Haberler

Eski Mardin Büyükşehir Belediyesi Başkanı Türk: "Barış ve Diyalogdan Başka Yol Yok"

Diyarbakır’daki Nevruz etkinliğinde konuşan eski Mardin Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ahmet Türk, dünyanın gözünün Nevruz’da olduğunu belirterek, “Barış ve diyalog yolunu geliştirin.

Diyarbakır'daki Nevruz etkinliğinde konuşan eski Mardin Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ahmet Türk, dünyanın gözünün Nevruz'da olduğunu belirterek, "Barış ve diyalog yolunu geliştirin. Bundan başka yol yok" dedi.

Eski Mardin Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ahmet Türk, Diyarbakır'daki Nevruz mitingine katılanlara hitaben konuşma yaptı. Dünyanın gözünün Nevruz'da olduğunu belirten Türk, "Bu Nevruz'da Kürtler ne istiyor, talebi nedir diye gözler burada. Biz bugün sesimizi, talebimizi bütün dünyaya ileteceğiz. İrademiz ve inancımızla varmak istediğimiz noktaya mutlaka ulaşacağız. Biliyoruz ki yıllardan beri siyasetin içinde bir kardeşiniz olarak birçok zulüm ve baskılarıyla karşı karşıya kaldık. 12 Eylülleri yaşadık 90'larda köylerin yakılmasının şahidi olduk. Kürt halkı sindirilmek istendi, susturulmak istendi. Ama özgürlük mücadelemiz, davamız kartopu gibi daha büyük bir inanç ve özveriyle büyüyerek buraya geldi. Her türlü oyunun oynandığı bir süreçteyiz" dedi.

"Ortak akılla sorunları çözebiliriz"

Ancak diyalog ve ortak akılla sorunların çözülebileceğini anlatan Türk, "Dünya örnekleri var. Kolombiya'da 200 binin üzerinde insan öldü ancak sonunda barışla sonuçlandı. Güney Afrika'da baskı ancak barışla ve diyalogla sona erdi. Gelin Sayın Öcalan'ın 2013 Nevruz'un da ortaya koyduğu düşünceler çevresinde barış ve diyalog yolunu geliştirin. Bundan başka yol yok" diye konuştu. - DİYARBAKIR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Diyarbakır Ahmet Türk Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title