Haberler

Eski İçişleri Bakanlarından Hasan Fehmi Güneş: İktidarın Görünmez Koalisyon Ortakları Tarafından...

Eski İçişleri Bakanlarından Hasan Fehmi Güneş, "yolsuzluk operasyonu" hükümet açısından "tam bir başarısızlık" olarak değerlendirirken, "Görünen şu ki iktidarın görünmez koalisyon ortakları tarafından polis ve yargı paylaşılmış" dedi.

Eski İçişleri Bakanlarından Hasan Fehmi Güneş, "yolsuzluk operasyonu" hükümet açısından "tam bir başarısızlık" olarak değerlendirirken, "Görünen şu ki iktidarın görünmez koalisyon ortakları tarafından polis ve yargı paylaşılmış" dedi. Sadettin Tantan ise "Operasyondaki iddialar, halk nezdinde de konuşuluyor ve roman yazılacak hale gelmişti. Üst amirlerin bile haberinin olmadığı bir dönem yaşanmaktadır. Bu da Türkiye'nin geleceği açısından çok tehlikeli bir görüntüdür" dedi.

İstanbul merkezli yolsuzluk operasyonu yeni gelişmelerle yeni boyutlar da kazanırken, Eski İçişleri Bakanlarından Hasan Fehmi Güneş, Saadettin Tantan ve eski Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanı Bülent Orakoğlu, konuyu BBC Türkçe'ye değerlendirdi.

Emniyet müdürlerinin görevden alınmasına ilişkin ayrıntıları bilmediği için net konuşmanın mümkün olmadığını söyleyen eski Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanı Bülent Orakoğlu, "Sürekli gelişmeler oluyor" dedi. Sadettin Tantan ise,

Bilgi kirliliği yaşandığını ileri süren Orakoğlu, "Küçük rütbeliler yaptı, üstün haberi yoktu ondan görevden alındılar" şeklindeki bilgilerin doğru olmadığını belirterek, "Bizde böyle bir şey olması mümkün değil. Şube müdürleri varken il emniyet müdürü operasyon yapar mı? Kasıtlı bir takım bilgiler yayılıyor. Ben de işin aslını öğrenmeye çalışıyorum" dedi.

-"ÜLKE İLERİDE ÇOK CİDDİ ÇATIŞMALARA SAHNE OLABİLİR"-

Eski İçişleri Bakanı Hasan Fehmi Güneş ise yaşananları hükümet açısından "tam bir başarısızlık" olarak değerlendirirken Güneş, "Görünen şu ki iktidarın görünmez koalisyon ortakları tarafından polis ve yargı paylaşılmış. Hem yargının hem de polisin içinde birbirlerine karşı kamplar oluşturulmuş. Bu yanlış uygulama bugün operasyonlar sırasında ortaya çıkmıştır" dedi.

Tarafların birbirlerinden gizli operasyonlar yürüttüğünü söyleyen Güneş bunu, "Devlet yapılanması içinde bir bölünme, parçalanma, karşı karşıya gelme, bir dağılma" olarak nitelerken şunları ekledi:

"Bu önlenemezse ve bölünmüşlük kökünden kazınmazsa ülke ileride çok ciddi çatışmalara sahne olabilir. Bugün yaşananlar, bir iktidarın kendi içindeki çatışma nedeniyle dağılma görüntüsüdür."

-"İDDİALAR ROMAN YAZILACAK HALE GELMİŞTİ"-

Bir dönem "Efsane polis müdür" olarak anılan Yurt Partisi Genel Başkanı ve eski İçişleri Bakanı Sadettin Tantan ise emniyet müdürlerinin neden görevden alındığının gerekçesinin kamuoyuna açıklanmasını istedi.

Tantan şöyle dedi:

"Bu ortamda görevden alınmalar halk nezdinde şüpheleri de beraberinde getirir. Halkın, iktidara karşı güven duygusunu zayıflatır. Hukuk kuralları çerçevesinde değerlendirildiğinde hukukun dışına çıkıldığını gösterir."

Operasyondan dolayı İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nı ve polis teşkilatını kutlamak gerektiğini özellikle vurgulayan Tantan, "Operasyondaki iddialar, halk nezdinde de konuşuluyor ve roman yazılacak hale gelmişti. Öyle anlıyorum ki savcılık da kendisine gelen bu bilgilerin ağırlığı içerisinde bu çalışmayı başlatmış ve neticelendirmiş vaziyette" diye konuştu.

İktidarın ise bu çalışmanın önünü açması gerektiğini savunan Tantan, "Açabilir mi?" sorusunu, "Öyle bir şansı yok" diye yanıtladı.

Operasyonun cemaat çatışması gibi gösterilmek istendiğini anımsatan Saadettin Tantan, "Cemaatin bu şekilde güçlenmesinin sebebi de bu iktidar. Ortada ise bir kirlilik, yolsuzluk var. Bu da göstermiştir ki Türkiye yönetilememektedir. Kurumlardaki güven duygusu çökmüştür" dedi.

Sadettin Tantan, "Üst amirlerin bile haberinin olmadığı bir dönem yaşanmaktadır. Bu da Türkiye'nin geleceği açısından çok tehlikeli bir görüntüdür" diye ekledi.

Kaynak: ANKA / Güncel

Emniyet Genel Müdürlüğü Hasan Fehmi Güneş Sadettin Tantan Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title