Haberler

Eski Militan IŞİD'e Karşı İnternet Sitesi Kurdu

Güncelleme:

İngiliz Independent gazetesi, İngiliz vatandaşı eski bir IŞİD militanın örgütten ayrıldıktan sonra IŞİD'e karşı bir internet sitesi kurduğunu yazdı.

İngiliz Independent gazetesi İngiliz vatandaşı eski bir IŞİD militanın örgütten ayrıldıktan sonra yaklaşık 2 yıldır Irak ve Suriye'de kaosa neden olan dünyanın çeşitli yerlerinde eylemler yapan ve kana susamış IŞİD'e karşı bir internet sitesi kurduğunu yazdı.

Tüm propagandasını internet üzerinden yapan ve kendine bu mecralardan üye toplayan örgütün içinden kaçan birinin aynı yöntem ile örgütün iç yüzünü ortaya sermesi oldukça yankı uyandırdı.

ÜNLÜ İSİMLER TAKİPTE

www.truthaboutisis.com (IŞİD gerçeği ) adındaki sitenin IŞİD'e karşı sosyal paylaşım hesaplarını kullanarak kampanya yürüttüğünü yazan gazete, sitenin IŞİD'in eski militanlarından biri tarafından kullanıldığını aktardı.

Gazete, herhangi bir iletişim adresi bulunmayan internet sitesinin kökeninin İngiliz olduğu ve Twitter hesabı takipçilerinin arasında Mo Farah, Amir Khan, Mishal Husain gibi kamuoyunda tanınan İngiltereli Müslümanlar olduğuna dikkat çekti.

BU YILIN BAŞINDA KURMUŞ

Independent gazetesine konuşan sitenin yöneticisi eski IŞİD militanı, hiçkimseden yardım almadıklarını vurgulayarak IŞİD'e katılma hikayesini anlattı.

Kimliğini gizleyen eski militan websitesini IŞİD'in tekniklerini kullanarak bu defa genç Müslümanları IŞİD'e katılmalarını engelemek maksadıyka bu yılın başlarında kurduğunu anlattı.

"İSLAM İLE ALAKASI YOK"

Eski militan, başlarda Batı'nın Afganistan ve Irak'taki müdahaleleriyle radikalleştiğini, cihatçılar için para ve destek topladığını ve sonra da savaşmaya gittiğini söyleyerek ülke dışına çıkıp militanlara katıldığında endişelendiğini belirtti. Eski militan gazeteye şunları söyledi:

"Vahşilik ve eşitsizlik vardı. Hepsi aynı şey için savaşan Arap Müslümanlar, Pakistanlı Müslümanlardan veya Somalili Müslümanlardan çok daha üstündü. Araplar çok daha üst düzeyde bir muamele görüyordu. Bu şeylerin İslam'la bir alakası yok"

KİMLİĞİNİ GİZLİ TUTUYOR

Gençleri tekmeliyorlardı ve çocukları intihar bombacısı olarak kullanıyorlardı. Onların ölebileceğini düşünmeksizin ellerine silah verip savaşmalarını istiyorlardı. Bu benim için barbarcaydı. Oraya gittiğimde düşmanımız Amerika ile yüzleşmek için sabırsızlanıyordum. Ancak bunu birkaç gün içinde unuttum. Kaçtım ve İngiltere'ye canlı dönebildiğim için şanslıyım" Eski IŞİD militanı, örgüt tarafından hedef olmamak için kimliğini gizli tutuyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Suriye Irak Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (7)

Ozan Delim:

Cok Guzel bi Haber. Gaztecilik boyle olmasi gerek. Bu Arada Gaztecilikte Din vark etmez . Yeterki Isini iyi yapsin .

17
43
yanıtYanıtla
Urve:

O zaman inandigi dine gore münafık olmuyormu o militan. bisey soracagim ben isid hakkında bisey soylesem sizin habercilik kalitenize gore yayınlar mısınız.

6
0
yanıtYanıtla
kafir isidMobil-ANDROID:

yaşasın cehennem zalimler. icin

2
3
yanıtYanıtla
selim:

bence bunu yakalayıp kafasını keserler. . .

1
3
yanıtYanıtla
hendek:

yaw he he soyleyen kafir medya, yapan kafir medya, iftira atan hacli taguti kafir medya inanalim bari darilmasinlar

1
1
yanıtYanıtla
Mehmet:

İnsan olmazsa isid ne diye orada duracakki. İnsan olacakki isid orada barinabilsin.

1
0
yanıtYanıtla
arsiz:

bak buda isid kalesi oda inkarci duyun hey turkiye kurtleri pkk da sizlerin adini kulaniyor demeki sizlerle hic alakasi yok pkk anin

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title