin ekmeğini yiyen aydının tahammül edemeyeceği kadar sıkıntılı olduğunu savunan Güngör, "Ülkenin içinde bulunduğu bu süreci değerlendiren siyaset maalesef rol paylaşımı içinde aynı hedefe yürüyen, aynı hedefi amaçlayan bir doğrultuda gidiyor. Sayın Bahçeli'nin geçmişte yaptıklarından sonra bugün bu sürece tepki gösteriyor olması, bu rol paylaşımı içerisinde kendisine verilen rolü oynamanın ötesinde benim açımdan bir anlam ifade etmiyor" dedi.

"BAHÇELİ VE KILIÇDAROĞLU ROL YAPIYOR"

Bahçeli ve Kılıçdaroğlu'nun rol yaptığını savunan Güngör, "Sayın Bahçeli'nin ve Sayın Kılıçdaroğlu'nun yaptığı tam anlamıyla yaşanan süreçte AKP ile bir rol paylaşımının ötesinde anlamlandırmak mümkün değil. Zira geçmişte yaptıkları var. Yaptıklarıyla Türkiye bu güne gelmiştir" diye konuştu.

Bahçeli'nin de içerisinde bulunduğu 57. hükümet dönemini hatırlatan Güngör, "Bugün eğer BDP diye bir parti söyledikleri ile TBMM'de varsa, bugün PKK'nın sözcülüğünü yapan kişiler belediye başkanlıkları koltuklarında oturuyorsa bunu tamamıyla Sayın Devlet Bahçeliye ve 57. hükümete borçludurlar. O dönem yapılan anayasa değişiklikleri yapılmamış olsaydı bölücülük Türkiye'de meşru hale gelmezdi. Bunları yapan bir iradenin bugün kendi yaptıklarını devam ettiren bir hükümete bu anlamda sert hakarethane sözlerle yükleniyor olması halkı aldatmak, Türk milletine bu yaşanan sürece razı etmenin ötesinde bir anlamı olmayan sözlerdir. Bu sözleri geçmişte hükümet olduğu dönemde de Sayın Bahçeli hep söylemiştir. Söylediklerinin istikametinde değil, tam tersi istikamette yoluna devam etmiştir" şeklinde konuştu.

"BAHÇELİ TÜRK MİLLETİNDEN ÖZÜR DİLEMELİ"

Ali Göngör, Bahçeli'nin sözlerinin samimiyetten uzak olduğunu söyleyerek şunları kaydetti:

"Bahçeli'nin bizim o dönemdeki konuşmalarımızdan daha sert tepki gösteriyor olmasının inandırıcı olabilmesi için 57. hükümet döneminde ortak olduğu veballerle alakalı olarak Türk milletinden özür dilediğini duymak gerek. Sayın Bahçeli o gün ortak olduğu vebal için Türk milletinden özür dilemedikçe bugün söyledikleri havada kalmaya mahkumdur, inandırıcı olmaktan uzak kalacaktır. Gönlüm ister ki Türk milletinden özür dileyerek bu söylediklerinde samimi olduğunu ortaya koysun."

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Kemal Kılıçdaroğlu Devlet Bahçeli Ali Güngör Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title