Haberler

Eski Devlet Bakanı Kamran İnan, Hayatını Kaybetti

Güncelleme:

Eski Devlet Bakanlarından Kamran İnan 86 yaşında hayatını kaybetti. Kamran İnan Bitlis'in Hizan İlçesi'nin Gayda köyünde toprağa verilecek.

Eski Devlet Bakanı Kamran İnan, hayatını kaybetti. 86 yaşındaki İnan'ın cenazesi yarın Bitlis'in Hizan İlçesi'nin Gayda köyünde toprağa verilecek.

"TÜRKİYE HAİNİ EN ÇOK OLAN ÜLKE"

İnan, Adalet Partisi döneminde Demirel'e karşı genel başkan adayıydı. Eski Devlet Bakanlarından Edip Safter Gaydalı'nın amcası olan Kamran İnan'ın unutulmayan sözleri arasında "Türkiye haini en çok olan ülke" cümlesi de yer alıyordu.

KAMRAN İNAN KİMDİR?

Bitlis ve Türkiye siyasetinin önemli isimleri arasında yer alan Kamran İnan Bursa Erkek Lisesi'nden mezun oldu. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden sonra Cenevre Siyasal Bilgiler fakültelerini hukuk doktorası ile bitirdi. Dışişleri Bakanlığı'na girdi. 14 Ekim 1973 tarihinde Adalet Partisi'nden Bitlis senatörü seçildi. İstifa ettiği 7 Haziran 1979 tarihine kadar Cumhuriyet Senatosu Dışişleri Komisyonu Başkanlığı, Türkiye-AET karma parlamento grubu başkanlığı ile 1977-1978 yılları arasında Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı görevlerinde bulundu. 1979 yılından başlayarak Birleşmiş Milletler Cenevre Temsilciliği'nde Türkiye'nin daimi temsilcisi oldu. 1983 yılına kadar bu görevinde kaldıktan sonra yeni kurulan Milliyetçi Demokrasi Partisi'ne katıldı ve Bitlis milletvekili seçildi.

1987'DE ANAVATAN'DAN SEÇİLDİ

1987 yılında Anavatan Partisi'ne geçti ve bu sefer bu partiden milletvekili seçildi. 1987-1991 yılları arasında kurulan ANAP hükümetlerinde devlet bakanı olarak görev aldı.

DEMİREL'E KARŞI ADAY OLDU

1993 yılında Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın ölümü üzerine yapılan Cumhurbaşkanlığı seçiminde Anavatan Partisi tarafından DYP Genel Başkanı ve Başbakan Süleyman Demirel'e karşı aday gösterildi.

1. ve 2. Tur'da 95, 3. Tur'da 94 oy olarak Süleyman Demirel'in ardından ikinci oldu. 17., 18., 19. ve 20. dönemlerde Bitlis'ten, 21. dönemde Van'dan milletvekili seçildi. TBMM Dışişleri Komisyonu başkanlığı görevinde bulundu. Fransa'dan Légion D'Honneur Nişanı (2006'da Ermeni soykırımı yasasını gerekçe göstererek iade etti), Avrupa Parlamentosu Altın Madalyası ile Türkiye-AET Ortaklığı Gümüş Madalyası sahibidir.

Kaynak: AA / Güncel

Kamran İnan Türkiye Bitlis Hizan Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500

Yorumlar (48)

varto Mobil-ANDROID:

i tin onde gideniydi

6
20
yanıtYanıtla
Seyid salıh:

Varto Ermeni ismi anladım

yanıt1
yanıt0
batman727272:

Her kürt PKK lı olsaydı doğu çoktan yerle bir olmuştu. Çok şükür müslümaniz PKK müslüman değildir kesinlikle

14
7
yanıtYanıtla
etek düşmanıMobil-ANDROID:

sevilen kürt vatandaşlarımızdan değerli aydın biriydi. şimdiki salaklar gibi yahudi köpekliği yapmayan onurlu kürttu. mekanı cennet olsun.

15
6
yanıtYanıtla
BOTANMobil-ANDROID:

kurt dusmani bir kurt daha gitti

11
8
yanıtYanıtla
MUAZCAN:

ALLAH SİZİ VE ZİHNİYETINIZI KAHRU PERİŞAN ETSIN

yanıt6
yanıt5
varto Mobil-ANDROID:

kürtden oy aldi türkün hizmetkariydi

11
7
yanıtYanıtla
T.C sivas 58 Mobil-ANDROID:

Allah mekanı nı cennet eylesin gerçek bir vatan severdi

12
4
yanıtYanıtla
Kardeşlğimizi göstermeliyiz:

Kürt ve iyi adamdı burada yorumcular gibi pkk yanlısı değil

12
4
yanıtYanıtla
araratlıMobil-ANDROID:

kürtler bir hainde kurtuldu

5
9
yanıtYanıtla
Tüm 48 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title