Haberler

Eski Eş Cinayetine Ağırlaştırılmış Ömür Boyu Hapis Cezası

Güncelleme:

Adana'da eski eşini başından vurarak öldürmekten yargılanan emekli öğretmen ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı.

Adana'da eski eşi fizik öğretmeni 42 yaşındaki Aysun Ocak'ı tabancayla başından vurarak öldürmekten yargılanan emekli matematik öğretmeni 60 yaşındaki A.K., ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı. A.K., olaydan sonra kaçtığı ve pişman olduğunu söylemediği için cezasında indirim yapılmadı.

Olay, merkez Çukurova İlçesi Mahfesığmaz Mahallesi'nde, 26 Nisan 2007'de meydana geldi. İddiaya göre, emekli öğretmen A.K., sokakta karşılaşıp tartıştığı eski eşi Aysun Ocak'ı başından tek kurşunla vurdu.

Ocak hastaneye kaldırılırken öldü, cinayet şüphelisi A.K. ise ortadan kayboldu. Polis, cinayet şüphelisi A.K.'ü yakalamak için İstanbul, İzmir ve Antalya'da operasyonlar yaptı ancak bulamadı. Çocuklarının hasretine dayanamayan A.K., Mersin Üniversitesi'nde eğitimini sürdüren kızı 25 yaşındaki Ezgi K.'ü 27 Mayıs 2013'te ziyaret ettikten sonra gözaltına alındı.

6 YIL GEÇ GELDİĞİ İÇİN ÖZÜR DİLEDİ

Tutuklanan A.K.hakkında 'tasarlayarak kasten bir kişiyi öldürme' suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açıldı. 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan A.K., savunmasına, "Duruşmaya 6 yıl geç geldiğim için mahkeme heyetinden, cinayetten dolayı da oğlum ile kızımdan özür dilerim" diyerek başladı.

Kendi el yazısıyla hazırladığı 12 sayfadan oluşan savunma dilekçesini okuyan A.K., "Buradaki yargılamadan başka bir de öbür dünyada yargılama olacak. O yüzden doğruları anlatacağım" dedi.

'İHANETE UĞRADIM'

Mahkeme başkanının sadece cinayete ilişkin konuları anlatması için uyardığı A.K., şunları söyledi;

"İhanete uğradığım için evi terk ettim. Ayrı bir ev açtım. Sonra eşim boşanma davası açtı. Oğlum benimle, kızım da annesiyle kalıyordu. Eski eşimin, kızım da yanında olduğu halde evli biriyle yaşadığını öğrendim. Kızım için endişelendiğim için geceleri uyuyamaz oldum. Bu konuda sürekli eski eşimi uyardım. Her seferinde bana hakaret etti. Olay günü de 'Kızım kendi hayatını yaşayacak' dedi. Ben tepki gösterince de 'Sen karışamazsın. Ulan ben bu kızı o... yapacağım' deyince kendimi kaybettim. Tasarlayarak yapmadım. Tasarlamış olsaydım 2'sini de vururdum."

KIZI ÖPTÜRMEDİ

Önceki duruşmada kızını öpmek içini mahkeme başkanından izin isteyen A.K., firardaki yılları çocuklarını uzaktan izleyerek geçirdiğini söylemişti. Kızını öpme isteğine mahkeme başkanı "Bu bizim işimiz değil" derken, kızı kabul etmemişti. Babasının savunmasını dinlerken zaman zaman anlattıklarının gerçek olmadığını belirterek başını iki yana sallayan Ezgi K., mahkeme başkanının "Söyleyeceğin bir şey var mı?" sorusuna, "Anlattıklarının bazıları doğru, bazıları da gerçek değil" diyerek babasından şikayetçi olmuştu.

CEZADAN İNDİRİM YAPILMADI

Mahkeme heyeti, A.K.'ü 'tasarlayarak öldürme' suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına çarptırdı. Olaydan sonra kaçtığı ve duruşmalarda da olaydan dolayı pişman olduğunu söylemediği için cezasında indirim yapılmadı. Aldığı cezayı anlayamayan A.K., "Ben ne ceza aldım?" diye sordu. Mahkeme başkanın 2'inci kez açıklaması üzerine de "Allah her şeyi biliyor" dedi. 

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İstanbul Çukurova İzmir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

OKC Thunder NO Pelicans NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 25 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Survivor Düello oyununu kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba 2024? Survivor kim elendi? 24 Nisan Çarşamba Survivor'da kim elendi? Survivor eleme adayları kim? 24 Nisan Çarşamba Survivor potada kimler var? #129300 Kaç öğretmen atanacak? Atanacak öğretmen sayısı belli oldu mu? Bakan Tekin duyurdu Survivor kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Görümce nerede çekildi? Görümce filmi konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Görümce hangi il ve ilçede çekildi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Görümce filmi konusu nedir? Görümce filmi oyuncuları ve Görümce özeti! Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 157. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! 24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title