Haberler

Eski Hastane Binası Uyuşturucu Kullananların Mekanı Oldu

Diyarbakır'ın Ergani ilçesinde önceki yıl boşaltılan eski hastane binası sahipsizlikten dolayı uyuşturucu kullanıcıları ve başıboş hayvanların mekanı haline geldi.

Diyarbakır'ın Ergani ilçesinde önceki yıl boşaltılan eski hastane binası sahipsizlikten dolayı uyuşturucu kullanıcıları ve başıboş hayvanların mekanı haline geldi.

Kıralan mevkiinde yapılan 150 yataklı yeni hizmet binasına taşınılmasıyla birlikte iki yıldan bu yana boş duran eski devlet hastanesi binası adeta kaderine ter edilerek, başıboş hayvanların ve uyuşturucu kullanıcılarının mekanına dönüştü. Büyük bölümü Diyarbakır Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği'nde bulunan devlet hastanesi eski hizmet binasının içinde bulunduğu duruma tepki gösteren vatandaşlar; devlet hastanesinin yeni binasına taşınmasının ardından atıl durumda kalan eski binanın mutlaka ilçenin yarına olacak bir projede değerlendirilmesi gerektiğini söyledi. Ek bina kısımları ilçe kaymakamlığına devredilerek SODES bünyesinde bulunan eğitim kurumlarına tahsis edilen eski hastanenin ana binası içler acı halde. Uyuşturucu ve madde bağımlılarının hızla artış gösterdiği ilçede, atıl bulunan hastane binasının madde bağımlılarının barınağı haline geldiğini belirten vatandaşlar, "İlçe merkezinde böyle bir binanın kendi kaderine terk edilmesi bizleri üzüyor. Kırık kapıları ve camlarıyla içi boş duran ve yakın zaman öncesine kadar sağlığımız ve tedavimiz için uğrak yerimiz olan hastanemizin şu günlerde insan sağlığına zarar veren madde kullanıcıları ve sokak hayvanlarının merkezi haline getirilmesi vicdanları sızlatıyor. Yetkililerin biran önce bu soruna çözüm bularak binayı ilçenin yararına olabilecek projelerde değerlendirmeleri gerekiyor" ifadelerini kullandı. - DİYARBAKIR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Diyarbakır Kıralan Ergani Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title