Haberler

Eski HEP'li 22 Yıl Sonra Doğduğu Topraklara Döndü

Güncelleme:

Şırnak'ta kapatılan HEP İl Başkanlığı yaptığı dönemde Avrupa'ya giden avukat Mesut Uysal, 22 yıl sonra memleketine geri döndü.

Şırnak'ta kapatılan HEP İl Başkanlığı yaptığı dönemde Avrupa'ya giden avukat Mesut Uysal, 22 yıl sonra memleketine geri döndü. İlk olarak harabeye dönen evini ziyaret eden Uysal, "Evimin yıkılması önemli değil. Devlet bize borçludur. Devlet bizden özür dilemelidir" dedi.

Avrupa'da Kürdistan Ulusal Kongresi (KNK) üyesi de olan ve kapatılan Halkın Emek Partisi (HEP) Şırnak İl Başkanı iken, Avrupa'ya göçeden avukat Mesut Uysal, 22 yıl sonra memleketi Şırnak'a döndü. Geçtiğimiz Salı Günü geldiği Ankara Esenboğa Havalimanı'nda gözaltına alındıktan sonra, herhangi bir araması olmadığı için serbest bırakılan Uysal, bugün uçakla geldiği Şırnak'ta DBP il teşkilatını ziyaret etti. Burada Kürtçe konuşan Uysal, "Değerli arkadaşlar 22 yıl önce zoraki olarak buradan gitmiştim. Sizi çok özledim. Milletimi, Kürdistan toprağını çok özlemiştim, ben geldim sizi gördüm çok mutlu oldum. Ancak bazı dostlarımı göremiyorum, duydum ki hayatını kaybetmişler, şehit olmuşlar. Onları da görmek istiyordum, ancak Allah'ın rahmetine kavuşmuşlar. Ben bu toprakları özlemiştim, milletimi özlemiştim. Kadın, erkek, genç insanları özlemiştim, Kürdistan'ı özlemiştim. Bu süreçte size kavuştum, çok çok mutlu oldum. Göründüğüme bakmayın ben ihtiyarım, genç oldum diyerek, ben burada size borçlu olarak gittim. Kürdistan'a borçlu olarak gittim. Elimden gelirse ben bu borcu ödeyemem gerek diyerek hepinize teşekkür ediyorum" dedi.

Daha sonra 1990'lı yıllarda geride bıraktığı ve harabeye dönen evini ziyaret eden Uysal, "Evim önemli değil. 22 yıl çok uzun bir süre. Devlet bize büyük haksızlık etti, hem bana hem de dostlarıma. Biz bunu hak etmemiştik. Elimden gelirse bunun hesabını soracağım" diye konuştu.

Çözüm sürecini değerlendiren Uysal, "İyidir. Kürtlerin lehinedir. Eskiden böyle bir kelimeyi burada söyleyemiyordum. Ancak şimdi söyleyebiliyorum. Devlet bize borçludur. Devlet bizden özür dilemelidir. Devlet Kürtlerin tazminatlarını ödemeli. Böyle olmasa biz devleti affetmeyiz. Siz affederseniz de, ben affetmem. Süreç iyidir, eskiden daha iyidir, ancak bu kadar yetmez. Biz haklarımızı, özgürlüğümüzü istiyoruz. Bu da bizim hakkımızdır. Bu annemizin sütü gibi bize helaldir. Ama vermek istemiyorlar. Bunun için bizim mücadele etmemiz gerekiyor. İnanıyorum ki ilerde daha iyi olacak ve Kürtler haklarını elde edeceklerdir" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Şırnak Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
title