Haberler

Eski Kültür ve Turizm Bakanı Ünal Açıklaması

Eski Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, "Bugün biz FETÖ ve PKK belasını yaşıyorsak bunun sebebi geçmişte inanca, dindarlara dönük baskıcı, tekelci Kemalist anlayışıdır.

Eski Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, "Bugün biz FETÖ ve PKK belasını yaşıyorsak bunun sebebi geçmişte inanca, dindarlara dönük baskıcı, tekelci Kemalist anlayışıdır." dedi.

Ünal, Elbistan'da AK Parti İlçe Teşkilatı önünde partililerle bayramlaştıktan sonra Polisevi bahçesinde gerçekleşen resmi bayramlaşma töreninde yaptığı konuşmada, Kurban Bayramı'nın sadece kan akıtmaktan ibaret olmadığını, kurbanın insanın yaradanıyla kurduğu ilişkinin önemli sembollerinden olduğunu söyledi.

Türkiye'nin her zaman insanların güvende olduğu topraklar olduğunu vurgulayan Ünal, Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras'ın "Türkiye verdiği sözü tuttu ama Avrupa verdiği sözü tutmadı. Hem Yunanistan'a verdiği sözü hem de Türkiye'ye verdiği sözü tutmadı. 33 bin mülteci alacaklardı. 3 bin mülteci aldılar" sözlerini hatırlattı.

Ünal, Müslümanların kurban kesmesiyle ilgili akıl almaz açıklamalar yapan Avrupa'nın, Suriye'deki insan katliamını görmediğini, böyle bir anlayışla karşı karşıya olduklarını belirtti.

Türkiye'nin adalet, merhamet ve insanlığın temsilcisi olduğuna işaret eden Ünal, paralelci fitneciler temizlendikçe terörle mücadelenin daha da güçlendiğini aktardı.

Ünal, gazetecilerin "Belediyelere niye kayyum atadınız?" sorusunu yanıtlarken şöyle konuştu:

"Teröre ve teröriste destek veren Kandil tarafından atanmış, bu milletin iradesini temsil etmeyen, milletin parasıyla, vergisiyle alınmış araçları terör örgütünün hizmetine veren bir yapıya karşı sessiz kalmak adil olmadığı için buralara kayyum atanmıştır. Terör seviciliği yapan terörün propagandasını yapan hiçbir yapıya müsaade edilmeyecek. Dün de edilmedi ama içimizdeki hainler bizim yaptığımız mücadeleyi sabote ettiler, bugün içimizdeki hainler temizlendiği için Türkiye Cumhuriyeti Devleti daha kararlı daha iradeli bir şekilde terörle mücadelesini sürdürüyor"

"Kur'an'ı ve ezanı yasakladınız"

FETÖ'nün din, cemaat ve hizmetle hiçbir ilgisi olmadığına dikkati çeken Ünal, FETÖ'nün en şiddetli ve tehlikeli terör örgütlerinden biri olduğunun bütün dünya tarafından kabul edildiği bir süreç yaşandığı aktardı. Ünal, şunları kaydetti:

"Eğer bugün biz FETÖ ve PKK belasını yaşıyorsak bunun sebebi geçmişte inanca, dindarlara dönük baskıcı, tekelci Kemalist anlayışıdır. Bugün kalkmışlar efendim, bizleri eleştirmeye kalkışıyorlar. Sizsiniz bunun sorumlusu. Yıllarca bu ülkede dini, dindarlığı, Kur'an'ı ve ezanı yasakladınız. İşte böyle yapıların oluşmasına zemin hazırladınız. O yüzden kimse Müslümanlığı ve Müslümanları suçlamaya kalkışmasın."

Kaynak: AA / Politika

Mahir Ünal Elbistan PKK Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title