Haberler

Eski Makam Aracı Trafik Canavarına Karşı

Konya'nın Derbent ilçesinde 1976 yılında belediyeye makam aracı olarak hibe edilen otomobil, 15 yıldan beri de yerleştirildiği yol kenarında, sürücüleri trafik kazalarına karşı uyarıyor İlçe girişinde demirler üzerine yerleştirilmiş hurda otomobil, yanına asılan "Trafik canavarı olmayın" tabelasıyla, trafik bilincinin artmasına katkı sağlıyor.

MEMDUH BİLGİLİ - Derbent ilçesinde 1976 yılında belediyeye makam aracı olarak tahsis edilen, daha sonra çeşitli birimlerinde hizmet veren otomobil, 15 yıldan beri de yerleştirildiği ilçe girişinde, sürücülerin trafik kazalarına karşı uyarılmasına katkı sağlıyor.

Derbent Belediye Başkanı Hamdi Acar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, otomobilin, dönemin Belediye Başkanı Mevlüt Bal zamanında, Almanya'da yaşayan bir Türk işçi tarafından belediyeye bağışlandığını söyledi.

12 Eylül dönemine kadar belediye başkanının makam aracı olmak üzere çeşitli birimlerde kullanılan Opel marka otomobilin, zaman içerisinde uğradığı hasarlar nedeniyle hurda haline geldiğini anlatan Acar, "Bu eski makam aracı, şimdilerde ise demirler üzerine asılı halde "Trafik canavarı olmayın" tabelasıyla trafik bilincinin oluşması için Derbent-Beyşehir karayolunun 9. kilometresinde hizmet veriyor" dedi.

Kazalara karşı duyarlılığı artırabilmek için yol kenarlarına bu tür dikkat çekici unsurların konulmasının önemli olduğunu belirten Hamdi Acar, şunları kaydetti:

"Trafik bilinci oluşturmak, kazalara ve trafik konusunda yaşanan olumsuzluklara karşı çözüm yolu aramak aslında herkesin görevi olmalı. Trafik kazalarının önlenmesi noktasında saygı, en önemli koşullar arasında yer alıyor. Son 10 yılda bölünmüş yol yatırımları kaza oranlarını azaltsa da trafik kazalarının temel nedenleri, arasında dikkatsizlik, kural tanımazlık ve acele davranmak bulunuyor. Bu konuda daha fazla bilinçlenmeye ihtiyacımız var. Bu eski makam aracı da 15 yıldan beri bu bilinçlenmeye katkı sağlamak için burada sergileniyor, herkesin dikkatini çekiyor."

Acar, bu kapsamda çocukların trafik bilgisine sahip olmaları amacıyla ilçeye bir de trafik parkı kazandırmak için çalışmalara başladıklarını sözlerine ekledi. - Konya

Kaynak: AA / Güncel

Hamdi Acar Derbent Almanya Konya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title