Haberler

Eski Genel Müdürü Ertek: "Sularımız Temiz"

Geçtiğimiz günlerde Kavak Mahallesinde esnaf ziyareti sırasında Vali Ahmet Altıparmak'a sulardan dolayı şikâyette bulunan vatandaşın evine giden Büyükşehir Belediyesi Erzurum Su ve Kanalizasyon İdaresi(ESKİ) Genel Müdürü Remzi Ertek ve ekibi,...

Geçtiğimiz günlerde Kavak Mahallesinde esnaf ziyareti sırasında Vali Ahmet Altıparmak'a sulardan dolayı şikayette bulunan vatandaşın evine giden Büyükşehir Belediyesi Erzurum Su ve Kanalizasyon İdaresi(ESKİ) Genel Müdürü Remzi Ertek ve ekibi, Şükrüpaşa mahallesinde bir apartmanda oturan Sıtkı Akın'ı evde bulamayınca komşularından su numunesi aldılar. Arıtma Tesisinde bulunan laboratuvarda analizi yapılan su numunesinin "İnsani Tüketim Amaçlı Sular Hakkındaki Yönetmeliğe "uygun olduğu yönünde rapor verildi.

Sulardan numune alınması sırasında mahalle sakinleri ile sohbet eden ESKİ Genel Müdürü Remzi Ertek, vatandaşlardan suların temiz olmadığı yönünde herhangi bir şikayette bulunulmadığını belirtti. Ertek, Şehrin tamamına kesintisiz ve şehir şebeke içme suyunun şişe ve çeşme kaynak sularından daha kaliteli olduğunu belirterek, "Sularımızı her zaman laboratuvarlarımızda analiz ederek şebekeye veriyoruz. Suyumuz çok kaliteli. Vatandaşlarımızın Kalsiyum ve magnezyum bakımından zengin olan sularımızdan bolca içmelerini tavsiye ediyorum. Sularımızı tereddütsüz kullanabilirler" diye konuştu.

Şükrüpaşa mahallesinde oturan Sıtkı Akın'ın Vali'ye sulardan şikayetçi olmasından dolayı mahallelerinin haber konusu olmasına üzüldüklerini belirten mahalle sakinleri ise, 24 saat kesintisiz akan sularının gayet temiz olduğunu ve hiç tereddüt etmeden gönül rahatlığıyla musluktan suyu kullandıklarını söyleyerek Büyükşehir Belediyesi ESKİ Genel Müdürlüğüne teşekkür ettiler.

Hafta sonu bir esnaf ziyaretinde Erzurum'da suyun temiz olmadığını şikayet eden vatandaşlara Vali Ahmet Altıparmak'ta " Dayı bak senin evinden akan suyla benim evimden akan su aynı. Benim evimde de aynı su kullanılıyor başka su değil. Yani bana ayrı borudan gelmiyor. Erzurum'un ikinci bir hattı yok. Tek yerden geliyor su. Kaç defa suyun tahlillerini istedim. Gayet de güzel içiliyor. Depolarınızı yenileyin" diye konuşmuştu. - ERZURUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ahmet Altıparmak Remzi Ertek Erzurum Kavak Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title