Haberler

Eski İran Cumhurbaşkanı Ahmedinejad, İstanbul'da

Eski İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, İran ve Türk milletin bölgesel ve uluslararası meselelerdeki rolünün tayin edici olduğunu belirterek, "Eğer bu iki millet el ele verirlerse bölgesel meseleleri halledebilir ve dünyadaki meselelerin çözümünde etkili olurlar" dedi.

Eski İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, İran ve Türk milletin bölgesel ve uluslararası  meselelerdeki rolünün tayin edici olduğunu belirterek, "Eğer bu iki millet el ele verirlerse bölgesel meseleleri halledebilir ve dünyadaki meselelerin çözümünde etkili olurlar" dedi.

Alülbeyt Vakfı ile Ehlibeyt Platformu tarafından Esenyurt Belediyesi Kültür Merkezi'nde düzenlenen "İslami vahdetin tesisinde Hz. Zeyneb'in mücadelesi" konulu konferansta konuşan Ahmedinejad, dünyada insani değerlere dayalı bir toplum oluşturulması gerektiğini söyledi.

Alemdeki bütün iyiliklerin ekseninin tevhide ulaşmayı hedeflediğini ifade eden Ahmedinejad,  "Zihninizde tasavvur edeceğiniz bütün iyilikler tevhidden kaynaklanır. Önce tevhid, daha sonra öteki güzellikler. Tevhidin olmadığı yerde hiçbir kemal ve güzellik yerleşemez" diye konuştu.

Ahmedinejad, adaletin yeryüzünde tamamen yerleştirilmesi gerektiğini vurgulayarak, adaletsiz ortamlarda hiçbir insanın maksadına ulaşamayacağını söyledi.

"Adalet gelirse savaşlar sona erer"

Adaletsizliğin insanlığı öldürdüğünü ifade eden Ahmedinejad, şöyle devam etti:

"Adalet gelirse kinler ve düşmanlıklar mahvolur. Adalet gelirse savaşlar sona erer. Adalet gelirse fakirlik ve cahillik mahvolarak, ortadan kalkar. Öyleyse hepimiz el ele vererek, adaleti yeryüzüne yerleştirmeye çaba sarf edelim. Azizlerim, adaletin yerleştirilmesi için bütün insanların meydana çıkması gerekir. Herkes meydana çıkmalıdır. Hepimiz el ele vererek, adaleti yeryüzüne yerleştirmeye çalışmalıyız. Eğer el ele verir, adaletin yerleştirilmesini sağlarsak yeryüzündeki problemlerin yüzde 99'u halledilmiş olur."

Dünyada zulmün ortadan kaldırılması için Müslümanların birlik içinde olması gerektiğini aktaran Ahmedinejad, Hz. Zeyneb'in insanlık için örnek bir kadın olduğunu söyledi.

Türkiye ve İran'ın "iki kardeş" millet olduğunun altını çizen Ahmedinejad, şöyle devam etti:

"Bu iki milletin bölgesel ve uluslararası konulardaki meselelerde rolü tayin edicidir. Eğer bu iki millet el ele verirlerse bölgesel meseleleri halledebilir ve dünyadaki meselelerin çözümünde etkili olurlar. Türkiye ile İran birleşir ve vahdet oluştururlarsa siyonist rejim bu bölgede tutunabilir mi? Tutunamayacağı çok açıktır. Müstekbir güçler ne Türkiye milleti ve hükümetinin ne de İran milleti ve hükümetinin  başarılı olmasını ister. Onlar aslen hiçbir milletin güçlü olmasını istemezler."

Ahmedinejad, İran ve Türk milletinin kardeşliğinin defalarca ortaya konulduğunu söyledi.

İki ülke hükümeti ele ele verdikleri takdirde birçok problemin ortadan kalkacağını ifade eden Ahmedinejad, "İnşallah bölge halkları hükümetleriyle el ele vererek, bölgede yeni bir düzeni yapılandıracak ve emperyalistlere gereken cevabı vereceklerdir" değerlendirmesinde bulundu.

Ahmedinejad, Türkiye milletine büyük bir saygı ve hürmet beslediğini sözlerine ekledi.

Salonda bir kişi İran aleyhine slogan attı

Eski İran Cumhurbaşkanı Ahmedinejad kürsüde konuştuğu sırada salona giren bir kişi İran aleyhine slogan attı. Bunun üzerine salonda bir süre gerginlik yaşandı. Slogan atan kişi, salondan çıkartıldı. Polisler tarafından Esenyurt Belediyesi Kültür Merkezi'nin üst katına çıkarılan protestocu, daha sonra güvenlik önlemleri altında karakola götürüldü.

Ahmedinejad, protestonun ardından konuşmasına kaldığı yerden devam etti. Salondakiler, zaman zaman İsrail aleyhine slogan atarak, tekbir getirdi.

Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, Ahmedinejad ile İran'dan gelen heyete çeşitli hediyeler takdim etti.

Konferansa, Prof. Dr. Hüseyin Hatemi'nin yanı sıra İran ve Türkiye'den çok sayıda İslam alimi katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Mahmud Ahmedinejad İstanbul Türkiye İran Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Hasan Can Kaya sağlık durumu nasıl? Hasan Can Kaya sakatlandı mı, neden sakatlandı? Hasan Can Kaya hastalığı ne? Kargolar Cumartesi açık mı 2024? Kargolar Cumartesi günü çalışıyor mu, dağıtım yapıyor mu? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 20 Nisan Cumartesi Survivor yeni bölüm! AZ ÖNCE DEPREM NEREDE OLDU SON DAKİKA! AFAD Kandilli Rasathanesi son depremler 20 Nisan! Malatya deprem mi oldu? SON DAKİKA az önce Malatya'da deprem mi oldu, kaç büyüklüğünde deprem oldu? 20 Nisan Malatya depremi! Ihlara Vadisi nerede? Ihlara Vadisi hangi şehirde, ilde? Ihlara Vadisine nasıl, nereden gidilir? Gaziosmanpaşa Belediyesi hangi parti? Gaziosmanpaşa Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı kaç kaç? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı bitti mi, ilk yarı mı, ikinci yarı mı? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı hangi kanalda, saat kaçta? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı şifreli mi, nereden izlenir? Bandırmaspor - Tuzlaspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bandırmaspor - Tuzlaspor maçı şifreli mi, nereden izlenir? 23 Nisanda noterler açık mı? 23 Nisanda noterler çalışıyor mu, kapalı mı olacak? 23 Nisan 2024 Salı günü noterler çalışıyor mu? Pazar günü noter açık mı? Pazar günü noterler saat kaça kadar açık? 2024 noter mesai saatleri! Bu akşam hangi diziler var? 20 Nisan TV yayın akışı! Bugün TV'de hangi dizi ve filmler var? 1 MAYIS OKULLAR TATİL Mİ 2024: 1 Mayıs'ta okullar tatil edilecek mi, resmi tatil mi? Diyarbakır'da belediye meclis salonunda Türk bayrağı kaldırıldı mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title