Haberler

Eski MHP Milletvekili Gönen Konya'da

MHP Genel Başkanlığına adaylığını açıklayan, eski İstanbul Ülkü Ocakları Başkanı ve 25. Dönem MHP Konya Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Sait Gönen, "Bugün MHP, hiç olmadığı kadar iktidara yakın. AK Parti ve CHP'ye oy verenlerin bir kısmına, 'AK Parti ve CHP'ye oy vermeseniz kime oy verirsiniz? diye sorun, 'MHP' der. Herkesin ikinci partisini birinci parti haline getirmek, ülkücülerin, bizlerin boynunun borcudur." dedi.

Konya Kent Meydanı'nda düzenlenen mitingde partililere hitap eden Gönen, 7 Haziran seçimlerinde Konyalılardan oy istediğini, Başbakanın şehrinde Başbakana rağmen MHP'nin oyunu 50 bin artırdığını söyledi.

1 Kasım seçimlerinde 60 bin oy kaybettiklerini hatırlatan Mustafa Sait Gönen, seçimlerden sonra bu konunun masaya yatırılmasını beklediklerini, ama beklentilerinin gerçekleşmediğini dile getirdi.

MHP kadrolarının 14 yıldır muhalefette olduğunu aktaran Gönen, şunları kaydetti:

"14 yıldır muhalefette olan bir parti artık iktidar bekliyor. 1 Kasım'dan sonra şunu bekledik, 'yüzde 25 oy kaybı var ve bu masaya yatırılır, istişare olur' dedik. Ama hiç bir şey yokmuş gibi yola devam edilmeye başlanınca, o zaman ülkücülerin, MHP kadrolarının demokratik tepkileri ortaya çıktı ve imza toplayarak partimiz kongreye gitti. Çok ciddi bir imza toplandı ve bugünlere geldik. Biz de aralık ayında bir toplantı yaptık ve MHP'deki problemleri konuştuk. Bu problemlerden biri, yönetim anlayışı. Şimdilerde 'yönetişim, katılımcı demokrasi' diyorlar. Türk'ün tarihinde, töresinde şura, İslam tarihinde istişare var. MHP'de de diğer partilerde de olması gereken, yönetim anlayışının değişmesi."

Prof. Dr. Gönen, AK Parti'de de yönetim anlayışında sıkıntılar olduğunu öne sürdü.

AK Parti'nin tek adam rejimine doğru dört nala gittiğini iddia eden Mustafa Sait Gönen, "Bu ülkede darbeler, siyasette tıkanıklıklar yaşandı. 28 Şubat'ta 'postmodern', 5 Mayıs'ta da 'dostmodern' darbesini yaşadı bu ülke. Sayın Ahmet Davutoğlu yüzde 49,5 oy ile iktidara geldi ama bir kişi karar verdi ve özel kalem müdürünü görevden alır gibi başbakanı görevden aldı. Bu demokrasi değildir." diye konuştu.

Milli duyarlılığa da mukaddesata da sahip çıkacak yegane partinin MHP olduğuna işaret eden Gönen, "Bugün MHP, hiç olmadığı kadar iktidara yakın. AK Parti ve CHP'ye oy verenlerin bir kısmına, 'AK Parti ve CHP'ye oy vermeseniz kime oy verirsiniz? diye sorun, 'MHP' der. Herkesin ikinci partisini birinci parti haline getirmek, ülkücülerin, bizlerin boynunun borcudur. Bunun için de bugüne kadar verdiğimiz mücadeleye, kendimize güveneceğiz. Demokrasi, hukuk ve meşruiyet çizgisi içerisinde önümüzdeki dönem, MHP'nin dönemi olacak." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Politika

Mustafa Sait Gönen İstanbul AK Parti Konya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title