Haberler

Eski Maliye Bakanı Unakıtan'ın Vefatı

Eskişehir Valisi Azmi Çelik, AK Parti Eskişehir Milletvekili Harun Karacan, Eskişehir Sanayi Odası (ESO) Başkanı Savaş Özaydemir, Eskişehir Ticaret Odası (ETO) Başkanı Metin Güler, TFF 1. Lig takımlarından Eskişehirspor, vefat eden eski Maliye Bakanı ve AK Parti Eskişehir Milletvekili Kemal Unakıtan'ın vefatı dolayısıyla taziye mesajı yayımladı.

Eskişehir Valisi Azmi Çelik, AK Parti Eskişehir Milletvekili Harun Karacan, Eskişehir Sanayi Odası (ESO) Başkanı Savaş Özaydemir, Eskişehir Ticaret Odası (ETO) Başkanı Metin Güler, TFF 1. Lig takımlarından Eskişehirspor, vefat eden eski Maliye Bakanı ve AK Parti Eskişehir Milletvekili Kemal Unakıtan'ın vefatı dolayısıyla taziye mesajı yayımladı.

Çelik, mesajında, Eskişehir'e pek çok yatırımların gerçekleşmesine önemli katkıları bulunan Kemal Unakıtan'ın 22 Temmuz 2007 yılında Eskişehir'den milletvekili seçildiğini anımsattı.

"Eskişehir kendisini unutmayacaktır." ifadesinde bulanan Çelik, " Kemal Unakıtan'ın cenazesi, 13 Ekim 2016 Perşembe günü öğle namazına müteakip İstanbul Süleymaniye Cami'nden kaldırılacaktır. Hakk'ın rahmetine kavuşan Kemal Unakıtan'a Allah'tan rahmet diliyor, kederli ailesine ve yakınlarına başsağlığı ve sabırlar temenni ediyorum." açıklamasını yaptı.

"Eskişehir 'Kemal Abisi'ni kaybetti"

AK Parti Eskişehir Milletvekili Harun Karacan ise sabah saatlerinde aldığı vefat haberin son derece buruk bir gün yaşamasına neden olduğunu bildirdi.

Eskişehir'in "Kemal Abisi"ni kaybettiğini vurgulayan Karacan, şunları belirtti:

"Bunun hüznü ve derin acısı içindeyiz. Maliye Bakanı Unakıtan'ın, AK Parti 1. sıra milletvekili adayı olduğu andan itibaren Eskişehirimize olan hizmet ve katkıları şehrimize önemli kazançlar sağlamıştır. Eskişehir sorunlarını çözmeye yönelik çalışmaları da takdire şayandır. İnsanlar yaptıkları ile anılmaktadır, yapılan her güzel şey yıllar sonra bile dilden dile dolaşır gerçek sahibini bulur. Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun."

"Unakıtan silinmez izler bırakmıştır"

Eskişehir Sanayi Odası Başkanı Özaydemir de 58, 59 ve 60'ıncı dönem hükümetlerinde Maliye Bakanlığı yapan Kemal Unakıtan'ın vefatının kendisini derinden üzdüğünü kaydetti.

Unakıtan'ın Eskişehir'e büyük hizmetlerinin olduğunu hatırlatan Özaydemir, şunları bildirdi:

"Örneğin şehrimizin çevreyolu ile alt geçit-üst geçitlerin yapımı onun sayesinde olmuştur. Yine Eskişehirspor'a verdiği destek ve katkılar asla unutulmayacaktır. Ayrıca odamızın, şehrimiz sanayisinin gelişimi için öneri ve projeleri kendileri tarafından desteklenmiş ve hayata geçilmesine vesile olmuştur. Kısaca Sayın Kemal Unakıtan silinmez izler bırakmıştır. Kendisine Allah'tan rahmet, ailesine ve tüm sevenlerine başsağlığı dileriz."

ETO Başkanı Güler ise 2007 yılında Eskişehir milletvekili seçilen, Türkiye'ye ve Eskişehir'e çok önemli katkılarda bulunan, 2002-2009 yılları arasında Maliye Bakanlığı görevini yürüten Kemal Unakıtan'ın vefatından duyduğu üzüntüyü dile getirerek, merhuma Allah'tan rahmet, kederli ailesine ve yakınlarına başsağlığı diledi.

"Kulübümüze şampiyonluk ve tesisleşmede büyük katkıları oldu"

TFF 1. Lig ekiplerinden Eskişehirspor Kulübü ise resmi internet sitesi üzerinden başsağlığı mesajı yayımladı.

Mesajda şu ifadelere yer verildi:

"Kulübümüze şampiyonluk yolunda ve tesisleşme anlamında çok büyük katkıları olan, Türkiye Cumhuriyeti'nin 58, 59. ve 60. hükümetlerinde Maliye Bakanlığı görevinde bulunan, 2007'de AK Parti'den Eskişehir milletvekili seçilen Kemal Unakıtan'a Allah'tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı dileriz."

Kaynak: AA / Güncel

Kemal Unakıtan Eskişehirspor Harun Karacan AK Parti Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma kim geçti (Survivor)? Survivor'da Takım Değişikliği: Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma Kim Geçti? Galatasaray Bankalar Birliği'nden çıkıyor mu, GS borcu ne kadar 2024? 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title