Haberler

Eski Malatya'ya Yeni Bir Cami Yapılıyor

Battalgazi ilçesine bağlı Alacakapı Mahallesi’ne yapılacak olan Miralay Şah Ali Bey Camii’nin temel kazı çalışmalarına başlandı.

Battalgazi ilçesine bağlı Alacakapı Mahallesi'ne yapılacak olan Miralay Şah Ali Bey Camii'nin temel kazı çalışmalarına başlandı. Caminin kısa sürede bitirilerek, ibadete açılacağı kaydedildi.

Battalgazi ilçesine bağlı Alacakapı Mahallesi'ne yapılacak olan Miralay Şah Ali Bey Camii'nin temel kazı etkinliğine, AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Battalgazi Belediye Başkan Yardımcıları Nevzat Aslan, Yaşar Karataş, Muzaffer Karakuş, Malatya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği Tıbbi Hizmetler Başkanı Vahap Boztepe, bazı belediye meclis üyeleri, muhtarlar, bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Program ilk olarak Kur-an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Kur'an-ı Kerim tilaveti sonrası konuşan Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Eski Malatya'nın temizliğine dikkat çekti. Gürkan, "Battalgazi güzel bir yer. Hizmet masalarımıza gelen telefonlara bakarak halkın memnuniyetini ölçtüğümüzde ve halkla ilgili genel alan araştırması yaptığımızda halkımızın memnuniyetini görmemiz oldukça güzel ve sevindiricidir. Gelen misafirlerimizi Eski Malatya bölgesine götürüp gezdirdiğimizde Eski Malatya halkının eğitim seviyesinin çok üst düzeyde olup olmadığı bizlere soruluyor. Çünkü Eski Malatya bölgesindeki temizlik hemen dikkat çekiyor. Ekiplerimiz elbette çok sıkı çalışıyor ancak, vatandaşımızın temizliğe riayet etmesi, takdire şayandır" şeklinde konuştu. Cami alanı ile ilgili bilgiler veren Gürkan, "Burası daha önce emniyete ait bir yerdi. Deprem ve dayanıklılık testinden sonra çürük raporu çıkınca yıkılmasına karar verildi. O dönemde bazı vatandaşlarımız buraya bir cami yapılması ve emniyete de belediyeye ait bir yer verilmesi talep edilmişti. Biz de konuyu Milletvekili Mustafa Şahin'e ilettik. Kendisi İçişleri Bakanımıza konuyu götürdü ve konunun çözülmesi için büyük gayret gösterdi. Battalgazi'ye yakışan bir caminin yapılması için derneğiyle, halkımızla, belediyemizle bu camimizi yapmak için el birliği ile yapacağız" ifadelerini kullandı.

AK Parti Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci'nin 65. hükümetin kabinesinde Gümrük ve Ticaret Bakanı olarak yeniden yer alması ve AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık'ın AK Parti Genel Başkan Yardımcılığı görevine getirilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Gürkan, "Malatya şanslı bir memleket. Bir taraftan yeni oluşan MYK'da Malatyalı bir genel başkan yardımcımızın olması, öte yandan önemli bir bakanlık olan Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'nın yine Malatya'ya verilmesi Malatya açısından önemli kazanımlar. Ben huzurlarınızda genel başkan yardımcılığı görevine getirilen Öznur Çalık'ı tebrik ediyorum. 65. hükümetimizde de Gümrük ve Ticaret Bakanımız Bülent Tüfenkci'yi de kutluyorum" sözlerini kaydetti.

AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin ise Battalgazi ilçesinin önemli sorunlarının çözümü için çalıştıklarını belirtti. Şahin, "Karakaya Barajı'nın göl kenarında bulunan sahil çevre sahil yolunun da bu dönem hayata geçmesini ümit ediyoruz. Bu süre içinde bunu elimizden geldiği ölçüde takip ediyoruz. Diğer taraftan her geldiğimizde su ile ilgili bir takım sıkıntılar bizlere iletiliyor. Bununla ilgili Medik ve Şahnahan bölgelerimizde kalan kanallarımızın sulamış olduğu alanların kapalı sisteme geçirilmesi için gerekli planlamalar ve çalışmalar yapıldı. Yatırım programına alındı. Şahnahan ve Medik'in motopomp ile sulanan kısım ve ana kanalımız olmak üzere bunların tümünü kapalı sisteme geçirmenin gayreti içerisindeyiz. Elektrik maliyetini de bu şekilde kapalı sisteme geçirdiğimiz takdirde suyu tümden cazibeli bir su haline getirmiş olacağız" dedi. İkinci bir devlet üniversitesi konusuna değinen Şahin, "Hasırcıların karşı tarafından butik bir üniversitemiz var. Burası uygun görülürse ikinci devlet üniversitesinin buraya yapılması söz konusu. Alt yapısı hazır, diğer yetkili organlarımızla yapmış olduğumuz görüşmelerde uygun olan neyse inşallah o bölgenin de hem uçakların atış sahasından devreden çıkması, ikinci bir üniversite olmasa da başka bir yatırım alanının gelmesi için elimizden gelen gayreti göstermiş olacağız" ifadelerini kullandı.

Temel kazısı yapılan cami alanına da değinen Şahin, "Daha önce burada karakol hizmetlerini ifa eden bu binamızın hem fiziki olarak yeterli olmadığı ve depreme dayanıklı olmadığını arkadaşlarımız tespit etmişlerdi. Hem de Battalgazi'nin Eski Malatya'nın şanına, tarihi derinliğine yaraşır bir camiye, bir mabede ihtiyaç olduğunu söylemişlerdi. Bizler de Battalgazi mevzu bahis ise elbette ki biraz daha gayretli davranıyoruz. Tabi Battalgazi denilince, Eski Malatya denilince Malatya'nın eski yerleşim yerlerinden bir tanesi. Buram buram tarih kokan, ecdadımızın bize yadigar olarak bıraktığı yurdu daha mamur bir hale getirmek için çalıyoruz" şeklinde konuştu. Şahin, siyaseten Malatya'da güzel gelişmelerin yaşandığını belirterek, "Siyaset olarak Malatya, çok güzel şeylerle karşı karşıya kalıyor. Bilindiği gibi yeni Bakanlar Kurulu açıklandı. Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci yeniden bakan olarak yeni kabinede yer aldı. Yine partimizin en üst karar organı olan Merkez Yönetim Kurulu'na Milletvekili Öznur Çalık'ın yer alması, Genel Başkan Yardımcısı olması Malatya için artı katma değer sağlayacak olan gelişmeler ve güzelliklerdendir. Ben inanıyorum ki Malatya AK Parti'ye verdiği desteğe karşılık hem hizmet noktasında hem de temsiliyet noktasında gerekeni elde etti" diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından yapılan dua sonrası 2 adet kurban kesildi. - MALATYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Battalgazi AK Parti Malatya Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title