Haberler

Eski Deniz Kuvvetleri Komutanı Eşref Uğur Yiğit ve Metin Ataç, Poyrazköy Davasında İfade Verecek

Eski Deniz Kuvvetleri komutanlarından Eşref Uğur Yiğit ve Metin Ataç'ın 5 Eylül Perşembe günü Poyrazköy davasında tanık olarak ifade verecek."Kafes Eylem Planı", "Amirallere Suikast iddiası", "2.Amirallere Suikast iddiası", "2.Poyrazköy" ve...

Eski Deniz Kuvvetleri komutanlarından Eşref Uğur Yiğit ve Metin Ataç'ın 5 Eylül Perşembe günü Poyrazköy davasında tanık olarak ifade verecek.

"Kafes Eylem Planı", "Amirallere Suikast iddiası", "2. Amirallere Suikast iddiası", "2. Poyrazköy" ve "ÇYDD" davalarının birleştiği 8'i tutuklu 85 sanıklı Poyrazköy davasına devam edildi. Gün boyu süren duruşmada tanık ifadeleri alındı.

Duruşmanın başlamasının ardından Mahkeme Başkanı Vedat Yılmazabdurrahmanoğlu eski Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Metin Ataç'ın tanık olarak dinleneceğini söyledi. Bunun üzerine söz alan bazı sanıklar Ataç'ın 'davanın sanığı olan teğmenlerle ilgili tanıklık edeceğini, teğmenlerin de Perşembe günkü duruşmada hazır olacağını' söyledi. Bunun üzerine sanık avukatları da Ataç'ın eski Deniz Kuvvetleri Komutanı Eşref Uğur Yiğit ile birlikte Perşembe günkü duruşmada dinlenmesini talep etti.

Sanık avukatlardan gelen bu talebi kabul eden mahkeme eski Deniz Kuvvetleri Komutanları Metin Ataç ve Eşref Uğur Yiğit'in Perşembe günkü duruşmada dinlenmesine karar verdi.

Duruşmada daha sonra Balyoz davası kapsamında 18 yıl hapse çarptırılan Emekli Tümamiral Ali Semih Çetin tanık olarak ifade verdi.

Gölcük Donanma Komutanlığı'nda 6 Aralık 2010 tarihinde yapılan aramalar sırasında Donanma Kurmay Başkanı olduğunu ifade eden Çetin "Gölcük Donanma Komutanlığı İstihbarat Şubesi zemini altına evrak saklanmasının TSK arşivleme usulüne aykırıdır. Söz konusu evraklardan savcılık tarafından yapılan aramayla haberim oldu. Daha önceden usulüne uygun olmayan arşivleme yapıldığını bilseydim, gereğini yapardım."dedi.

Komutanlıkta yapılan aramaya değinen Emekli Tümamiral Çetin "Savcı Fikret Seçen komutanlıkta arama yapmak için saat 14: 00'da beni aradı. Saat 19: 00'da Gölcük'e geldi. İsteseydik 5 saatlik sürede delilleri yok edebilirdik. Ancak biz kendimizden emindik. Herhangi bir hukuk dışı işimiz yoktu. Ben savcının geleceğini bütün personele bildirdim. Kimse savcı gelene kadar dışarı çıkmadı" dedi.

Tanıkların dinlenilmesinin ardından mahkeme duruşmayı 5 Eylül Perşembe günü devam edilmesine karar vererek sonlandırdı. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Eşref Uğur Yiğit Metin Ataç Poyrazköy Eylül Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title