Haberler

Eski İçişleri Bakanlığı Genel Sekreteri Ergenoğlu'nun Yargılanmasına Başlandı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının FETÖ soruşturması kapsamında tutuklu bulunan eski İçişleri Bakanlığı Genel Sekreteri Mehmet Ergenoğlu'nun "terör örgütü üyeliği" suçundan 15 yıla kadar hapis istemiyle yargılanmasına başlandı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının FETÖ soruşturması kapsamında tutuklu bulunan eski İçişleri Bakanlığı Genel Sekreteri Mehmet Ergenoğlu'nun "terör örgütü üyeliği" suçundan 15 yıla kadar hapis istemiyle yargılanmasına başlandı.

Ankara 17. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, 17-25 Aralık sürecinde İçişleri Bakanlığı Genel Sekreterliği görevini yürüten Ergenoğlu ve avukatı katıldı. Mehmet Ergenoğlu, savunmasında, 28 yıldır kamu hizmetinde bulunduğunu, İçişleri Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkan Yardımcılığı görevindeyken eski İçişleri Bakanı Muammer Güler tarafından İçişleri Bakanlığı Genel Sekreterliğine getirildiğini söyledi.

Örgüt üyeliği suçlamasını reddeden ve ByLock programını kullanmadığını öne süren Ergenoğlu, "Yıllardır hizmet verdiğim devletimi yakmaya çalışan bir örgütün üyesi olduğum iddiası çok onur kırıcı. Bunu kabul etmem mümkün değil." diye konuştu.

Hiçbir yanlış ve yasa dışı iş yapmadığını, hakkındaki yakalama kararını öğrenince polise teslim olduğunu, telefon ve diğer dijital cihazlarını güvenlik güçlerine teslim ettiğini anlatan Ergenoğlu, 2009 yılında örgüte yakınlığıyla bilinen ve kararnameyle kapatılan TUSKON'un eski Genel Sekreteri Mustafa Muhammet Günay ile yaptığı telefon görüşmelerini hatırlayamadığını, Günay'ı tanımadığını söyledi.

Ergenoğlu'nun avukatı da ByLock uygulaması tespit edilen hafıza kartının müvekkiline ait olmadığını savundu.

Beyanların ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, Ergenoğlu'nun tutukluluk halinin devamına karar vererek, duruşmayı 5 Temmuz'a erteledi.

Kaynak: AA / Güncel

İçişleri Bakanlığı Mehmet Ergenoğlu Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title