Haberler

Eski Manken Aslı Baş'ın Ölümüyle İlgili Dava

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Adliye önü detay Aslı Baş'ın babası Mehmet Yavuz Baş'ın açıklaması Aslı Baş ailesinin avukatı Fahri Safa Küpçü'nün açıklaması İşadamı Ahmet Bayer'in açıklaması Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu'nun protesto ve açıklaması Eski Manken Aslı Baş'ın ölümüyle ilgili dava Baba Mehmet Yavuz Baş: "6 sene geçmesine rağmen, deliller ve mahkemelere rağmen, hala sonuç alamadık.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Adliye önü detay

Aslı Baş'ın babası Mehmet Yavuz Baş'ın açıklaması

Aslı Baş ailesinin avukatı Fahri Safa Küpçü'nün açıklaması

İşadamı Ahmet Bayer'in açıklaması

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu'nun protesto ve açıklaması Eski Manken Aslı Baş'ın ölümüyle ilgili dava

Baba Mehmet Yavuz Baş:

"6 sene geçmesine rağmen, deliller ve mahkemelere rağmen, hala sonuç alamadık. Adaletin yerini bulmasını istiyoruz"

Tutuksuz yargılanan sanıklardan Ahmet Bayer :

"Dava aynı seyrinde devam ediyor"

Eski manken Aslı Baş'ın ölümüyle ilgili davanın 22'nci duruşması yapıldı. Muğla 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, tutuksuz yargılanan işadamı Ahmet Bayer ile oğulları Volkan ve Hakan Bayer, Aslı Baş'ın babası Mehmet Yavuz Baş ve yakınları katıldı. Duruşma, dosyada gelmeyen yazı cevaplarının beklenmesi, Aslı Baş'a ait otopsi CD'lerinin Adli Tıp Kurumu'ndan istenilmesi ve 112 kaydıyla ilgili suç duyurusunun hüküm ile birlikte değerlendirilmesi için 28 Nisan'a ertelendi.Mahkeme çıkışında gazetecilere açıklama yapan Aslı Baş'ın babası Mehmet Yavuz Baş, Ahmet Bayer'in çalışanlarından birinin kendisine "şerefsiz" diye hakaret ettiğini belirterek, bu kişinin mahkeme heyeti tarafından duruşma salonundan çıkarıldığını söyledi.Baş, 6 yıldır her şeye büyük sabır gösterdiğini ifade ederek, "Ben çok efendilik gösterdim. Her şeyi kabul ederim. 6 senedir benim çektiğimi Allah bilir. Ben şerefsizlik yapmadım. Mahkemede şerefsiz diyorlar bana. Onların adamları böyle külhanbeyi vari hareketlerle bana 'şerefsiz' dedi" diye konuştu.

"155 kaydı önem arz edebilir"

Aslı Baş ailesinin avukatı Fahri Safa Küpçü ise polis ve jandarmaya ait kayıtların kendileri için önemli olduğunu belirterek, şöyle konuştu: "Dava 28 Nisan'a ertelendi. Daha önceden bahsettiğimiz eksiklikler vardı. 154 ve 155 kaydı henüz mahkemeye ulaşmadı. 112 kaydını eksilterek aktaran bilirkişi ile ilgili suç duyurusu talebimiz olmuştu. 155 kaydı son netice için önem arz edebilir. 112 kaydı hayati bir önem arz etmişti. Ağızlarından sürekli Aslı Baş'ın intihar ettiği çıkıyordu. Ancak 112 kayıtlarında Ahmet Bayer'in sesinden merdivenden düştüğü ibaresi bulunuyor. 155'te de böyle bir kayıt olabilir. Bilmiyoruz açıkçası. Karşı taraf ısrarla Adli Tıp raporuna atıf yapıyor. ODTÜ raporuna hiç değinmiyor. ODTÜ, açıkça bir çuval gibi yere atıldığını söyledi. Rapor budur. Halkın anlayacağı karşılığı budur. Serbest düşmenin karşılığı budur. Fakat nedense ODTÜ raporunu görmezden gelip, ısrarla Adli Tıp raporuna vurgu yapmak istiyorlar."Çocukları ile birlikte yargılanan iş adamı Ahmet Bayer ise davanın aynı seyrinde devam ettiğine işaret ederek, "Delillerin incelenmesi ve eksikliklerin tamamlanması için ertelendi" diye konuştu.Öte yandan mahkemeyi izleyen Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyelerinin davaya müdahillik talebi de kabul edildi.

-Kadın cinayetleri protesto edildi

Duruşması öncesinde Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu, Muğla Adliyesi önünde kadın cinayetlerini protesto etti.Platform üyeleri, davada gerçeklerin üstünün örtülmeye çalışıldığını ileri sürerek olayın birçok kez raporlarla cinayet olduğunun ortaya koyulduğunu iddia etti.6 yıldır kızlarının davası için mücadele verdiklerini söyleyen Aslı Başın Babası Mehmet Yavuz Baş "6 sene geçmesine rağmen deliller ve mahkemelere rağmen hala sonuç alamadık. Adaletin yerini bulmasını istiyoruz" dedi.Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyesi Nilüfer Alakaş ise 2015 yılında kadın cinayetlerinde 303 kadının öldürüldüğünü ifade ederek, "Kadın cinayetlerinde öldürülen kadınların yüzde 78'i kendi hayatına dair karar vermek istediği için öldürüldü" diye konuştu.Platform üyeleri ellerinde taşıdıkları pankartlarla bir süre slogan attıktan sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

Olay

Miss Model Of Turkey Yarışması'nda 2003 yılı Türkiye Mankenler Kraliçesi seçilen Aslı Baş, 2010 yılında Bodrum'un Yalıkavak beldesinde kaldığı otelin üçüncü katından düşerek ağır yaralanmış, kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirmişti.Baş'ın ölümüyle ilgili gözaltına alınan Ahmet Bayer'in oğulları Hakan ve Volkan Bayer, 30 Ağustos'ta sevk edildikleri mahkemece tutuklanmış, Volkan Bayer, daha sonra adli kontrol şartıyla serbest bırakılmış, tutuklu yargılanan Hakan Bayer'de 17 Ocak 2014'te serbest bırakılmıştı. Aslı Baş'ın ölümüyle ilgili yalan beyan verdiği iddia edilen Ahmet Bayer ve oğulları ile çalışanları Murat Umirov hakkında da dava açılmıştı.

Kaynak: AA / Güncel

Volkan Bayer Ahmet Bayer Aslı Baş Muğla Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title