Haberler

Eski Dbp'li Belediye Başkan Yardımcısı Karaca'nın "Terör Örgütü Üyeliği" Davası

Erzurum'da, terör örgütü PKK/KCK üyesi oldukları iddia edilen ve aralarında dönemin DBP'li Tekman Belediye Başkan Yardımcısı Tülay Karaca'nın da bulunduğu tutuklu 4 sanığın yargılanmasına başlandı.

Erzurum'da, terör örgütü PKK/KCK üyesi oldukları iddia edilen ve aralarında dönemin DBP'li Tekman Belediye Başkan Yardımcısı Tülay Karaca'nın da bulunduğu tutuklu 4 sanığın yargılanmasına başlandı.

Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanık Çiçek Sarıaltın ve sanıkların avukatlarından Burak Kızıloğlu ile Özkan Erduman katıldı. Dönemin DBP'li Tekman Belediye Başkan Yardımcısı Tülay Karaca, aynı belediyenin eski meclis üyesi Nuh Demirel ve Osman Kılıç'tan oluşan diğer tutuklu sanıklar ise duruşmaya gelmedi.

Kimlik tespitinin ardından savunması alınan Sarılaltın, hakkındaki suçlamaları kabul etmedi.

İddianameye konu telefon görüşmelerinin yasal görüşmeler olduğunu belirten Sarıaltın, "Ben kesinlikle yasa dışı görüşmeler yapmadım. Haksız yere 6 aydır içeride olduğumu düşünüyorum. Tahliyemi talep ediyorum." dedi.

Avukat Kızıloğlu ise iddianamede müvekkili Sarıaltın ile ilgili telefon kayıtlarında suç unsuru bulunmadığını öne sürdü. Kızıloğlu, Sarıaltın'ın Şırnak'ın Cizre ilçesinde güvenlik güçleri ile teröristler arasında çıkan çatışmada ölü olarak ele geçirilen Berjin Demirkaya'nın cenazesine katıldığının anımsatılması üzerine ise "Demirkaya müvekkilimin akrabası ve eski belediye başkanıdır. Sarıaltın'ın bu kişinin cenazesine katılması tamamen insanidir. Müvekkilimin Demokratik Toplum Kongresi'ne (DTK) üyeliği ise konuşmalardan da anlaşılacağı üzere kendisi üyelikle ilgili sonradan haberi olmuştur, üyelik talebi olmamıştır. 15 Temmuz günü yaptığı mesajlaşmalarla ilgili olarak iddianamede niyet okunarak suçta bulunulmuştur." dedi.

Avukat Erduman da Sarıaltın'ın uzun süredir tutuklu bulunduğunu ve yarın Dünya Kadınlar Günü olduğunu belirterek, tahliye talebinde bulundu.

Mahkeme heyeti, sanıkların tutukluluk halinin devamına karar vererek, diğer sanıkların ifadelerinin alınması amacıyla duruşmayı erteledi.

İddianameden

Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan 226 sayfalık iddianamede, dönemin DBP'li Tekman Belediye Başkan Yardımcısı Tülay Karaca, aynı belediyenin eski meclis üyesi Nuh Demirel, Osman Kılıç ve Çiçek Sarıaltın'ın terör örgütü PKK/KCK'nın kırsalda faaliyet gösteren mensuplarına işbirlikçilik yaptıkları belirtilerek, sanıkların örgütle irtibatlı olduğu düşünülen kişilerle yaptıkları telefon görüşmelerinin kayıtları ile teknik takip bilgilerine yer veriliyor.

Terör örgütleri PKK/KCK ile FETÖ/PDY arasındaki organik ilişkiye de atıfta bulunulan iddianamede, sanık Sarıaltın'ın, örgütle ilişkili olduğu değerlendirilen Cemil Cevher telefonla yaptığı mesajlar aktarılıyor. İddianamede, Sarıaltın ile Cevher'in mesajlarında FETÖ/PDY'nin 15 Temmuz'daki darbe girişimini ele alarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ülkeye hakaret ettikleri, özellikle Cevher'in mesajlarında darbenin Erdoğan tarafından yapıldığının ve darbeye karşı çıkmak için sokağa çıkan vatandaşların da Erdoğan'ın taraftarı olduğu ve Cevher'in bu mesajları ile algı oluşturarak FETÖ/PDY'yi terör örgütü PKK/KCK ile ilişkili kitle üzerinde aklamaya çalıştığı vurgulanıyor.

Sanıklardan Tülay Karaca'nın el konulan cep telefonunda terör örgütü PKK/KCK'nın kırsal alanda silahlı olarak faaliyet gösteren bir örgüt mensubunun yanı sıra FETÖ/PDY elebaşısı Fetullah Gülen'in fotoğrafının bulunduğu anlatılan iddianamede, terör örgütü ili irtibatlı olan sanıkların örgütün amacına hizmet edip hedefleri doğrultusunda fiilen çalıştıkları belirtiliyor.

İddianamede, sanıkların "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapis cezasına çarptırılmaları talep ediliyor.

Kaynak: AA / Güncel

Osman Kılıç Erzurum Tekman PKK Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Beşiktaş Ankaragücü maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) BJK Ankaragücü maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Survivor Birleşme partisi ne zaman 2024? Yalı Çapkını dizisi nerede çekiliyor, hangi yalıda, nasıl gidilir? Hucurat Suresi kaç sayfa? Kur'an-ı Kerim'de Hucurat Suresi kaçıncı cüz, hangi sayfada, sayfa kaçta? Hucurat Suresi kaç ayettir, ayet sayısı kaç? Dünyanın en güzel kadını kim seçildi 2021? Dünyanın en güzel 100 kadını listesi ve isimleri! Türkiye'nin ve dünyanın en güzel kadını kim? Ünlü Harfler (Sesli Harfler) hangileridir? Sessiz harfler neler? İnce ve Kalın ünlü harfler nelerdir? Ünlü (Sesli) Harfler ve Ünsüz (Sessiz) Harfler! İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Türk Bayrağı Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title