Haberler

Eski Jandarma Haber Elemanı, Jandarmadan Şikâyetçi Oldu

Malatya'da Zirve Yayınevi ve kına gecesinde maganda kurşunuyla ölen Begüm Kartal davalarında tanıklık yapan eski Jandarma istihbarat elemanı Y.A., jandarmanın kendisine komplo kurmak istediğini ileri sürerek savcılığa suç duyurusunda bulundu...

Malatya'da Zirve Yayınevi ve kına gecesinde maganda kurşunuyla ölen Begüm Kartal davalarında tanıklık yapan eski Jandarma istihbarat elemanı Y.A., jandarmanın kendisine komplo kurmak istediğini ileri sürerek savcılığa suç duyurusunda bulundu.

2005 yılında arkadaşının kına gecesinde maganda kurşunu ile öldürülen Galatasaray Üniversitesi öğrencisi Begüm Kartal davasında, soruşturmayı yürüten savcılığa verdiği ifadelerle dava dosyasının yeniden açılmasını sağlayan Y.A., Jandarmanın kendisine komplo kurmak istediğini iddia ederek Malatya'da terörle mücadeleden sorumlu Cumhuriyet Savcılığı'na giderek suç duyurusunda bulundu.

Battalgazi İlçesindeki bağevinde İlçe Jandarma Komutanlığı görevlilerinin kazı yaptığını öğrenince köye giden Y.A., burada evinin çevresinde çukurlar açıldığını gördüğünü iddia etti. Evin camının kırıldığını da öne süren Y.A. savcılıkta Jandarma görevlileri hakkında suç duyurusunda bulundu.

Battalgazi İlçesi Adagören köyünde 2005 yılında, üniversite öğrencisi Begüm Kartal, bir arkadaşının kına gecesinde başına isabet eden kurşunla yaşamını yitirmişti. Olayla ilgili yürütülen soruşturmada cinayeti işlediği gerekçesiyle 5 ay sonra yakalanan Osman Ulu ile amcası Yaşar Ulu tutuklanmış; daha sonra jandarmaya yapılan bir ihbarda Yaşar Ulu'nun evinin önüne bir şey gömdüğü söyleyince, savcı nezaretinde yapılan kazıda 1 el bombası ile bomba düzeneği ve kroki bulunmuştu.

Yaklaşık 15 yıl jandarmada ' haber elemanı' olarak görev yaptığını belirten Y.A. adlı tanık, savcılığa verdiği ifadesinde, olaya terör süsü vermek için, Yaşar Ulu'nun evinin önündeki trafonun altında bulunan bombaların JİTEM tarafından konulduğunu öne sürmüştü. En son 'Ergenekon operasyonları' sırasında tutuklanan dönemin İl Jandarma Komutanı M.Ü.'nün emriyle bomba ve düzeneğin yine Ergenekon davasında tutuklu jandarma istihbaratçı astsubay M.Ç. tarafından Yaşar Ulu'nun evinin önündeki trafo altına kazılarak konulduğunu ileri süren gizli tanık Y.A., Begüm Kartal cinayetinde Osman Ulu'nun ceza alması için ifade verenlerin de Jandarma istihbarat haber elemanları olduğunu iddia etmişti.

Yargılama sonunda Osman Ulu 20 yıla mahkum olurken, amca Yaşar Ulu ise beraat etmişti.

Terörle mücadeleyle görevli Cumhuriyet Savcılığının Begün Kartal dava dosyasını Y.A.'nın verdiği bilgiler doğrultusunda yeniden açarak inceleme başlattığı öğrenildi.

Y.A'nın ayrıca Zirve Yayınevi davasında da önümüzdeki günlerde tanık olarak dinleneceği öğrenildi. - Malatya / Merkez

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Begüm Kartal Battalgazi Osman Ulu Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title