Haberler

Eski Emniyet Müdürü Avcı, Kitaplarını İmzaladı

Eski emniyet müdürü Hanefi Avcı, son kitabı "Cemaat'in İflası/Hoca'nın Ayağının Kaydığı Yer" ile ilk kez İzmir Fuarı'nda okurlarıyla bir araya geldi.

Eski emniyet müdürü Hanefi Avcı, son kitabı " Cemaat'in İflası/Hoca'nın Ayağının Kaydığı Yer" ile ilk kez İzmir Fuarı'nda okurlarıyla bir araya geldi.

İzmir Kitap Fuarı 3 nolu holde imza günü etkinliğine katılan Avcı, gazetecilere, kitabın ilk imza gününün, kitap fuarı dolayısıyla İzmir'de yapıldığını söyledi.

Avcı, kitabın yayım zamanlamasında ise genel seçim öncesi kamuoyunun siyasi konulara daha ilgilenmesinin etkili olduğunu söyledi.

Kitapta " Cemaat'e yönelik konularda olup bitene yönelik farklı bir bakış açısı ve yorumlama getirdiğini, yaşananlara olayların soruşturma safhalarında yer alan bir insan gözüyle baktığını" anlatan Avcı, şu değerlendirmede bulundu:

"Olaylara tek tek değil bir bütün olarak bakarak neyle karşı karşıya veya muhatap olduğumuzu, karşımızdaki yapının görünmeyen taraflarında nelerin olduğunu göstermeye çalıştım. Görünenden yola çıkıp görünmeyenleri tarif etmek, onu daha anlaşılır, gözle görülür hale getirmek istedim. Kitabı okuyan herkesin kendi dağarcığındaki bilgilerle farklı manalar çıkarabileceğini tahmin ediyorum."

Avcı, yaşadıklarını ve "paralel yapıya" ilişkin bilgileri iki ayrı bölümde toplamaya karar verdiğini belirtti.

Eseri 700'e yakın sayfaya ulaşması nedeniyle iki bölümde yayımlama kararı aldıklarını anlatan Avcı, cemaate ilişkin ilk bölümün, " Cemaat'in İflası/Hoca'nın Ayağının Kaydığı Yer" ismiyle yayınlandığını, diğer bölümü ise gelecek yıl sonuna doğru yayımlamayı hedeflediklerini sözlerine ekledi.

Öte yandan, kitabın arka kapağında, esere ilişkin şu ifadelere yer verildi:

"İlk kitaptan sonra bana yöneltilen 'Halkı etkilemek amacıyla kitap yazdı' suçlamasına karşı yine 'Halkı etkilemek amacıyla" bu kitabı yazdım... Yazdıklarım ne abartıdır, ne de mağdur olmuş bir insanın psikolojik yapısı nedeniyle konuyu fazla önemli göstermesidir. Hatta yazdıklarımın insanları demoralize etmemesi için gerçeğin en hafif hali ile ifadesidir. Bu yapının 40 yıllık birikimiyle yarattığı sinsi ve gizli çalışma biçimi ve ustalığı görmezden gelinemez. Hafife alınamaz… Susurluk'tan 28 Şubat'a, ülkenin en karanlık dönemlerinden günümüze "kral çıplak" deme cesaretini güçlü ve hakim olanın yüzüne haykıran ve adaleti arayan bir devlet adamı… Türkiye'yi sarsan önemli olayları, devletin görünmeyen yüzünü, iç yapısını, işleyişini, yasaların dışına çıkılarak devlet adına yapılanları akıl süzgecinden geçirerek yorumladı. İlk kitabı Haliç'te Yaşayan Simonlar'da bu yapının devlet işleyişiyle bağdaşmayan, devlet geleneğini yerle bir eden uygulamalarını, hukuk ve yasa dışı eylemlerini yazdı... Dini bir örgütlenmeyle ülkeyi ele geçirmeye çalışan Cemaat'in durdurulması gerektiğinden söz etti. Hukuk yoluyla karşısına çıkamayanların kumpaslarıyla yargılandı, tutuklandı, ceza aldı... Cemaat'in İflası'nda ise akıl almaz bir örgütlenmeyle devleti tamamen ele geçirmek isteyen, devletin kendisi olduğunu düşünen Cemaat'in nasıl bir örgüt olduğunu, Emniyet'i, yargıyı, tüm kamu kurumlarını, toplumdaki köşe başlarını nasıl ele geçirmeye çalıştığını mahkeme kararlarına, belgelere ve tanıklıklara dayanarak anlatıyor. Ülkedeki bütün kurum ve kuruluşları, yaptıkları kumpas ve planlarla ele geçirmeye kalkışan bu yapıyla mücadele konusunda yol gösteriyor."

Kaynak: AA / Yerel

Hanefi Avcı Cemaat İzmir Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! New York Knicks Philadelphia 76ers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 23 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 23 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 23 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir, mesleği ne? 4. eleme adayı kim oldu? Survivor haftanın eleme adayları ki potada kimler var 23 Nisan Salı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title