Haberler

Eski Hükümlülere Girişimcilik Sertifikası

Güncelleme:

Adana'da düzenlenen girişimcilik kursunu tamamlayan eski hükümlülere, sertifika ve işyeri açabilmeleri için hibe verildi.

Adana'da düzenlenen girişimcilik kursunu tamamlayan eski hükümlülere, sertifika ve işyeri açabilmeleri için hibe verildi.

Konuyla ilgili yapılan açıklamada, hükümlü ve eski hükümlülerin topluma kazandırılması, istihdam sağlanması ve sosyal faaliyette bulunmalarını sağlamak amacıyla kurulan Adana Koruma Kurulunun,  Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan başkanlığında toplandığı ifade edildi.

Açıklamada, düzenlenen toplantıda Başsavcılık ve KOSGEB işbirliğiyle hükümlü ve eski hükümlülerin kendi işlerini kurarak istihdam yaratmalarına yönelik 14-24 Nisan tarihleri arasında düzenlenen uygulamalı girişimcilik eğitimini tamamlayanlara girimcilik sertifikası verildiği ve işyeri açmaları için hibe tahsis edildiği dile getirildi.

Proje hakkında bilgi veren Adana Denetimli Serbetlik Müdürü Seydi Dağlı, KOSGEB ile yürütülen projeyle kendilerine başvuran eski hükümlülere girişimcilik kursu verildiğini söyledi.

Kursa katılan 30 eski hükümlüden 20'sinin girişimcilik sertifikası almaya hak kazandığını belirten Dağlı, "Sertifikasını alan kursiyerlerden 6'sının iş planı çerçevesini hazırlıyoruz. Bu iş planları daha sonra KOSGEB'e sunacağız. KOSGEB de bu plana göre eski hükümlülerin kendi işyerlerini açma ve geliştirmesi için hibe desteği sağlayacak. Bu şekilde kursu bitirerek topluma kazandırılan eski hükümlüler, iş hayallerine kavuşacak" diye konuştu.

Sertifika alan eski hükümlü Hüseyin Uğur Akbaba ise cezaevine girip çıktıkan sonra iş bulma konusunda zorlandığını, böyle bir kursun açılacağını duyunca hemen başvurduğunu dile getirerek, "10 gün boyunca girişimcilik eğitimi aldık. Daha sonra kurmak istediğim kuaförlük işinin planını yaptık. Hak ettiğimiz bu sertifika sayesinde şimdi de KOSGEB'den desteğimizi alıp hayalimdeki işyerini açacağım. Bu fırsatı bana sunan herkese teşekkür ederim" dedi. - Adana

Kaynak: AA / Yerel

Ali Yeldan Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title