Haberler

Eski CHP Genel Başkanı Baykal Açıklaması

Eski CHP Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili adayı Deniz Baykal, seçimden sonra tek parti hükümeti kurmanın mümkün olmayacağı yeni bir noktaya gelindiğini, bu durumun Türkiye için önemli olduğunu öne sürdü.

Döşemealtı Sanayici ve İş Adamları Derneği tarafından bir restoranda düzenlenen programa katılan Baykal, 7 Haziran'daki seçimin Türk siyaseti açısından değişim ve yenilenme anlamında önem taşıdığını belirtti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, "Koalisyon kurulması söz konusu olursa kimin hükümeti kuracağına ben karar vereceğim" yönünde açıklamalarda bulunduğunu anlatan Baykal, Erdoğan'ın koalisyonun kurulmasının kaçınılmaz olabileceğini öngördüğünü ancak kimin hükümeti kuracağına kendisinin karar vereceğini söylediğini savundu.

Erdoğan'ın söylemlerinin 400 milletvekili isteğinden koalisyon ihtimaline kadar düştüğünü ifade eden Baykal, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Anayasayı değiştirecek çoğunluk dendi. Sonra anayasa değişikliğini teklif edecek çoğunluğa da razı oldukları anlaşıldı. Şimdi de 'koalisyon olursa kimin başbakan olacağına ben karar veririm' demeye başladı. Kamuoyu araştırmaları gösteriyor ki belki de tek parti hükümeti kurmanın mümkün olmayacağı yeni bir noktaya geliyoruz. Bu önemli bir olaydır ve Türkiye'de yeni bir dönemin açılması anlamına gelir."

Deniz Baykal, Türkiye'nin 13 yıl boyunca tek parti iktidarıyla yönetildiğini, bu durumun sorunlarının, sıkıntılarının kendini hissettirmeye başladığını söyledi.

"Ekonomi politikaları değişmeli"

Partilerin seçim için çeşitli vaatlerde bulunduklarına işaret eden Baykal, kimisinin başkanlık rejimini savunduğunu, kimisinin de çok önemli ekonomik taahhütlerde bulunduğunu dile getirdi.

Seçimde iktidar değişikliğinin ortaya çıkabileceğini öne süren Baykal, "Bu seçime muhalefet daha çok ekonomik vaatlerle giriyor. Türkiye'de 13 yıldır yaşananlar, ekonomide iki yönlü bir arayışa itti. Ekonomi politikasının dünya çapındaki gelişmelerin de etkisiyle revize edilmesi gerekiyor" dedi.

Ekonomide doğal büyüme temposunun sürdürülebilir olmaktan çıktığını ileri süren Baykal, "İşsizlik kaygı verici bir noktaya çıkmıştır. Türkiye'de büyüme hızı düşmüştür. Ekonominin performansının ölçüleceği temel nokta ekonominin büyümesidir" diye konuştu.

Baykal, Türkiye'de büyüme sorununun çıkmaya başladığını, tarihin ortalamasının altında bir büyüme gerçekleştiğini ifade etti.

Ekonomi politikasının yeniden düşünülmesi gerektiğini kaydeden Baykal, şunları söyledi:

"Türkiye'de bir faiz kavgası yaratıldı. Tamamen siyasi çerçevede bir faiz kavgası. Bu kavga faizleri bugün bulunduğu noktaya çekti. Bu kavga başladığı zaman Türkiye'de faiz oranları yüzde 6-6,5 civarında iken, şimdi yüzde 10'lara çıktı. Yani o tartışma faizlerin artışına neden oldu. Daha önce anayasa kitapçığı atıldı diye Türkiye'de kıyamet kopmuştu. Bu faiz tartışmasının zararı ekonomi için anayasa kitapçığının atılmasından çok daha yüksek oldu."

Kaynak: AA / Yerel

Deniz Baykal Döşemealtı Antalya Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Abdülkerim Akkaya kimdir? Memleket Partisi Artvin Arhavi Belediye Başkan Adayı Abdülkerim Akkaya Kaç yaşında, nereli? Adil Gürbüz kimdir? Memleket Partisi Artvin Ardanuç Belediye Başkan Adayı Adil Gürbüz Kaç yaşında, nereli? Turgay Şirin kimdir? Memleket Partisi Ardahan Çıldır Belediye Başkan Adayı Turgay Şirin Kaç yaşında, nereli? Yıldırım Öztuğ kimdir? Memleket Partisi Afyonkarahisar Dazkırı Belediye Başkan Adayı Yıldırım Öztuğ Kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yakaryılmaz kimdir? Memleket Partisi Adıyaman Yaylakonak Belediye Başkan Adayı Hüseyin Yakaryılmaz Kaç yaşında, nereli? Hayriye Yıldız kimdir? Zafer Partisi Isparta- Atabey Belediye Başkan adayı Hayriye Yıldız kaç yaşında, nereli? Berat Doğan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Aksu Belediye Başkan adayı Berat Doğan kaç yaşında, nereli? Oğuz Emre Gökal kimdir? Zafer Partisi Hatay- Yayladağı Belediye Başkan adayı Oğuz Emre Gökal kaç yaşında, nereli? Akaryakıt fiyatları 3 haneli rakamlara mı çıkıyor? Cumhurbaşkanlığı ne dedi? Suphi Yıldız kimdir? Zafer Partisi Hatay- Samandağ Belediye Başkan adayı Suphi Yıldız kaç yaşında, nereli? Salih Savaşlı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Reyhanlı Belediye Başkan adayı Salih Savaşlı kaç yaşında, nereli? Abdullah Kadayıf kimdir? Zafer Partisi Hatay- Payas Belediye Başkan adayı Abdullah Kadayıf kaç yaşında, nereli? Serhan Yıldırımhan kimdir? Zafer Partisi Hatay- Kırıkhan Belediye Başkan adayı Serhan Yıldırımhan kaç yaşında, nereli? Cengiz Kırgın kimdir? Zafer Partisi Hatay- İskenderun Belediye Başkan adayı Cengiz Kırgın kaç yaşında, nereli? SURİVOR KİM ELENDİ? Survivor All Star 2024 adaya kim veda etti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title