Haberler

Eski Gümrük ve Ticaret Bakanı Yazıcı -

AK Parti Rize Milletvekili ve eski Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, "Cumhuriyet tarihinde ilk defa doğrudan doğruya vatandaşın seçtiği bir cumhurbaşkanı ile yeni Türkiye yolunda yeni bir adım atılmıştır. Bana göre yeni Türkiye'nin yürüyüşü 3 Kasım 2002 tarihinden itibaren başlamıştır" dedi.

Yazıcı, milletvekilleri Hasan Karal ve Nusret Bayraktar, Rize Belediye Başkanı Reşat Kasap ve AK Parti İl Başkanı Hikmet Ayar ile Cumhuriyet Meydanı'nda esnafı ziyaret ederek sorunlarını dinledi.

Ardından Rize Belediyesine giden Yazıcı, devam eden çalışmalar hakkında Belediye Başkanı Kasap'tan bilgi aldı.

Yazıcı, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, statüyle gelinen yerlerin, milletvekilliği, bakanlık, genel başkan yardımcılığı, belediye başkanlığının geçici olduğunu belirterek, "Ben de hamdolsun, 3 Kasım 2002 seçimlerinden bu yana, önce beş yıl süreyle genel başkan yardımcılığı ve teşkilat başkanlığı yaptım. 2007 yılında yapılan seçimlerin ardından devlet bakanı ve başbakan yardımcılığı yaptım. 2011 yılında seçim bölgem olan Rize'ye memnuniyetle geldim. Burada teşkilatımızla kampanyalarımızı başarılı şekilde sürdürdük. Seçimlerin ardından yine bakan olarak AK Parti hükümetlerinde göreve başladım" diye konuştu.

Bu süreçte kapısının herkese açık olduğunu dile getiren Yazıcı, "Bakan olarak görev yaptığımda da her zaman söylediğim ve siyaset tarzımız itibarıyla dikkate aldığımız en önemli faktör insan faktörüdür" ifadesini kullandı.

Yazıcı, hukukun ve adeletin olmadığı yerde herkes için risk olacağına işaret ederek, şunları söyledi:

"Adaletsiz şekilde kayırmalar olabilir ama ölçütleri dikkate aldığınız zaman, hak ve hukuk kavramının dolu olduğunu düşünerek kimseyi kayırmadan, kimseyi ötelemeden, bürokratik süreçlere takılmış vatandaşın işlerini kolaylaştırarak ve Türkiye'nin kalkınması konusunda aktif biçimde seferber olmuş, ekonomik hayatının aktif koşulların önündeki engelleri kaldırarak ve elbette ki değerlerimizi de koruyarak görev yaptık. Hele hele dünyanın her tarafında en çok tartışılan, Türkiye'de de uzun yıllar hep tartışma konusu olmuş gümrük hizmetleri konusunda, 7 yıllık bakanlık dönemimizde gümrük hizmetlerinin olumsuz şekilde gündem oluşturmasına fırsat vermeden, tam tersine gümrüklere yerleşmiş o algıyı düzeltmek suretiyle yaptığımız icraatlar, milletimizin ve halkımızın desteğiyle olmuştur. Biz hemşehrilerimiz ve seçmenlerimiz arasında dolaşırken onların gözlerinden bu hizmetlerin onlara da yansıdığı algısını ediniyoruz. Bu da bizi mutlu ediyor."

-"Esas olan Türk milleti ve seçmendir"

Esas olanın Türk milleti ve seçmen olduğunu kaydeden Yazıcı, "Yani onlar asıl, biz vekiliz. Tabii ki vekilin, seçmeninin istek ve tercihleri doğrultusunda gündemini oluştururken bu yönde icraat yapması gerekir. AK Parti hükümeti olarak bu anlayış içerisindeyiz. Türkiye'nin yürüyüşü 2023 hedefleri doğrultusunda bu yönde devam etmektedir" dedi.

Yazıcı, Cumhuriyet tarihinde ilk defa doğrudan doğruya vatandaşın seçtiği bir cumhurbaşkanı ile yeni Türkiye yolunda yeni bir adım atıldığını da ifade ederek, "Bana göre yeni Türkiye'nin yürüyüşü 3 Kasım 2002 tarihinden itibaren başlamıştır. Elbette ki bundan sonraki süreçte işleri farklı bir perspektifle ele alacağız ve yoluna koyacağız ama yeni Türkiye'nin yürüyüşü, AK Parti hükümetinin iktidara geldiği ilk günden itaibaren başlamıştır" şeklinde konuştu.

Muhabir: Salih YILDIRIM, Asena Akçay

Yayınlayan: Murat Paksoy

Kaynak: AA / Politika

Hasan Karal Ak Parti Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title