Haberler

Eski Kültür ve Turizm Bakanı Ünal Açıklaması

Eski Kültür ve Turizm Bakanı, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal, "Tek adam, tek parti rejiminde milli şef dedikleri İsmet İnönü'ydü. Kendi geçmişlerine baksınlar. 25 milyon kişinin oyuyla seçilmiş kişiye milletin adamı denir ona tek adam denmez." dedi.

Ünal, Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Kahramanmaraş Şubesi'nce Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi'nde düzenlenen "Demokrasi, İstikrar, Kalkınma ve Denetim için Yeni Anayasa" konulu konferansta yaptığı konuşmada, cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini anlattı.

1994'te Recep Tayyip Erdoğan'ın, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçildiğinden bugüne kadar geçen 23 yılda aldatan ve aldanan olmadığını belirten Ünal, Cumhurbaşkanının, bu milletin hassasiyetlerinin, bu milletin tarihten getirdiği büyük kültürün ve medeniyetin, inancın asla dışında bir şey yapmadığını kaydetti.

Özü sözü bir olan, milletin önünde sorumluluklarını her zaman layıkıyla yerine getirmiş Recep Tayyip Erdoğan'ın sadece 15 Temmuz gecesi milleti için o havaalanında ölüme ve belirsizliğe uçabilecek cesareti göstererek, milletinin yanında olmayı seçtiğini vurgulayan Ünal, "Bir insana lider demenin, reis demenin boşa olduğunu zannediyorlar. Şimdi bunların tarihine bakarsanız çarkçılıktan başka bir şey bulamazsınız. Bunlar söylediklerinden sürekli çark eden, bir söyledikleri diğerlerini tutmayan, siyasetçi ve siyaset ahlakına uymayan kişiler oldukları için başkasını kendileri gibi zannediyorlar. Tek adam, tek parti rejiminde milli şef dedikleri İsmet İnönü'ydü. Kendi geçmişlerine baksınlar. 25 milyon kişinin oyuyla seçilmiş kişiye milletin adamı denir ona tek adam denmez." diye konuştu.

CHP'nin, HDP ile çok görüştüğü için eş başkanlık istediğinin aklına geldiğini ifade eden Ünal, bir mahallede bir muhtarın, bir ilde bir belediye başkanının olacağına işaret ederek, "Hükümetin de tek başı olur ama hükümetin bir tane olan başına tek adam denmez seçilmiş Cumhurbaşkanı denir. O yüzden bunların dil oyunlarına, tuzaklarına düşmemek gerekir." dedi.

Mahir Ünal, "Bunlar bu sözleriyle şimdiden yenilgiyi kaybetmiş oluyorlar. Bunlar referandum yapılmış, referandumdan 'evet' çıkmış, Cumhurbaşkanlığı seçimi yapılmış, Recep Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanı seçilmiş gibi konuşuyorlar. Çünkü her seçimde yenildikleri için gene yenileceklerini biliyor bunlar. Bu millet irfanıyla ve ferasetiyle 16 Nisan'da 20203 hedeflerine, 2053 hedeflerine, bağımsız savunma sanayisi olan, bağımsız dış politikası olan, bağımsız ekonomisi olan, demokrasi kültürünü oluşturan, büyük ve güçlü Türkiye'nin kapısını, 16 Nisan'da ebediyyen sandıkta bu millet açacak inşallah." değerlendirmesini yaptı.

Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Durmuş Deveci ve AK Parti İl Başkanı Ahmet Özdemir ile ilçe başkanlarının da katıldığı konferans, soru-cevap bölümüyle sona erdi.

Kaynak: AA / Politika

Kahramanmaraş İsmet İnönü Mahir Ünal AK Parti Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title